cipo420.jpgAz ünnep közeledtével csak jó híreket találtunk az MTI-n, ezekből szemezgettünk. Szeretet, béke, fennkölt hangulat uralja az országot.

“Pedig már majdnem összejött egy squash-bérletre, de úgy vacogott a foga, hogy nem hallottuk tőle a pánsíposokat” – kezdte beszámolóját Totti, a tériek egyik vezére, akiről nemrég rejtett kamerával készült felvétel került fel a videómegosztókra. A hajléktalan férfi egy pár új cipővel ajándékozta meg a fővárosi rendőrség egyik járőrét, akinek beázott a szolgálati bakancsa.

A felvétel Tarlós Istvánhoz is eljutott, aki a nemes gesztust látva megígérte, hogy a készülő 4-es metróba beépítenek majd plusz, a hajléktalanok minden igényét kielégítő aluljárókat, hogy még több helyük legyen átvészelni a telet, bár emiatt csúszhat még pár évet az átadás.

A karácsonyi hangulat az egész városban érezhető, az iPhone-gyártásra átállított Mikulásgyár dolgozói közül is csak egy-két önkéntes követ már el öngyilkosságot naponta. A rászorulók a város több pontján kaphatnak ingyen élelmet, az adakozók sorába beállt a Costes étterem is, ők moslékot adnak a hajléktalanoknak, cipősdobozban.

A pártok közül a Jobbik áll élen a karitatív tevékenységben, ők tűzifát osztanak Budapest frekventált pontjain, néhány rászoruló azonban panaszkodott, hogy a hatalmas fa kettős keresztek nem férnek be a kályhákba, ha pedig egészben gyújtják meg őket a társasházak udvarán, ismeretlen fehér csuklyás alakok özönlik el a helyet.

Csak a kis körúton közlekedő Fényvillamosról érkeztek egyértelműen aggasztó hírek, már negyvenen kaptak ugyanis alkoholmérgezést a szénsavas vodkától.

13 KOMMENT

  1. Ez olyan megható …..
    A hajléktalanok legalább ki tudnak egyenesedni.
    Gesztusként plusz megkapják a 4-es metró útvonalát is az üres hajókkal (a peronok átépítése kikötőkké már szó szerint folyik).

  2. Egy kis kiegészítés a valósághoz:
    Egy hajléktalan észrevett egy cipőt, amit egy rendőr is észrevett.
    Mert itt most uralkodói irányzat az ész. Ész, hová mész? El.
    – Vá’já’ mán, vá’já’, jó lesz, vá’já’, má’jó,….. lesz, vá’já’ – mondja Sanyika, de már ismerik, hülye szegény.
    – Így született, nem tanulta ő ezt – védi meg Lali, a büfés.

  3. Hajléktalanok Gyulai kolbászból formált lövedékeket osztogattak amit ők maguk készítettek marhahúsnak álcázott disznóhúsból.

    Később az őrsön lövés dördült, a berohanó kollégák Kovács János 4. őrmestert találták az ügyeleti szobában amit zokogva csámcsog a sarokban, az előtte lévő képernyőn “Game Over” felirat, láthatóan egy ponttal a mindenkori őrs csúcs alatt fejezte be a játékot.

    A rendőrség saját jóllakottjának tekinti az őrmestert, lefogyasztásáról később gondoskodnak.

  4. @kyanzes: Más források szerint az őrmester Gyulai-kolbászból készült lövedékkel megkísérelt öngyilkossága előtt Orbán Viktor tisztavatóját nézte vissza Media Playeren. Amikor rátaláltak a videó ismétlésre volt beállítva és ezt szajkózta: “Nincs köztük kövér, az a halálom.”