"Valamiből nekünk is meg kell élnünk" – nyilatkozta az ország új helóta miniszterelnöke a kormányporgramot ismertetve, amit Matolcsyból fordítottak görögre.

Az új kormányt alakító Aléxisz Cíprasz – a tavalyi hülyenév bajnokság megosztott negyedik helyezettje – sokkoló kijelentéseket tett az elmúlt napokban, amitől tovább romlott az euró árfolyama, így egy lélegeztetőgép megint több méter autópályával kerül többe. "Ez a pénzszerzés kormánya lesz" – mondta el az új miniszterelnök és ismertette a programját, amit elemzők szerint Matolcsyból fordítottak görögre, majd euróra.

Első lépésként Kréta szigetét feldarabolják és iskolai krétaként értékesítik. Minden krétához mellékelnek egy krétait is, akit a krétát birtokló iskoláknak kell örökbe fogadnia, etetnie, és megtanítania adózni.

A görögdinnye, görög saláta, Görög Zita elnevezések után is fizetni kell egy szemmel láthatóan nagy aranytömböt a Görög Nemzeti Banknak, ami annyira offshore lesz, hogy a Holdra tervezik kitelepíteni. Görögország ezzel együtt űrnagyhatalommá is akar válni, de csak adó szempontból: az ország fölött áthúzó műholdakért és űrjárművek után autópálya-matricát kell váltaniuk a tulajdonosoknak, az űrszemétért pedig környezetvédelmi pótdíjat számítanak fel.

A legnagyobb pénzt mégis a világ népeinek barátságát és békéjét szimbolizáló olimpiai játékokból próbálják előteremteni, akár katonai erővel is. Az új görög kormány ugyanis csak akkor engedi az Olümposzon meggyújtani az olimpiai lángot, ha az EU 100 milliárd euró lánggyújtási pótlékot fizet be, amihez sorszámot az athéni 3-as számú kormányzati ügyfélszolgálati irodában húzhat az unió, de csak reggel 9-11 és délután négy-fél öt között, vagyis munkaidőben.

38 KOMMENT

  1. A görög dinnyével beszoptuk, mert azért tán csak mi magyarok fizetnénk. Nekünk viszont adhatnának valami engedményt a a Matolcsyból fordított okosságokért.
    Az viszont nem derül ki számomra a posztból, hogy ez a 100 milliárd euró, ez egyszeri díj, vagy visszamenőleges az eddigi lángokért is? Előbbi esetben kissé húzós összeg, meg különben is fizessék az angolok, ők akarták megrendezni idén.

  2. @Kutchek: A görögök az eszükkel dolgoznak.
    Különben ha mi lennénk a görögök helyén, vagy OV lenne ott a vezér, nagyon sok adót tudnánk kivetni az egész világra. Mondjuk Arisztotelész tanításai után.

  3. Az új görög pénz nem a régi drachma lesz, hanem a krachholnap (krahó). A bevezetését követő hatodik hónapra a krahó lesz a világ legolcsóbb pénze: 1 krahó mindössze 1 nanoeurót fog érni. Egy kiló kenyérért egy kiló krahót kérnek. A kék ég és a kecskemekegés ingyen lesz.

  4. Én azé’ a Matolcsy helyében mostmár adót vetnék ki a görögökre is.
    Mondjuk ötletbevezetlsielési adót.

    “az ország fölött áthúzó műholdakért és űrjárművek után autópálya-matricát kell váltaniuk a tulajdonosoknak”

    Amúgy a repülők, léghajók, sárkányok, UFO-k, drónok meg egyéb ilyen jellegű szerkezetek kimaradnak?
    Mi lesz a madarakkal?
    Azok nem fizetnek?
    Megannyi lehetőség…

  5. @legeslegujabbkor: de van radar a kánya-hegyen, ezért az őszi vonuláskor el lehet kapni a madarakat (ráadásul jobban meg is éri így, hisz ha tavasszal a déli végeken adóztatnánk őket, akkor azzal a hazai állományt is terhelnénk, nem csak a külföldit, meg még bele kell számolni az éves szaporulatot is, ami szintén az őszi adóztatás javára billenti a mérleg nyelvét)