Már egy ideje hatalmas gondot okoz a fővárosi patkányinvázió, annyi rágcsáló lett Budapesten, hogy már nem csak a csatornákba és a sikátorokba költöznek be, de egyre több munkahelyen is megjelennek, sőt, egyre fontosabb pozíciókat harcolnak ki maguknak.

hivpat

Nem véletlen, hogy az utóbbi időben sorra rúgják ki a közalkalmazottakat: a kormányhivatalokban és az államigazgatásban is lecserélik a közszolgákat hivatali patkányokra. A rágcsálók szó szerint húgyért-szarért dolgoznak, nem sírnak a többletmunka miatt, fürgék, és náluk elképzelhetetlen a létszámhiány. Ráadásul még kevésbé szolidárisak az emberekkel.

A Fidesz képviselői látják a patkányokban rejlő lehetőséget, nemrég többen távol is maradtak a közgyűléstől, amikor az irtásukról kellett volna szavazni. Az sem lényegtelen, hogy egy példány évente 900-1000 utódot is tud szülni – ez szintén kedves a kormány számára.

„Példaként állítanám minden magyar ember elé patkányainkat! Ha mindenki ilyen iramban szülne, nem lenne demográfiai krízis. Nekik még azt is elnézem, hogy nincs házassági papírjuk. A kormány eltökélt szándéka, hogy segíti az országépítőket, így a jövőben lehetővé tesszük, hogy csatornarendszerekre és villanyszekrényekre is fel lehessen majd venni a CSOK-ot”

– fogalmazott Novák Katalin államtitkár.

A patkányok pedig bizonyítanak: már az Origónál és a Ripostnál is elkezdték alkalmazni őket, és ha minden igaz, ők végzik majd el az új Trianon emlékmű felszín alatti munkálatait is.

 

4 KOMMENT

  1. 50 év múlva már nem lesznek állatok a Földön. Na esetleg patkányok és poloskák

    “A császárpingvinek a legnagyobb testű pingvinek, ezért a szaporodáshoz szükségük van olyan stabil jégterületekre, amelyek áprilistól decemberig, a madarak megérkezésétől a fiókák megerősödéséig biztos élő helyet jelent nekik. Ha ennél korábban válik élhetetlenné a tengeri jég, a fiókáknak még nem elég fejlett a tollazatuk ahhoz, hogy úszni tudjanak. A jelek szerint éppen ez történt 2016-ban, amikor az erős szelek meggyengítették a kolónia élőhelyéül szolgáló tengeri jeget, amely azóta se tudta elérni a korábbi stabilitását, így alkalmatlanná vált a hosszabb ott tartózkodásra.”

    Nem baj, majd lesznek robotkutyák meg képek a földi élővilágról

  2. Hogy miért lehetnek nyugodtak:

    A II Világháború alatt : Gerstein elhatározta, mindent megtesz, hogy értesítse a Szövetségeseket a Birodalomban végbemenő tömeggyilkosságokról. Útban hazafelé, a Berlinbe tartó éjszakai vonaton találkozott egy svéd diplomatával, Göran von Otterrel, akinek részletesen elmesélte mindazt, amit a lengyel hátországban látott. Otter beszámolt a szörnyűségekről hazája kormányának, ők azonban – félve, hogy Hitler ellenségként tekintene a semlegességét kínosan őrző Svédországra – úgy döntöttek, nem hozzák nyilvánosságra jelentését. Ezt követően az anyaországba hazatérve Gerstein többek közt a svájci követségen és XII. Pius pápa legátusánál próbálkozott elérni, hogy azok értesítsék a nemzetközi közvéleményt arról, mi is folyik valójában a Birodalomban – azonban mindenütt süket fülekre talált.”

  3. Egy messzi messzi galaxisban…..

    Vannak nálunk is hülyébbek: “Új történelmi mélypontra került ma az argentin peso árfolyama az amerikai dollárral szemben, miután piacnyitást követően hirtelen 5%-ot gyengült a helyi fizetőeszköz. A befektetők azért pánikolnak, mert miközben az infláció már 55% közelében van, közben pedig a teljes gazdasági összeomlás fenyeget, egyre nagyobb népszerűségnek örvend Cristina Fernández de Kirchner egykori elnök, akinek a felelőtlen gazdaságpolitikájának következményeit nyögi még mindig az ország.”

  4. Roki az ocsmány irodában. Eredetileg okmány, új neve: Kormány vakablak. Ánglus nyelven windóz. Igazolnia kellett, nem találkozott a jó Istennel, és nem tett vele csodát! De lejárt a rokkant igazolványa! Mely állapota ugyan 1957-óta fennáll, és azóta csak romlott! 2009ben agyinfarktus érte, jobb oldalán, se hang, se kép! Igy négyzetes, vagy duplán rokkantként éli pogári világát! Újra igazolnia kell, állapota fennáll, nem változott az elmúlt 63 év alatt! Meg kell állnia, káromkodás, röhögés nélkül! Van ugyan, másik törvény, amely a rokkantak vegzálását tiltja, de ezt a törvényt hozó se alkalmazza! Sok a visszaélés! Nem a hamis papírokat adó orvos gazembereket üldözik, hanem a béna, lábatlan embert, rendőrségünk őket tudja elfogni!