A jövőben nemcsak szlovák rendszámú autók gazdagítják a magyar utak látképét, de a fiatalok kezében megjelenhet a Kofola és a Deli csoki is.

A hazai cukros, sós és koffeines termékek drágulása beindíthatja ősz végén a kalória-turizmust. Több utazási iroda már most hirdet olyan hétvégi bevásárlásokat, amelyek során garantáltan dupla fenekű buszban csempészhetik haza a magyarok a Kofolát, a Deli csokit, a Knedl energiaitalt és egyéb nyalánkságokat.

A határőrök eztán nemcsak a detektorok és keresőkutyák reakcióira hagyatkoznak, de személyesen is ellenőrzik, egy-egy busz vagy furgon utasközönségén a gyanús jeleket. Ha valakinek kakaóvaj-szagú pattanások lepték el a homlokát, miközben kitágult pupillákkal veri az egy-hatvannegyedes taktust a térdén, akkor az illető valószínűleg energiaitalra evett csokit.

A kormány úgy védekezhet a kalóriaturizmus ellen, hogy nemcsak az egészségtelen termékeket sújtja adóval, de az azokból formált, határon túlról behozott székletet is.

97 KOMMENT

  1. a határ mentén már régen beindult a bevásárlóturizmus, mert bármilyen irányba is meg az ember, lassacskán egy félkemény seggbekuki is olcsóbb bárhol, mint itthon.
    kérdés persze, hogy a mi kőkemény lófasz(ok)hoz szoktatott seggünknek szüksége van-e ennél lanyhább anális örömökre.

    nem teljesen ehhez kapcsolódó hír, hogy csipszet a buzik esznek.

  2. Egy ember, akit nem érdekelnek a kajaadók és az ételárak, csak zabál:

    KOLBÁSZ DEZSŐ

    Ilyen legényt soha e szik
    Nem termett még: kosárpalánk
    Magasságú s roppant falánk.
    Kolbász Dezső mindig eszik.

    Ijedten nézi egy sas a
    Légből, ahogy pizza halom
    Csusszan torkán s böffen: Falom!
    S másfél hertzcel reng a hasa.

    Fenti sas verébre lecsap…
    Kolbász meglepően fürge:
    Verebes sast fal az ürge,
    S száján megcsillan a ketchup.

    Ily szájjal is szép ember ő,
    S tudd, mielőtt belekötnél,
    Izmosabb a Rocky 5-nél:
    Kolbász Dezső merő erő!

    illusztrálva:
    fradyendre.blogspot.com/2011/05/kolbasz-dezso.html
    🙂

  3. ezzel is bakot lőtt a patás focista.
    a tervezett adóbevételnek jó, ha a fele meg fog érkezni országunk likas zsebébe, cserébe viszont minden ízetlen lesz. néhány gyártó kihozza a patás-kompatibilis termékeit, amik jóval olcsóbbak lesznek mint a konkurencia, így a népek 90%a azt fogja venni.
    legszebb az egészben, hogy ez szerintük nem megszorítás, erre a nemzet egészségének védelmében van szükség.
    @politikusok: a kurva anyátok egészségét óvjátok, ne az enyémet. köszi.

  4. @Decsibácsi: ami a csipszben van, az nem íz, hanem nátrium-glutamát, vagyis ízfokozó, amely tetszőleges ízt “felturbóz”. Nem egészségtelen, viszont olyan hatása van, mint a heroinnak, ha rászoksz: nélküle a világ színtelennek, jelen esetben íztelennek tűnik. Ezzel kell konkuráljon az íztelen teszkós paradicsom, és így nem csoda, ha a paraszt vesz egy kis csipszet, ha “ízre” vágyik.

    Megoldás: jó minőségű paradicsomot és egyéb alapélelmiszert kell vásárolni, lehetőleg piacon, és hagyni kell az ilyen ipari szarokat másra. És ez már viszont egészséges.

  5. ha az emberek mondjuk 5ször ennyit keresnének és az adók se lennének ilyen magasak…vagy legalább vissza lenne forgatva a társadalomba, akkor az emberek lehet, tényleg az egészslges táplálkozást is preferálnák…de ilyen körülmények között…

  6. Tojok rá, hogy mi egészséges (leszámítva az extrém egészségtelen dolgokat). Azt akarom enni, ami jól esik, ha már ebbe a szar országba születtem. Legfeljebb tényleg megveszem a szlovákoknál. Én már gondoltam rá a Hírcsárda előtt is. És jövő nyáron, amikor nekem nagyobb mennyiségben kellenek ezek a cuccok, ki is fogok menni érte, még ha a benyával együtt drágább is lesz. Nehogy már az a törpe tömje a zsebét az én pénzemmel.

  7. A lényeg nem az ízfokozó adalékokon meg a cukron, són van.
    A legnagyobb probléma megint az 1 millió új munkahellyel van.
    Az Intersnack pontosabban a Chió épp az új adó bevezetése miatt
    úgy döntött, hogy a tervezett új beruházását az új gépsor üzembe helyezésétől visszalép. Meglehet, hogy épp a már leállított Zirci
    üzemét akarta volna újra beindítani.
    Na puff! Hát nem marad más hátra mint, hogy ezt a gépsort is
    Szlovákiába telepíti. A Fidesz jattot kap a szlovákoktól, hogy a
    mindenféle hülye adóink miatt a szlovákoknál legyenek új munkahelyek?
    Ez már nem az első eset, hogy a népnemzeti oldal kekeckedése miatt
    cégek húztak át a szlovákokhoz.

  8. @Steve_Jobs: Gondolkodom rajta nap mint nap, hidd el. Igaz, nem pont oda; de igazából lassan már minden jobb, leszámítva talán néhány afrikai és keleti országot. Azoknak a szintjére talán még nem süllyedtünk, bár jó úton vagyunk… A családon-barátokon kívül nem sok minden tart vissza. Ugyanakkor elárulom, hogy átlag feletti a jövedelmem, ráadásul teljesen bejelentett, úgyhogy ha megyek és Te maradsz, akkor egy ici-picivel még nagyobb részt fogsz vállalni a közösből. Biztatgasd csak az embereket így tovább. Tudjuk, hogy jelen állás szerint pl. orvosból jövőre már nem sok marad; lehet, hogy lassan más sem.

  9. @sárospataki lány:
    lassan mondom, hogy a sárospataki lányok is megértsék: az államnak semmi, azaz SEMMI köze nincs ahhoz, hogy én egészségesen táplálkozom, avagy sem.
    főleg, hogy jelen esetben ez csak a terelés, itt szánalmasan burkolni próbált megszorításról van szó.

  10. @Decsibácsi: “legszebb az egészben, hogy ez szerintük nem megszorítás, erre a nemzet egészségének védelmében van szükség.”

    Valóban így gondolják. Volt vitám a chipsadórol egy törzsszavazóval. Elmondta, hogy ez valóban fontos egészségügyi kérdés.
    Kérdeztem tőle, hogy úgy gondolja, hogy ezzel majd kevesebb cola fog fogyni? Azt válaszolta, hogy természetesen, mivel nem fogja senki megvenni, és egyébként is, hogyhogy nem tudom, hogy micsoda egészségromboló dolgok ezek.
    Kérdeztem tőle, hogy az így befolyt pénzt szerinte mire költik? Mondta, hogy egészségügyre, mert fontos a megelőzés.
    Mondtam neki, hogy szerintem ez a pénz nincs megcímkézve, úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy az egészségügybe fog vándorolni. És megemlítettem neki, hogyha valóban a megelőzés a fontos, akkor nem lenne-e célszerűbb az így befolyt pénzből valami felvilágosítást, pár figyelemfelhívó reklámot készíteni, amiben elmondják, hogy tényleg mennyire károsak ezek a dolgok?
    Itt véget ért az eszmecsere, nem volt válasz.

  11. Virágozni fog a csomagküldés. Ezentúl majd egy karton redbullt sok chipset majd a szlovákoktól rendel a többség, mint például az írható DVD vagy CD-ket. Ezeket a barmokat, akik magukat politikusoknak hívják, magasról le kell szarni. Nem csak képletesen!

  12. @-=Z=-: Nem, nem igy gondoljak. Hanem igy MONDJAK a szavazoiknak, mert azok akkora …ok hogy ezt a sodert beveszik. De hat valamivel el kell foglalni oket, kell valami potcselekves amitol erzik azt hogy a kormany TESZ valamit, nehogy megkerdezzek hol az 1 millio uj munkahely, hol a gazdasagi novekedes es miert van helyette CSOKKENES?
    Gazdasagilag ezek az intezkedesek erdektelenek; az adoemeles mint strategia elhibazott; az orszagot az allamszocializmus fele terelik minden lehetseges eszkozzel (=kozponti ujraelosztas novelese, folyamatos bizonytalansag fenntartasa).

  13. @-=Z=-: én egy ideje eljutottam arra a szintre, hogy vakhitű fideszesekkel nem állok szóba, annak jó vége még sosem volt.
    a közvetlen környezetemben lévőkkel nem szállok politikai vitába, a jó családi vagy munkaviszont megőrzendő, a többieket szimplán nem tartom beszámíthatónak, és nem veszek róluk tudomást.
    megjegyzem, annak ellenére, hogy a kormányzati kommunikáció szerint megőrizték a támogatottságukat, egyre kevesebb hívő fideszest ismerek, és rengeteget, akik esküdöznek, hogy az életben többet nem szavaznak rájuk, vagy éppen elnézést kérnek (!!!) hogy ránk szabadították a patásvészt.

  14. @ubu1: de ha kint is tankolsz akkor már nem vészes…

    szerintem inkább lelkiismeretesen itthon fizetnéd a 82 % !!! adótartamot, hogy az Orbán lánya és fia szépen futhasson (“állami”) karriert… családbarát ország, +a papája is… ja meg még van sok ismerőse, rokona de ezeket most nem tudop felsorolni…

  15. @Decsibácsi: Igazad van, én is egyre több csalódott szavazóval találkozok. Ilyenkor sose hagyom ki megemlíteni nekik, hogy mire a savanyú pofa, nem erre szavaztál?
    A vitával viszont más a helyzet: Természetesen én is kerülöm mostanában a politika szóba hozását, csak tudod vannak emberek, akiket ezer éve ismerek, és tudom róluk, hogy nem buta emberek. És mégis… egyszerűen nem tudok versenyre kelni a HírTV agymosodájával. És rohadt szomorú látni, amikor egy okos embernek nincsen egyetlen saját gondolata sem…

  16. Jópofa ez a duplafenekű kofola, csakhogy nincs semmiféle vám, vagy ellenőrzés a határon. Mindenki úgy hozza magának a kofolát meg a delit ahogy akarja.
    Én például tegnap voltam Romániába, tankoltam meg hoztam néhány láda Bucegi-t, anyósom meg kért a befőzéshez egy zsák cukrot, ja meg a gyerekeknek füzetet, azt mondjuk már tényleg nem értem mért olcsóbb kint…

  17. Ez aztán a dilettáns ostobaság…már megint…ennyit a zsebdiktátorról és kutyáiról.
    Chipsadó…király! X bevételi terv, csak a barmok cserébe nem számoltak azzal, hogy a gyártók elviszik a gyártósorukat máshová, meg aki tudja, kintről fog betankolni ilyesmiből. Vagyis rengeteg pénz nem itthon válik bevétellé, így adóvá sem. Közvetve kevesebb munkahely, kevesebb gazdasági élénkülés stb. Szóval hogy is áll majd a végén az egyenleg? Méghogy népegészségügy:))))) Lóf**t! Csak egy újabb sarc. Sajnos egy aljas emberi selejtréteg irányítja ezt az országot.

  18. @ubu1: Azt eszed, amit a Párt mond, szülsz minden évben, a gyerekeid 15 éves koruktól iskolába járnak, és felnéztek mind Romániára, meg az ő lakóira, és ha nem tetszik, beszlopálhatsz az otthon főzött pálinkábul.

    Nem lesz pornó, mert az nemzetietlen, multikulti sem, angol nyelvet betilcsuk. Kólát is, meg farmernadrág is csak drágáér lesz.

    Majd rend lesz itt kérem, nem ám hogy csak éltek összevissza, ahogy nektek jólesik.

  19. @-=Z=-:”és egyébként is, hogyhogy nem tudom, hogy micsoda egészségromboló dolgok ezek.”

    Jah, ezt mán negyven éve is megmonták. A kóla imperialista csökevény.
    Figyelmezzél te a Pártra, az tudja mi a jó neked.
    Vagy ha nem tetszik, el lehet innen menni. (Most még.)
    Úgyhogy csak vigyázzál.

    A pénz vándorlásának a megelőzése meg igenis fontos. Nehogymár vándorolgasson. Tanujjad meg, hogy ami az övéké, az az övéké, és ami a tiéd, az is az övéké.
    Te is az övéké vagy. Osztkész.

    Filmet természetesen fontos készíteni, aki kóbásztőtikézést filmezett annó, az is milyen jól járt.

  20. amiért még Miskolcról is érdemes kirándulással egybekötve elmenni Kassára:Zlaty Bazant- olcsóbb,jobb,Bata cipő- olcsóbb,jobb, diesel- lehet hogy most nem olcsóbb,de jobb, mindenféle ruha- nem biztos hogy olcsóbb, de jobb és nagyobb a választék ( kb. mint Budapesten) mindenféle sportszer (sícucc, bringa etc…) olcsóbb és jobb, kajálás bárhol, olcsóbb és lehet hogy jobb is….:)

  21. @kewcheg: Én tavalyelőtt voltam Kassán… nem tűnt olcsóbbnak, kivéve talán egy pizzériát.
    Viszont a boltokban a legalja kínai vackokat árulták felsőkategóriás konfekció áron (értsd cipő/táska 30-nál kezdődik, ruha 20+, egy felső 15+), és mondom, szar minőségben. Olyanokat, amiket itt a tizedéért kapsz meg. Szóval minden volt, csak jobb nem.

  22. “nemcsak az egészségtelen termékeket sújtja adóval, de az azokból formált, határon túlról behozott székletet is.”

    Ha nem fizetik meg az adót, a hatóság foglalja le a teljes behozott készletet !

  23. @kewcheg: A kaja az általában MO-n jobb. Nekem az a tapasztalatom, hogy egy jó magyar kifőzde többet ér egy átlag szlovák étteremnél. Egy átlag magyar étterem felülmúlja a jónak mondott szlovák éttermeket.

    Szlovákai éttermi gasztrokulturája egyszerűen siralmas.

  24. Én teljes mértékben egyet értek a kormány intézkedéseivel és a chipsadó bevezetésével. Ne tömjük a kapitalista, imperialista, karvalytőke zsebeit, ne fogyasszunk, mindenki vesse be az erkélyládáit és a játszóterek homokján zöldséget, a temetőkben a sírhantokon burgonyát kell termeszteni.

    A Coca Colában egyébként is kábítószer van!!! Erre már régen rájöttek a kedves vezetőink, és csak a dolgozó nép érdekében akarják visszaszorítani a fogyasztást.

    http://www.youtube.com/watch?v=bNWYScegSVg

    -irónia vége-

    Tényleg az lesz, hogy Ausztriából hozzák majd a csokit és Szlovákiából a Kofolát.
    Elképesztő, hogy bármerre indulok, minden környező országban szívesebben hagyom ott a pénzemet, mint Magyarországon. Az már alapvető, hogy tankolni átmegy az ember, céget alapít, rendszámot szerez, étteremben eszik.
    Közben a közszféra hízik, akik semmit nem termelnek, azok jól élnek (politikusok, erőszakszervezetek tagjai).
    Csak azon csodálkozok, hogy a magyarok ilyen sokáig bírják ezt, a románok, bolgárok, ukránok, szlovákok, lengyelek már millió számra választottak új hazát, ahol legalább anyagilag jobban megbecsülik őket.

  25. @CatMother: Hö??? Ezt most nem annyira értettem… Hozzánk is jöttek az ál-magyar románok elvenni a munkahelyeket, meg bűnözni, de az igazi románok még többen mentek Olaszországba, Spanyolországba, Franciaországba. És nem csak a román romák, hanem a fehérek is. Nálunk kicsit később indult ez a nyugatra menekülés, mert a magyar annyira birka nép, hogy elhitte, hogy lesz még ebből az országból valami.

    @bulvármédiás =>: Szerintem senki nem megy ki külön Kofoláért, de ha arra jár, akkor csak bedob a csomagtartóba egy pár kofolát, egy tucat csokit, egy vödör ételízesítőt, pár henger DVD-t vagy néhány memóriakártyát, és teletankolja a kocsit, majd elfogyaszt még egy ebédet az étteremben. Mert olcsóbb minden, mint itthon.
    Egy olyan jövedelmi viszonyokkal rendelkező országban, mint Svédország, Dánia, Norvégia, megértem, ha magasak az adók, mert van is látszatja, meg annyi nettó marad, hogy még az is szép összeg, de egy ilyen csóró helyen, mint Mo. ennyi adót beszedni szerintem kontraproduktív.
    Ki kell rúgni a közszféra felét. A honvédség nagy részét, sok rendőrtisztet, szóvivőt, köztisztviselőt. Akkor talán szívesebben adóznék itthon, ha látom, hogy korrupció nélkül és osztrák minőségben épül autópálya a pénzemen és nem a sok senkiházi köztisztviselő seggét hizlalják belőle.

  26. @CatMother: Kínai boltba mentél? Mert akkor nem egyről beszélünk.Mi három hete voltunk,…ami tény: Miskolcon a “főutcára” lassan a szó szoros értelemben ki lehetne tenni az “érdeklődés hiányában megszűnt” táblát. A boltok fele bezárt, eladó,kiadó, koszos kirakatok,szemét,pusztulat.Egyszerűen a belvárosban nem tudsz egy öltönyt venni.Persze sportcipőt még kapsz,az osztrák ár kétszsereséért.Ezzel szemben Kassán szép és karbantartott üzletek előtt nyugis,jólöltözött népek korzóznak meg ülnek a sörözők előtt.Egy kicsit már olyan bécsies a hangulat,csak szlovák a beszéd.És természetesen van silány kínai is,de – és erre mondtam hogy megvan a választék- lehet venni nem elviselhetetlenül drágán szép,minőségi (valszeg lengyel vagy szlovák) konfekciót , egyszóval nem a hanyatlás jellemző rájuk….

  27. @kewcheg: Nem, sétáltunk valami főutcaszerűségen.. nem tudom mi volt a neve, de ha elég sokáig mentél előre, akkor volt a végén egy tesco, meg valami templom (megnézni nem tudtuk, pont be volt zárva).

    Miskolcon nem tudom mi van, vagy 4-5 éve nézegettem utoljára. A plázákat végignézted? Úgy rémlik, a szinvában van egy elég jó öltönyszalon.

    Bécsben meg sűrűbben kéne járnod. :))
    Értem én, hogy lokálpatrióta vagy, de ne keverjük a sezlonyt a faszommal.

  28. Hát igen. Itten megint az lett elfelejtve, hogy mi az EU tagjai vagyunk, nincsenek sem határok, sem vámhatárok. Az egész adózási struktúrával kapcsolatban a régi mondás jut eszembe: tévedni emberi dolog, de a tévedéshez ragaszkodni a legnagyobb ostobaság. Egyszerűen kísérleti nyulak vagyunk. Országunk gazdasági stabilitása attól (is) függ, hogy mennyi chipszet fogunk enni. Nem röhejes? Egyébként mi van a pattogatott kukoricával? Az meg túró? Eddig két nagy tételt vélek felfedezni OV gazdaságmegváltó ötleteléseiből: a fogorvosok hadának forradalmát és most az egészségtelen (?) élelmiszerek elleni rohamot. Nem lehet, hogy OV egyébként Schorbert Norbert ügynöke? De mi van az egészséges pálinkaivással?

  29. @CatMother: bécsbE.

    @bubo cupropenis: Szó sincs romákról. 🙂 Románokról van. Tudod, Romániában született, ott felnőtt, a helyi mentalitást és életvezetési módot magukévá tett embereket. Ezek a románok.

    Akik nem egyenlőek a magyarokkal, akik itt nőttek fel, itt élnek, és ismerik a helyi viszonyokat, továbbá ki is fizetik őket.

    És aki mást mond, téved vagy hazudik. A tévedéseknek drága ára szokott lenni, de amint nem csak képen lát _románt_, egyből rájön, hogy mekkora emeletes marha is volt ő.
    Aki hazudik, azzal meg nincs mit tenni. 🙂

  30. Már nem nagyon van olyan ágazat amit lelehet húzni, szegény kormány jöhet az olyan fajta megszorítás(ok) ami közvetlenül érinti a zembereket.
    Kikerülhetetlen! Mondani lehet soká és hosszan, de a kényszer nagy úr, meg fogják lépni!!!!!!!!

  31. deli csoki, és az összes szlovák édesség amit volt szerencsém kóstolni, egyszerűen kurvaszar. valahol az americana és a tesco 2 filléres húsvéti csokitojás között helyezhető el.

    aki ilyesfajta nassért még kilométereket is hajlandó lenne utazni, az meg is érdemelné

  32. Szerintem a normális mértékű chips fogyasztás nem azt jelenti, hogy karton szám áll a speizban, hanem ha megkívánja az ember vesz egy zacskóval. Nem mindnen nap. Ezért senki n em fog Szlovákiába menni, aki meg tonnaszám eszi achipset az megérdemli…

  33. @soproni1:
    “”nemcsak az egészségtelen termékeket sújtja adóval, de az azokból formált, határon túlról behozott székletet is.”

    Ha nem fizetik meg az adót, a hatóság foglalja le a teljes behozott készletet !”

    Hol lehet önkéntes alapon leadni a “készletet”? Vagyunk egy páran akik, akár mindennap szívesen adakoznánk, szükség esetén a belföldi “készlétből” is. 🙂

  34. Hát elsején lemente a tecsóba…. 189Ft a tecso energia ital… és szinte nem is fogy.Chipset eddig sem ettem.. de akkor is miért nem ihatok amit akarok? Eldöntötték mit ehetek.. remélem ha megjelenik az ORBÁN VEZÉR ENERGY DRINK, vagy ROGÁN SÓS CHIPS, azon nem lesz adó.Értem én a védelmet de ezzel nem azt érik el.. sőt nő az adócsalás és a csempészés is.Hajrá..

  35. szerintem most lenne itt az ideje hadat izenni 1-2 ős ellenségnek: románok, szlovákok, németek, usa, svejc….

    óriási csipsz+kóla+energiaital készleteket halmoztak fel az üzletek…

    hajrá magyarok! előre!

  36. @Decsibácsi: Igazad van, az édesanyja egészségével törődjön az a sok retkes gyökér!
    Vagy pedig ha nem, küldjenek nekem pénzt csirkemellfilére, joghurtra, meg finom friss gyümölcsökre.
    Egyébként meg én sem értem a támogatottságot, az ismerőseim közül ötből négy megbánta hogy rájuk adta a voksot.

  37. Tessék mondani, a kommentelés, az mikor lesz megadóztatva?

    @huzzadneki shakespeare: Te extra különadót fogsz fizetni, mert lehetővé teszed magadnak az egészséges életet, és ezzel később tisztességtelen hátrányba hozod azokat, akik nem egészségesek. Ezt valahogy kompenzálni kell.
    Szóval csak készítsed a malacperselyt.

  38. @huzzadneki shakespeare: “Igazad van, az édesanyja egészségével törődjön az a sok retkes gyökér!
    Vagy pedig ha nem, küldjenek nekem pénzt csirkemellfilére, joghurtra, meg finom friss gyümölcsökre.
    Egyébként meg én sem értem a támogatottságot, az ismerőseim közül ötből négy megbánta hogy rájuk adta a voksot”

    … vagy csak szimplán nem mernek ellentmondani egy ilyen agresszív tahónak.