Századvég: egyre több minden lesz jobb

1
3,620

A dolgok jelentős százalékban javulni fognak a jövőben, akár külön, akár együtt nézzük őket – áll a Századvég Gazdaságkutató Zrt. prognózisában.

Businesspeople having a business meeting

A kormányközeli think tank előrejelzése szerint a dolgok jobbá válásának legfőbb oka az, hogy a változás előjele nem negatív hanem pozitív lesz. “Egy egy egyértelmű folyamat, az előjelváltozás még sosem hazudott” – áll a közleményben.

Hozzátették: az infláció meg a makrogazdaság is bőven az elfogadható szint fölött, vagy éppen alatt lesz, attól függően, hogy melyik az ideális. De a fogyasztás alakulása is pozitív hatással lesz a növekedési kilátásokra, valamint a több uniós forrás és a gazdaságnövekedés is emelheti a várakozásokat, amely a kormány gazdaságpolitikájából magától értetődően következik. Bizakodásra ad okot az is, hogy a nemzetközi pénzügyi helyzet egyensúlya is jelentősen alakult az elmúlt napokban, akar több bázisponttal is. A Századvég adatokkal is alátámasztotta a prognózist.

Kidoboltatik

“Elég ha kinézünk az ablakon, látható a GDP növekedése” – szellemeskedett a közleménnyel kapcsolatban G. Fodor Gábor.

1 KOMMENT

  1. Bocsánatot kérek, hogy minden csapon, de elkötelezett kormánypártiságom nem tudja bennem tartani a tényeket. A budapesti lakásépítés speciel 1 milliárd bázisponttal több, mint a mérvadónak számító, 1945 januári, februári adat. Akkor ugyanis, a rohadt, nemzetpusztító baloldal hazaáruló politikája miatt, a felhergelt, orosz, bolsevista vendégmunkások bevonásával, éppen a lakások számának erőteljes csökkentése folyt. Remélem ez mindenkit meggyőz a mi Drágajónk igazáról.
    Mondjuk, a március 15.-én beígért, “Brüsszel megállítása” program keretében azért nem kellene ilyen véres módszereket bevetnie. A felismert terrorista testvéreket, akik a Ganz Mávagban dolgoztak, többen látták Habony Árpáddal kocsikázni a Fő utcában, Ibiza, mint elterelő célpont felé véve az irányt.