Az állampolgári bejelentések miatt módosul a törvény, így nem lehetnek oktatási, egyházi és egészségügyi intézmények a Nemzeti Dohányboltok 300 méteres körzetében.

201308-doh.jpg

Számos ellenőrzés tapasztalatából okulva a kiskorúak fokozott védelme az intézkedés célja. Amennyiben sikerül a műemlékvédelmi törvényt is módosítani, a templomok sem állhatnak tovább a dohányzás elleni harc útjában. „Sajnos, a Mátyás templomot is le kell bontanunk, mivel egyik sarka belóg a tiltott zónába” – mondta el a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. szóvivője.

A kormány elképzelései szerint a kórházak lebontására csak akkor kerül sor, amikorra a törvényi változások miatt elfogynak a betegek.

36 KOMMENT

  1. Mondjuk az nem lenne egyszerűbb hogy a dohány boltokat viszik el?
    Kibaszott önpusztító szokás miatt több oktatási és egyéb CÉLT szolgáló létesítményt szűntettnének meg miatta…. Ez itt Magyarország. Ahol a dohányzás fontosabb mint az oktatás…

  2. @Nyekenyóka.:
    Mennyi Mpsz-s kommenthuszár lesz itt huhh …az ilyen hírekre lehet ugrani…de ez itt, csak Kamu hír:))).
    Hallod, ezen csak nevetni lehet….ez Fake ember……jön az új KRESZ is…XDDD
    De, nagy az Isten állatkertje !!

  3. @Kurutz ezredes: Felfogta hír lényegét XDDD

    @Hu Róbert: Nálunk, ma reggel kezdték el lebontani az általános iskolát, és azt mondták, úgy lesz, hogy egyetlen kerületbe kerül majd az összes oktatási intézmény, ahonnan kitelepítik a lakosokat, és az iskolák helyén új lakóparkok épülnek majd.

    A Mátyás-templomot Augusztus 20.-án a tűzijáték ideje alatt kezdik elbontani majd, mivel a dohányboltokban sok a gyúlékony árú, és úgy tervezi a kormány, – ahogyan ezt a kabinet egyes szakembereitől megtudtuk – , hogy a Paksi Atomerőmű 3-as blokkjához hasonló, lényegében megegyező struktúrájú védelmi rendszert húznak fel a boltok köré.

    Hu.Robert..én tényleg 1 bolygón élek veled ???

  4. Es ez tenyleg nem annyira csak vicc.
    Mikor bejelentettek a valasztoi regisztraciot, jöttek az okosok es mondtak, hogy kezicsokolom, regisztracio olyan orszagokban van ahol nincs rendes nevjegyzek a valasztokrol, Magyarorszagon pedig van, 20 eve jol müködik.
    Mi lett a kormanyzati reakcio? Nana, el kell törölni a valasztoi nevjegyzeket.

  5. @Nyekenyóka.:

    A hír márpedig humoros, és nem igaz. Görgess fel a lap tetejére, és kukkants rá a bal felső sarokra.

    Egyébként jövőre várhatóan közintézmény, szórakozóhely, bolt, irodaház és lakóház és olyan épület sem lehet majd a Nem zeti dohányboltok 300 méteres körzetében, ahol bármilyen más gazdasági tevékenység folyik. A törvény miatt ledózerolt épületek tulajdonosait a devizahitelesek kártalanítják, árfolyamgátjuk és kezelési költségük 20 százalékával. Varga Mihály feladata lesz kidolgozni a bontási hozzájárulás és az árfolyamgát-átadási különadó mértékét, beszedésének módját, valamint kijelölni az ezekből befolyt pénzre jogosult Videotont.

  6. “a törvényi változások miatt elfogynak a betegek.”

    Szeptember 1-től kötelező szedni a Széles Gábor által gyártott (munkaneve: örökmozgó) homeopátiás szert, amelyik minden betegséget meggyógyít. Akit nem gyógyít meg a csodaszer, az nem is beteg és kész.

  7. nagyon örülök ennek! három gyerekem van, és a gondolattól is halálra rémülök, hogy MEGLÁTHATNAK egy Nemzeti Dohányboltot!
    szerintem 300 méteres körzetben inkább ne legyen SEMMI, akkor biztos nem lehet baj! ássanak vizesárkokat és árasszák el valami savval és telepítsenek bele saválló krokodilokat!
    az iskolákat, színházakat és templomokat meg már úgyis rég le kellett volna bontani, sőt, már megépíteni is tiszta hülyeség volt.

  8. @VatoLoco: Csesszed, tényleg új kresz lett aug 15-től!
    580 kilométert kell vezetni a tanuló vezetőknek, mert egy politikus rájött, hogy álló autóban nem lehet megtanulni vezetni!
    Ezért van, hogy a politikusok annyi benzinpénzt felvesznek havonta, hogy abból 3x megjárhatják a Föld-Hold távolságot!
    Tudásukban bizonytalanok, de szorgalmasak(dolgos hülyék)!

  9. ez a hu robi szvsz ma először jár itt, közvetlen az index címlapjáról beugorva… csak nehogy aztán pereskedésbe is fogjon, mint az egyszeri megtévesztett államtitkár!

  10. A törvény, az törvény, azt mindenkinek be kell tartania,
    még a rossz helyre került iskoláknak is.
    Nem kell lebontani az épületeket, elég a tanuló ifjúságot védve, elköltöztetni
    őket, mondjuk a Hortobágyra gulyásnak, csikósnak.
    Az üres épületek aztán, kis átalakítással alkalmasak lesznek a hamarosan törvény
    által engedélyezett, állami koncessziós, nemzeti kuplerájok kialakítására,
    mert az is jó üzlet ám, na persze csak az elkötelezett, megbízható kádereknek.
    Pár épületből, a változatosság kedvéért, kaszinót lehet csinálni, mert már az sem
    annyira bűnös, mióta hiányzik a bevétele.
    Mivel külsőleg egyformák lesznek az intézmények, nem lesz ciki a kapuban állva
    a bejutásra várni a nemzet hős, nem bűnre vágyakozó fiainak, elkölteni a
    rezsicsökkentésből származó búsás, egyenlőre adómentes hasznot.

  11. @VatoLoco: Nem értem, mi szükség van a Mátyás-templom lebontására. Egyébként nem is szabad lebontani, mert védett műemlék! Sokkal egyszerűbb, ha aknazárat létesítenek a NeDohányboltok körül, útlevélellenőrzéssel és szigorúan ellenőrzött vásárlási kvótákkal. A cigaretacsempészeket pedig üzemanyagként fel kell használni a Paksi Atomerőműben.

  12. Elfelejtettem mondani, hogy a cigarattacsempészek energiatartalma egyenő testtömegük és a fénysebesség négyzetének szorzatával. Csak intelligens csempészek használhatók, mert amelyik olyan sötét, hogy a fény sem hatol át rajta, annak energiatartalma = 0.

  13. amugy vegre az elso intezkedes ami nem ragasztja sarba a magyar gazdasag szarnyalo raketajat!! Igen, Megcsinaltuk! ( most ezt lehet hogy rossz embertol ideztem ) Nyilvanvalo a kormanyzati szandek, amibol kiderul hogy a jol prosperalo dolgokat megszuntetni, a nyeresegeseket tamogatni fogja a kormany! Igen! A kozoktatas haldoklik, a dohanyboltok nyeresege no! ( hala a legutobbi torvenynek ami megemelte a profitjukat ) Vesszenek a rosszul mukodo iskolak, eljenek a trafikok!! ( bazz, ez megint mekkora valasztasi szlogan!! Geniusz vagyok nem vitas )

    kovetkezo lepesnek talan be kene zarni a korhazakat, ( Lazar ur csinalhatna egy torvenyjavaslatot ami megtiltja a megbetegedeseket ) es tamogatni a romkocsmakat, emelt profit szintttel!!

    Megannyi terv ami dicsoseges jovot vazol elenk 🙂

  14. Most hallottam, hogy a tandíjat ezután természetben, krétában is lehet fizetni! Sajnos, a közleménybe pár helyesírási hiba is csúszott, például a kréta szót véletlenül nagybetűvel kezdték, ezért a csinosabb tanerőket, exegyetemista lányokat szállító kamionok miatt a görög határon órákat kell várni. Dubajozás helyett bejött a közbeszédbe a Krétakör, Krétagyerek, és a Kreténtanfelügyelő Rouzsika.

  15. @tobias2: Mindenképpen le kell bontani a templomot, a cél szentesíti az eszközt, és amint hallottam, a citadellát is áthelyezik Kőbányára.
    2 hely jöhet szóba: – az egyik, hogy a vasútállomás mellé építik majd fel, a másik, hogy lebontják a Havanna lakótelepet.
    Majd megírom a végső helyet…..