A téli idényben csak a Central Parkban tudja biztosítani a műjegesedéshez megfelelő hőmérsékletet a fővárosi önkormányzat.

new yorki műjég.jpg

A műjégpálya olvadását eddig többféle módon próbálták megakadályozni az üzemeltetők. A környéken lakókat például arra kérték, hogy a hűtőiket nyitva rakják ki az ablakokba, de próbálkoztak non-stop Rideg Sándor és hidegháborús művek felolvasással, illetve, hogy a jégre kizárólag frigideket és Havas Henriket engedjék csak be.

Miután egyik módszer sem működött, ezért Tarlós István az A38 példáját követve a műjégpálya elvontatásáról döntött, mivel az USA keleti partvidékén tomboló téli front éppen megfelelő a műjégképződéshez.

A jó hír, hogy a BKV D11-es hajójárata a Boráros tér után a nyugati 79. utcánál is megáll majd a Hudson folyón, így a csúszkálni vágyók a szokásos BKV-tarifákkal utazhatnak végig az Atlanti-óceánon.

4 KOMMENT

  1. a helyzet megoldasara a legjobb megoldas szuletett. A Fovari Onkormanyzat rendkivuli tehetsegerol adott tanubizonysagot, ami sokakat – koztuk engem is – meglepett.

    A kiirt titkos palyazat ( “Homersekleti viszonyok rendezese a Mujagpalya Teruleten” ) nem hozott eredmenyt ugyanis. Elso helyezett egy ket nappal korabban bejegyzett Rt lett, 45Millios arat kuldtek es egy cetlit a nokias dobozon: “Minden ahogy szokott, 20% vissza – elvtarsi udvozlettel: elmosodott alairas” Ezt a palyazatot egyhanguan elfogadta a testulet, megvalositasabol azert nem lett semmi mert nem tudtak elolvasni a palyazot. Gyors telefonalgatasok kezdodtek, de mar miutan 28 veletlenszeruen felhivott vallalkozo es utolsonak a kavet behozo titkarno is maganak tulajdonitotta a palyazatot, a dolog zatonyra futott.

    Masodik palyazo a Sandor, Jozsef, Benedek Homerseklet Szallito KFT volt, ok zsakban meleget, hoszigetelt taskaban hideget is szallitanak, de a KFT nepi hangzasu nevet nem tudta vallalni a kozgyules. ( az igazi ok hogy hirdettek a kurucinfon, plusz a Szivarvany Klubban allando melegsarkot uzemeltetnek, tovabba a tavalyelotti buzifelvonulason ok hoztak a sztarfellepo Csoinka Picit, zsakban, kozben a ceg jelmondatat skandaltak: “Sandor Jozsef Benedek, zsakban hoznak meleget”. )

    a palyazat megfenekleni latszott, mikor is az onkormanyzat “elmultnyolcevahibas” titkos szekcioja inditvanyt nyujtott be: Szeretnek tanulmanyozni NewYork tomegkozlekedeset es ejszakai barjait, elvinnek magukkal a mujegpalyat is tanulmany utra. Mivel az utikoltsegek igy megnottek drasztikussan, bele tudtak tenni az utazasi koltsegbe negy erotikus masszirozot es az egyik kepviselo elviheti onkoltsegi aron az uszodajat Floridaba szinten tanulmanyutra, es mikor visszajott a telefon az utazasi irodabol hogy elkuldtek a szokasos 20% visszaosztasi penzt az onkjormanyzatnak akkor a polgalmester megtette a bejelentest a sajto munkatarsainak.

    Igy tortent, en buszke vagyok hogy ilyen talpraesettek voltak most kivetelesen az onkormanyzatnal.

  2. @kittrabi: Így már minden érthető, csodálkoztam is volna rajta, ha a Főpolgármester Úr pont a nyugati imperialista tőke fővárosába költöztette volna a Nemzeti Műjégpályánkat! Sajnos ezek a mai újságírók botrányosan tanulatlanok, az elmúlt nyolc év utraliberális sajtópolitikája végett! Bezzeg mikor én voltam fiatal, már az általános iskolában megbuktatták azokat a semmirekellőket, akik nem ismerték fel egy fényképről Moszkvát! Újságírónak csak maximálisan megbízható emberek mehettek, akik pontosan tudták, hogy mit kell írniuk!