Maga a bőr a bőrrák legfőbb oka – állapították meg nigériai tudósok.

nigeriai_tudos.jpg

 

Eddig rossz irányban haladtak a kutatások, sokan a napfény káros sugárzását, a dohányzást vagy a vegyi anyagokat hibáztatták azért, amit valójában az emberi bőr maga okoz. Bőr nélkül elhanyagolható a bőrrák kockázata, ahogy például a féregnyúlvány eltávolítása után sem alakul ki vakbélrák. A tudományos áttörés után most azon dolgoznak orvoscsoportok, hogyan lehetséges az élet bőr nélkül, vagy pedig a bőr élet nélkül, vagy bármi olyan megoldás, ami a kettő közötti kapcsolatot megszünteti.

A kutatások jelenleg az ötletelés stádiumában vannak, amihez bárki csatlakozhat Instagramon a skintstorming hashtaggel.

6 KOMMENT

  1. Ááááá!!!!!! Most jöttem rá, hogy jóságos kormányunk egészségügyi célzattal nyúzza a zembereket! Köszönöm Hírcsárda! Tudtam én, hogy érdemes ide járni!

  2. Jó vicc! A közúti baleseteket is a közutak okozzák, mert ha nem lenne közút, akkor közúti baleset sem lenne. Egyébként a rák egyetlen formája sem okoz halált. A halált az okozza, hogy az emberek abbahagyják a lélegzést. Ezzel kéne komolyabban foglalkozni, nem a rákkal.

  3. @tobias2:
    ” A Science legújabb számában megjelent tanulmány szerint az agy asztrocitái képesek arra, hogy érzékeljék a vér oldott szén-dioxid-koncentrációját. Ez az érzékelés a vért az agyba szállító artériás erekben zajlik – ha nő a friss oxigént is szállító artériás vér szén-dioxid-tartalma, akkor aktiválódnak a csillagsejtek. Ezt követően a sejtek közötti kémiai kommunikációt végző ATP-t (adenozin-trifoszfát) kezdenek el kiválasztani, amely serkenti az agy légzésszabályozásban részt vevő területeit.”

    “Néhány év óta olyan adatok gyűlnek, amelyek rehabilitálják az eddig figyelmen kívül hagyott agyi sejtek szerepét, éspedig a gliasejtekét. Ezek között is a csillagsejtek (asztrociták) tanúsítják a kommunikációra való fantasztikus készségeket. A csillagsejtek – hasonlóan az idegsejtekhez -, képesek az információ szállítására az agyban, így egyfajta “kommunikációs hálót” alkotnak, kiegészítve az idegsejtek hálózatát. “

    “Betegségekről, amelyek mechanizmusa idáig homályban volt, bebizonyosodhat, hogy nagymértékben befolyásolják őket a csillagsejtek hol toxikus, hol jóindulatú hatásai.”

    Tudományos félóránkat olvasták