Exkluzív interjú a brókercég egykori vezérével.

orgovan.jpg

Tápisóság, Szabadság utca. A hely, ahol még a Google sem jár. Itt lakik az egykor szebb napokat látott brókercég-tulajdonos. Az egykori fényűző életre ma már csak a trágyadombra kidobott Gucci táska, a kopott Opel ablakában egy Rolls Royce-os szárnyas angyalból készített Wunderbaum, és a kutya szájában az összerágott 150 milliárd forint értékű fiktív kötvények maradéka emlékeztet. Orgován Bélánál jártunk.

Hogyan lett Önből végülis a Quaestor vezérigazgatója? Van egyáltalán pénzügyi képesítése?

Orgován Béla: Nézd, a börtönben tanul ezt-azt az ember, ugye. Focilabda-varrás, szemétválogatás, brókerkedés, ezek csak úgy ráragadnak az emberre. De buziság az nem, érted, az nem volt, hogy szipi-szopi meg ilyenek. Ezt írd ám le!

Mindenképpen. Szóval úgy tudjuk, hogy egy reorganizációs tanácsadón keresztül került kapcsolatba a céggel.

OB: Ja, a kis buzigyerekre tetszik gondolni? Idejött, hogy “Papa lenne egy Opel, ezt tessék aláírni“. Hát mondom az nem úgy van, hogy aláírni, engem te nem versz át te szaros! Hanem tankold is tele, különben felrúglak, baszlak szájba. Mert voltam én közmunkás is, tudok én bánni az emberekkel, ugye.

Ezt nem vitatjuk. De mégis a közmunka után egy bróker cég vezetése, pláne ezekben a rendőrségi vizsgálatokkal terhes időszakokban nem lehetett egyszerű…

OB: Jaj mán, figyejjé. A brókerkedés az is csak olyan, mint a szemétszedés meg az árok kaszálás: ha nem csinálod jól, akkor sem lesz belőle baj, csak a nap végén tudjad leadni a kaszafenőt, különben pofán rúg a Karcsi. Kivéve a szemétszedést, mert akkor a Lajos. Na és a brókerekkel ugyanez van.

Na de mégis, hossz, bessz, jövőérték, likviditás, referencia index. Ezekről mit tudott mondani a brókereknek?

OB: Hát, hogy amelyik nem hozza vissza a fenőt azt felrúgom. Vagy a Lajos.

Lajos? Róla még nem hallottunk. Neki mi volt a szerepe a cégben?

OB: Főleg a felrúgás, meg ő tud négyjegyű pineket megjegyezni közülünk.

És mivel foglalkozott az elmúlt 9 napban, amíg igazgató volt?

OB: A pénzzel, én azt megtanultam, tudni kell bánni. Forgatni kell, érted. Úgyhogy megtettem tippmixen a Real-Barcára 7 milliárdot. Na most nem jött be, de még a szombati lottó mindig meg lehet, érted. Ez ilyen, egyszer hopp, másszor meg a Lajos lerúg. De én szerintem jó brókerember vagyok. Ezt mondják egyébként mások is, akiket már lerúgott a Lajos.

És mi lesz most, hogy Tarsoly úr visszavette a cég irányítását?

OB: Hát nem tudom. Már megszoktam, ezt a kényelmes életet, hogy hazajövök seprés után, és akkor itt brókerkedem, és van homár, amit apríthatok a levesbe. Nem tudom mi lesz. Remélem az Opelt legalább itt hagyják. Különben szólok is a Lajosnak!

9 KOMMENT

  1. Na most az van, hogy ez az egész ügy annyira mocskos és mélységesen felháborító, hogy nincs kedvem rajta nevetni. Ez esetben a humor – mint görbe tükör – nem felhívja a figyelmet az eset fonákságára, hanem inkább csak tompít rajta. Úgy is mondhatnám, hogy baromira nem vicces. Persze abszurdnak abszurd, főleg a Béla, de nevetni nemigen lehet rajta.

  2. A bolgár KTB bankból az ottani Bélák 2,1 milliárd eurót nyúltak le. A magyar fijjuk hasonlóan nagypályások, vagy még nagypályásabbak, de katonákra osztották a marha(nagy) sültet: nyugdíjeinstand, Széchenyi Bank, takarékszövetkezetek, brókerségek. Így könnyebben nyeli le a nép. Remekül megkomonikálták, csak azt nem értem, hogy miért akarják most meg bezárni a komonikáció szakokat…

  3. Tápióság önkormányzata, a kor szellemének megfelelve, már átnevezte az utcát Ilszabadságra.
    Érdekes folklor alakul ki a faluban, a disznótort újabban kvesztornak mondják, és az eseményt jó előre kiírják a tetőre.

  4. @kittrabi: Dicséret illeti a derék önkormányzatot! Ideje volna már Budapesten is átnevezni a hidat meg a teret, nem méltó a nemzetünkhöz, hogy ilyen meghaladott, ankaronisztikus nevű közterületeken kelljen járni a magyar embereknek!

    #dicséret #nevezzékát #nemzetünk #meghaladott #ankaronizmus