A dolgozó állampolgárok nagy része csak Matolcsy bejelentése után tudta meg, milyen sok eltitkolt jövedelme van.

"Ez nagyon jó hír, eddig azt hittem, csak minimálbért keresek, de most a járulékok alapján kiderült, hogy tulajdonképpen annak a másfélszeresét. Nagyon boldog vagyok, voltaképpen fizetésemelést kaptam." – üdvözölte a Nemzetgazdasági Minisztérium adócsomagját egy kőműves. Mint elmondta, hálás a miniszternek, hogy rámutatott: egy csomó jövedelme van még, amiből többet is lehetne adózni.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az adóemelésekről annyit mondott: nem lehet elvenni olyan pénzt emberektől, amiért becsületesen megdolgoztak, így a tervezet csak igazságot tesz egy olyan országban, ahol a "sunyi, lopós emberek saját maguknak akarják megtartani munkájuk ellenértékét"

A miniszter egyúttal bejelentett még egy, ezidáig eltitkolt adónemet is: a mázliadót véletlenszerűen fogják kisorsolni a bejelentett alkalmazottak között, mértékét pedig az úgynevezett hasraütéses módszerrel állapítják majd meg. 

49 KOMMENT

  1. “A miniszter egyúttal bejelentett még egy, ezidáig eltitkolt adónemet is: a mázliadót véletlenszerűen fogják kisorsolni a bejelentett alkalmazottak között, mértékét pedig az úgynevezett hasraütéses módszerrel állapítják majd meg. “
    Ne adj ötleteket ezeknek bameg!!!!!!!!!

  2. Van meg olyan ember az orszagban, aki a Fideszre szavaz es nem gazdag vagy legalabbis felsokozeposztaly? Annak surgosen ki kellene vizsgaltatnia magat. Habar a gazdagoknak sem jo, amit a Fidesz muvel, hiszen milyen ember akar elni egy moralisan es gazdasagilag is tonkretett orszagban?

  3. Nem biztos, hogy hasraütéssel állapítják meg majd az adókat. Kiírnak pályázatot szerencsekerékre. A pályázatot Simicska Kajmán szigeti cége nyeri meg 7,3 Mrd Ft, értékben, A kerék (20 USD) közvetlenül Sanghai -ból jön hajóval.

  4. Hirek 2013 szeptember 19.

    Sikerrel zárult a 3 napos Fiatal Demokraták gyülése egy balatoni 5 csillagos szállodában. Az egybegyültek óriási tapsvihara fogadta Miniszterelönökünk bejelentését, miszerint egy új koncepcióban látja Az Emberek problémáira a megoldást. Valos veszélyként értékelte a napokban elért, majd ezt jóval meghaladt 480 Ft Euró-Ft árfolyamrekordot, a közel 10 % os inflációt, és a gazdasági növekedés most már évi 3 százalék feletti zuhanását. A nyugati világ hanyatlása Magyarország felemelkedését nem veszélyeztetheti – mint mondta- ezért, jól átdolgozott Uj Magyar Elháritási Tervet dolgoztak ki a Minisztérium Legtitkosabb Munkacsoportjában, amely az országot hamarosan Svájc, és Kanada fejlettségi foka elé helyezi. Mintegy 40-50 éves távlatban.
    A következöket emelte ki az elkészült Tervböl:
    -A száguldó forint árfolyam rögzitése a kinai jüanhoz.
    -A lakossági devizaszámlák ideiglenes zárolása.
    -Az inflációban elértékteledö nyugdijak 2 lépcsöben való megreformálasa. (Az új modszerek között lesz a dolgozók bérének központi átutalása a szegényebb nyugdijasoknak. Ehhez lesz nagy segitség egy új weboldal, ahol a nyugdijas szülökkel (még) rendelkezö dolgozók ki tudják kalkulálni a levonást)
    – Az Elmult 8év Büneinek kiterjesztése a jelnelegi ellenzék országnak sokat ártó Aknamunkájára, és a hibás, Az Emberekre ártalmas ellenzék megreformálsa, hasznositásuk az Uj Közmunkaprogban, elzárt, az országra nem veszélyes táborkban.
    -Egy ötletes adózási szisztéma bevezetése: “Saccold meg szomszédod jövedelmét.” Ebben egy, a világon egyedülálló szisztémáról tett emlitést a Miniszterelnök, ahol a szomszédok nyilatkozhatnak a szomszédjaik életviteléröl, és adómegsaccolást tehetnek a hivatalos szerveknek szomszédjuk életvitele alapján. (beleértve a szomszédjuk elmult 10 év vásárlásait is)
    – Számtalan egyéb új, ötetes adófajta, amelyek a tervek még nem végleges formája miatt a Miniszterelnök nem kivánt még a nyilvánosság elé tárni.
    A kongresszus több résztvevöje szerint, ezekböl a tervekböl sok annyira újszerü és forradalmi, hogy sok nyugati országban is felmerül majd a tervek lekoppintása.
    Hogy ezt megakadályozzák, a szabadalmi hivatalban levédetik a 3 napos találkozó összes elhangzott mondatát. Erre egy külön bizottságot állitanak fel.

  5. @Lacdelo: Elárulok neked valamit.

    Én eddig nem kicsit, nagyon jól jártam az SZJA-módosításaikkal (20% feletti plusz).

    Maradtam a manyupnál.

    De nincs az az isten, hogy én ezekre is valaha szavazzak (egyszer, 98-ban megtettem, meg is bántam).

  6. @KaPé: Ő nem röhög. Munkanélküli évek óta, mert nem nagyon van mit építeni. Az utolsó vállalkozót, akinél dolgozott, nem fizette ki a fővállalkozó. Így elmegy cimbihez, vagy “haverhoz”, óránként 500-ért.
    Ebből jó esetben állja a tb-jét, rossz esetben az is elmegy kajára, létfenntartásra. Bár könnyű dolga lehet, a villanyt kikapcsolták tavasszal, csak a gáz maradjon télire, hogy fűteni lehessen. Meg keresni arra is.

  7. @cso zsi: inkább csak a faluban meg a szomszéd faluban, ha van valami, azt megcsinálja pár tízezerért, aztán hetekig-hónapokig megint semmi. esetleg felakasztja magát, amikor már a csekkeket se tudja befizetni, esetleg kiugrik a hetedikről, ha városban lakik 🙁
    (konkrét példák sajnos)

    nem is tudom, melyik a félelmetesebb, a poszt vagy tamimaci jövőképe?

  8. Kedves Hírcsárda,nagy híved vagyok,de ez a mázliadó sehogy sem stimmel,ugyanis a szó (jó)szerencsét jelent.Találjatok ki valami mást:pech-adó, ilyesmi.

  9. @venszivar:
    Egész nyáron megy a meló. A festő ismerősöm nem ért rá kifesteni a kecómat, annyira tele volt. És igen, feketén melózik vagy 20éve. És nem csak ő. A nagyobb cégek is zsebest fizetnek, és nem csak azért mert nem győzik a járulékot…..
    Ebben az országban megszokott,hogy egy rész feketén, zsebbe. Akkor miért csodálkozunk, ha egyre több adót fizetünk? Másutt az adócsalókat megvetik. Igaz, nincs is ekkora és ilyen kusza adózás. Ördögi kör……

  10. @apanna: kösz ,már mindent értek…….iszom egy konyakot v. kettőt s talán akkor újra semmit nem fogok érteni……s “talán” az a jobb.
    a kaszát már tegnap kiegyenesítettem……..hova induljak s mikor? talán aludni…?!mennék kőművesnek is,de ahhoz “túl sok” a konyak,meg van még más “bibi” is.

  11. @apanna: Szerencsés ember. Én egy régi ismerősömet kérdeztem (9 éve dolgoztam nála, kőműves), de egyszerűen alig van munkája. Anno hatan dolgoztunk, most egy segéddel csinál kisebb-nagyobb javításokat. Nemigen építenek újat. Ja és nem Szabolcs, Budapest.

  12. @apanna: igen, ez igaz. Ami ebből a kommentből hiányzik, hogy ezek a rendelkezések és törvények pont nem azokat érik el, akik eleve a fekete/szürke zónában mozognak, hanem a könnyen megfogható réteget, akiknek már így is épp eleget szívták a vérüket.

  13. “A miniszter egyúttal bejelentett még egy, ezidáig eltitkolt adónemet is: a mázliadót véletlenszerűen fogják kisorsolni a bejelentett alkalmazottak között, mértékét pedig az úgynevezett hasraütéses módszerrel állapítják majd meg. “

    Ez könnyen lehet , mert már ma is fantáziált v.mi nem létező német adóról amit itt bevezet az autósoknak 😀

  14. @apanna:

    nekem meg keresztapám felkötötte magát az építőipari karrierje végére mikor a több tíz milliós munka után fővállalkozó eltünedezett a bank meg ezt nem értette meg pl. nem mind arany ami fénylik.
    Ezek a festős ismerős urban legends-ek meg egyenesen viccesek … eleve korlátozott időszakban festetnek Magyarországon, és annyi festő van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni.

  15. @JohnHenry: @apanna: A házunkban az egyik nagyobb lakás ki van adva munkásszállónak. 8-10-en szoktak hazatérni délután 5 körül, a napi kocsmalátogatás után. Évek óta azonosnak tűnő létszám mellett, folyamatosan voltak emberek, az öltözékük egyértelművé tette, hogy az építőipar ágazataiban dolgoztak. Másfél hónapja üresen áll a kecó, néha jön egy lány, meg az egyik melóssrác.
    Azt ne mondjátok, hogy a többiek az aratásról átmentek a szüretre, és majd lassan visszaszállingóznak.

  16. @czejp: Ez igy van 20 eve. Minimalbert, jarulekot, AFA-t kellene csokkenteni mert a mostani szabalyok annyira rohejesen eletszerutlenek hogy mindenki megkeruli oket – vagy ehenhal, bezarhatja a vallalkozasat, mehet munkanelkuli segelyre.