A luxemburgi repülőtéren sikerült egy pár kérdést feltennünk a magyar diplomácia első emberének, aki Washingtonba indult tárgyalni a beutazási tilalommal sújtott magyar közszereplők ügyében.

szijjarto dc.jpg

Számonkérés, információszerzés vagy bemutatkozás az út célja?
Bár Washingtonban nincs Disneyland, szeretnék mindenképp valami vidámparkba menni, mert az idő is szép lesz. Elmennék fagyizni és a városban is körbenéznék egy kicsit.

Az illetékes helyettes államtitkáron kívül kivel találkozik még?
Lesz egy Justin Bieber rajongói találkozó, oda mindenképpen szeretnék eljutni, gyerekkorom óta rajongok a zenéjéért.

Hogy látja most a magyar diplomácia helyzetét, a jelenlegi helyzetben?
A hazaút előtt ellátogatok a harmadik nemzetközi Duplo-építő világbajnokságra. Ilyen rangos eseményen magyar diplomata, vagy mondhatnám duplomata (nevet), még nem vett részt. Izgatott vagyok! De ha nem sikerül, akkor sem keseredem el, mert apu megígérte, hogy vesznek majd nekem még egy házat.

14 KOMMENT

  1. @rozsomákidomár: A fotó nagyon zsír : ) Nem fejtetted ki eléggé ezt a sóderes ügyet, kartell-tanú ügyileg. Pedig olyan szép kereszténydemokratapolgári történet. És, hogy Péter szívesen is fogadja a talpigbecsületesen keresett pénzekbül épített házikót.

  2. Tisztelt Szijjártó Péter Duplomata Úr!

    Jó utat, kellemes városnézést kívánok a Duplomata Úrnak! Köszönöm a Duplomata Úrnak, hogy képviseli Hazánkat és Miniszterelnökünket! Örülök, hogy rajongói találkozóra is alkalma lesz elmennie a Duplomata Úrnak. Én is szívesen eljárnék Orbán Viktor rajongói találkozókra, mert fiatal kora óta rajongok a politikájáért, de sajnos ebben meggátol a lumbágóm, amit az elmúlt nyolc év gyalázatos liberálimperialista egészségügyi politikája okozott!

    #jóutat #kösz #öröm #lumbágó #elmúltnyolcév

  3. A Viki Lika jelenti Washingtonból, amíg nem csökken meredeken a net rezsije, is:
    Szjj Rt, a kilópéter, másfél órán át kereste szakértő tanácsadóival az Eiffel tornyot a városban, de csak egy potom AC-ét találtak a DC-ben, ami még Edison maradványa ugye.
    Zöld ház sem volt sehol, csak fehér, úgyhogy oda kellet bemenniük hugyozni.
    Találkoztak Joseph Baloghhal, a comondorral, Freefly sirályával, aki a First Lady-t neveli át, igazi kun asszonnyá, de őt sem látták, mert most éppen harmadszor reparálják amerika legjobb plasztikai sebészei.
    Hiába na, a magyar virtus az arrafelé hiánycikk.

  4. A képen Péter miniszter új villája.
    Az anyja, aki egyébként egy rohadt büdös kurva vasat sem szór ki az ablakon, már éjt nappallá téve, becsületesen dolgozik, hogy összekuporgassa azt a pár milliárdocskát iciri-piciri, punkocska miniszter fiacskájának rá.

  5. Érdekes technikája a legfőbb bábjátékosnak, hogy felváltva mutogatja a lelkesen köpdöső közönségnek idegesítőbbnél idegesítőbb bohóc bábjait.
    Most éppen ez a szerencsétlen barom van soron, megint.
    Mikor jön Jani, a nagyon szemét?
    Vagy Szilárd, az együgyü balga, aki majd a net díjat rezsicsökkenti vissza, duplájából 10%-ot, hat lépésben.
    Vagy a logopédusz reklám, a selmecbányai rém, azt mikor dugja fel?
    Csak belefárad egyszer a plebejus nép. Hát nem?

  6. nem hozott haza “Barackot” hogy orbán vezér pályinkát főthessen belőle…

    kicsitt rohadt már a feka barack… de még pálinkába jó lehet…

    a fekete házba be se engették Petikét ? nem volt szomorú ?

  7. Kedves kül-gaz külügyminiszter úr! Engedje meg, hogy egy kínosnak látszó és ugyanakkor nem kevésbé kínos kérdést tegyünk fel, az RTL. Klub híradósaiként. – Csak tessék, tessék, bátran és nagy elszánással állok az önök rendelkezésére. Kedves Péter, kedves külügyminiszter úr! Engedjen meg egy kínos kérdést:a mostanában is terjedő korrupciót Ön, hogyan értékeli? -Természetesen engem is nagy megdöbbenéssel érintett, ugyanúgy mint a miniszterelnök urat. Sejtelmünk sem volt, erről a szégyenletes eseményről, hogy kiderül. Nemkülönben apukámat is váratlanul érte ez a hír, amit hű szövetségesünk és barátunk az USA hozott a tudomásunkra. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy a mi fiatal demokráciánk csak 25 éves. Ennek ellenére sikeresen építjük le a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét, hogy még inkább biztosítsuk a korrupció terjedésének kiteljesedését és növekedését. Tehát nemcsak Európa, de az egész földkerekség, beleértve a szárazföldeket is, minket csodál, ami a korrupciót illeti. Ugyanakkor -hacsak nem viccelődik az USA – szeretnénk, ha megnevezné az érintetteket, mivel rajtunk kívül nekünk a legcsekélyebb tudomásunk sincs, kik lehetnek a kitiltottak. – Kedves híradósok, bocsássanak meg, sajnos időm lejárt, azonnal indul Amerikába a repülőm, mivel repülnöm kell, mert már vár a washingtoni külügyminisztérium első portása, akivel fontos tárgyalásom lesz. – További jó utat kedves külgaz és külügyminiszter úr. – Már vissza is érkezett kül. gaz és külügyminiszter úr? Hiszen nincs öt perce, hogy elbúcsúztunk. – Igen, mert értesítettek a reptéren, hogy egyelőre soha többé nem utazhatok az Államok területére.