A Századvég Intézet legfrissebb kutatásai a dohányzás eddig nem ismert pozitív hatásait tárták fel.

kotelezodohanyzas.jpg

Nagyon egészséges dolog dohányozni, de hogy miért azt egyelőre nem mondhatjuk el. De higgyék el, így van!” – nyilatkozta Mecseki Tibor Menyhért az intézet egészségügy kutatásokat felelős szakembere. Hozzátette azonban, hogy mindenképpen ellenőrzött forrásból ajánlott beszerezni az innentől fogva már egészségügyi termék kategóriába tartozó cigarettát. A szakember szerint erre a trafikok a legalkalmasabbak

A felfedezés miatt már 2014. januárjától elindul az Iskolacigaretta Program, az iskolatej program mintájára. Annyi különbséggel, hogy itt a szülőknek kell a gyerekek napi minimum 10 szál beszerzéséről gondoskodniuk. A dohányzást, mint tanórát a tantervbe is beillesztik. Az órákat gyakorlott és szép dohányosok előadásai is segítik. Azokkal a gyerekekkel, akik nem akarnak cigarettázni, pszichológus foglalkozik majd.

Még szerencse, hogy a közelben van az iskola! Eddig rosszul ment a bolt, de most majd beindul!” – lelkendezett egy büntetett előéletű fővárosi trafiktulajdonos.

33 KOMMENT

  1. Az elsősök narancssárga cigisdobozt kapnak a budapesti tüdőszűrőállmások és a Fővárosi Önkormányzat együttmüködése jóvoltából. Ebben a gyerekek Tarlós István főpolgármester köszöntőlevele mellett egy vidám, színes órarendet, valamint a mutyiboltok kabalafigurájának, Slukk Manónak zegészségügyi jó tanácsait találták.

  2. Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Köszönjük Miniszterelnök Úrnak, hogy gondoskodik hazánk felnövekvő generációjának neveléséről és egészségéről! Nekem három kisonokám van, és boldogsággal tölt el, hogy egy olyan országban nőhetnek fel, ahol Miniszterelnök Úr tanítja őket felelősségre. Adjon Isten erőt, egészséget, és sok szavazót Miniszterelnök Úrnak!

  3. Ar. Rogán Antall, ma reggel, a vécéről kijőve, kézmosás helyett, azonnali sürgősségű
    törvényalkotási kényszere alatt, előterjesztette aznapi termékét:
    Az egyenlő teherviselés nemzeti céljára való tekintettel meg kell adóztatni a nemdohányzó
    magyar állampolgárokat. Az mégsem járja, hogy ezek az adókerülők megússzák
    a cigire rakodó 85%-os közterhek viselését, és a csókosok boltjainak nyereségessé
    tételében való hazafias közreműködtetést.
    Ez jó kampányfogás is, mert a nemdohányzók száma elenyésző az amúgy is egyre
    fideszbarátabb dohányosokéhoz képest. Hogy fognak örülni a mások szívatásának?
    Nesze nektek, szívjátok ezt. Hol kell aláírni?
    A bagósok szép, új, kulturált, csak nekik kialakított, és jól láthatóan kiplakátolt,
    luxus boltokban vásárolhatják meg elégetni valójukat. Ugye milyen jó nekik? Fix a 2/3.
    Na ezt kapd ki Lendvaji Ildikó, ha már visszajöttél!
    Ő csak az elvárt adót szavazta meg nekem, név szerint, mint bűnözőnek.
    Sose felejtem, a jó krvnydt!

  4. Kajak! : ) De nem elég kifinomult. A cigire fordított összeg x %-a levonható lesz az szja-ból, de csak az szja 1 millió Huf/év feletti részéből : ) stb. stb. Az egyszerűség jegyében.

  5. “Iskolákban is kötelező lesz ….”

    Miért? Még nem kötelező?????
    No Hoffman (keresztény) Rózsa mongyon le!
    Pont most tettek valami dohánylobbis lófszt államtitkárnak, talán majd Ő föllendíti a NER működését..
    Ilyen szervezetlen MAFFIA már rég megbukott volna az olaszoknál. Még a NAV sem zárt be Dohányboltokat csempész cigaretta árusításért … s mégse kötelező az iskolai dohányzás?

  6. @Dinkainka: Tévedés forog odafenn az égen, Dinkainka. A vak komondort akarta nővé operáltatni, mert Terike megfenyegette, hogy nem megy hozzá feleségül, ha ezt még tizenkétszer eljátssza vele. Balogh most azért lobbizik az Országházban, hogy a melegek házassága mellett a nővé operált komondorokkal kötött házasságot is elismerje a magyar jog.

  7. rogántónió a mazsihisszel folytatott tárgyalásai alapján kijelentette – gumicsizmában tartott sajtótájékoztatón – hogy az V. kerületben a játszótéren nevelt disznókat is rávették a dohányzásra, ilyen módon állítva elő az igazi hungaricumnak számító kóser füstölt sonkát. deujchetomi kérdésére, hogy ki a faszom az a rogántónió, így felelt meg. Én, te barom. Már erre sem emlékszel? Akkor szopjál le!

  8. Az iskolacigaretta programot a Nem.Ügyek kormánya azzal a pedagógiai célzattal indította, hogy a jövő nemzedék idejekorán megismerje és megkedvelje a szívást, ami rá vár.

    (Ugyanezt a célt szolgálja a Nem.Egy.Működő intézményünk, a KLIK is, mely nem mellesleg már nevével is a megfelelő közösségbe való fáradságos, sok-sok gondolkodásról való lemondással járó, de további sikereket ígérő bejutásra ösztönzi tanul… vagyis nevelendő ifjúságunkat.)

  9. A Hofmann Kunó és a Klebelsberg Rózsa Oktatási Központ rendelete kimondja: a nemzeti tanterv része a kötelező cigaretta és dohányszívás, valamint könnyű drogozás mellett a hamis kártya oktatás, különös tekintettel a rablóultira. Aki vonakodik, az osztályfőnöki szívatásba részesülhet, ha szülei nem tudják igazolni gyermekük meglétét. Az iskoláknak biztosítani kell u.n. fénytől védett és tejüveggel határolt zárt szívató szobákat, ahol a gyermekek kötelező és választható dohányzási, ill. rablóulti gyakorlatokat folytathatnak. A kötelező fogyasztás kizárólag üdítőmentes alkohol lehet. Részükre a kijelölt Nemzeti Dohányboltok mesefigurákkal és a dohányzás egészségjavító szerepét propagáló jelmondatokkal gyártott, valamint nikotinnal dúsított cigarettát, füvet és alkoholt biztosít. Ezzel egyidejűleg a parlament törvényt fogadott el, amely kötelezővé teszi a Nemzeti dohányboltok mellett a Nemzeti könnyű-drogériák számára, hogy kizárólag csak a 18 éven felüli és aluli vásárlókat szolgálhat ki, ha a gyermekek szabadidejükben itt kívánnak cigarettát, szerencsejátékot,drogot, alkoholt vásárolni. Kivételt képeznek azok a kiskorúak, akik azt kiabálják, hogy: “nemcsak Magyarország teljesít jobban hanem én is, ha ittas és drogos vagyok.”

  10. Az új iskola modellben felcserélődik a vécé és a tanterem szerepe.
    45 perces cigizéssel egybekötött ökörködés után a diákok kimennek a tágas vécéből
    a szűk illatosított tanterembe levegőt venni, üríteni már aki szükségét érzi.
    Kötelező öltözet a szmoking, persze nemzeti színű, vagy inkább hétcsíkos.
    Kellett ez a reform már nagyon.
    Kúnó, Kúnó, most nézd meg mit csináltak a nevedből!

  11. @kittrabi: A nevét is elírta a kőfaragó, n betű helyett r-t faragott csak.
    Amikor megkérdezték miért, azt felelte, csak az n betű felét fizették ki.
    A gránit táblán azóta is így áll, az ott dolgozók vagy nem tudnak olvasni, vagy leszarják.