Ne jöjjenek ide, inkább küzdjenek az országukért – tanácsolja a külhoni magyaroknak a Külügyminisztérium. Szijjártó Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján részletezte a kormány terveit.

Sokkoló a helyzet a battonyai határátkelőnél
Sokkoló a helyzet a battonyai határátkelőnél

„Látjuk ezeket a férfiakat, gyerekek és nők nélkül, okostelefonnal átjönni a román vagy a szlovák határon. A családjukat otthon hagyják, elveszik a magyarok munkáját, miközben teljesen más szabályok szerint élnek, fura ruhákat hordanak és megijesztik a nyugdíjasokat. Sajnáljuk őket, de ha menekülni tudnak, akkor otthon maradni is” – kezdte sajtótájékoztatóját Szijjártó Péter. A külügyminiszter szerint egyértelművé kell tenni a külföldieknek, hogy inkább próbáljanak a környező országokban boldogulni.

„Miért mi fizessünk olyanoknak, akik aztán kiviszik az országból a profitot? Miért kéne befogadnunk olyanokat, akik más ország állampolgárai? Trianon? Nem is éltünk akkor! Nincs háború egyik országban sem, kérem. Ha így haladunk, 2030-ban már nem is lesz Magyarország, csak egy Romániával határos Szlovákia?” – tette fel a kérdést a külügyminiszter.

„Lehet, hogy a pápa azt mondja, hogy a sokszínűségben van az erő, de Semjén Zsolttól tudom, hogy a pápával nem kell foglalkozni, mert őt mások irányítják, ahogy azt a Biblia is megírta” – zárta le a sajtótájékoztatót Szijjártó.

1 KOMMENT