Szekeres Imre éppen az átjutást gyakorolja

Az FM élén álló Gráf József megbízásából fejlesztett beeresztő kapu különlegessége, hogy kizárólag a miniszter intelligenciahányadosát elérő, vagy azt meghaladó IQ értékkel rendelkező embereket engedi be az adott épületbe.

A kormány és az ellenzék által is elismert szakember kezdeményezését és önkritikus szerénységét minden párt üdvözölte. A bevezetésig!

A Hadügyminisztérium bejáratánál a kapu először hangosan az „Achtung, Achtung, Alarmstufe rot!”  – szirénával kísért mondattal figyelmeztetett, amikor Szekeres Imre megpróbált belépni az épületbe, majd a kapu automatikája egy konduktort és egy óvónőt hívott a beépített Hotline-on keresztül.

A Belügyminisztériumban Draskovics Tibor ex-miniszter érkezésekor az intelligens kapu olyan értéket mért, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert majomházát kellett riadóztatnia, hogy azonnal jöjjön egy ápoló. A szakemberek vitatkoznak, hogy az érték milyen emberszabásúé. A BM sajtóosztálya hivatalos közleményében ragaszkodik az orángutánhoz, de Simicskó István határozottan állítja, hogy csak egy gibbonról lehet szó.

A kínos esetek után miniszterek és államtitkárok sora próbálta megvesztegetni a gépet, hogy magasabb értéket adjon ki a mértnél, de a norvég gyártmányú gép nem tudta értelmezni a vesztegetési szándékot.

5 KOMMENT