A Médiatanács 6-os karikára vonatkozó ajánlása szerint a hat éven aluliaknak is el kellene tudni olvasniuk a műsorszám előtti figyelmeztetést.

De legalábbis a számokat kellene ismerniük, legalábbis hatig, és meg kellene tudni mutatniuk, hogy ők maguk hány évesek. A Médiatanács jelenleg is készülő ajánlása szerint még a Pom pom is túl durva lenne a hatéveseknek, mert egyrészt a nők elnyomásának szimbóluma, hogy egy férfi hangú szőrmók viteti magát egy kislánnyal, másrészt erotikus felhangoktól sem mentes, ahogy Pom pom ül egy ágon, egy szép hosszú ágon, és közben hétéveseket vár meg az iskola előtt.

Emellett Gombóc Artúr burkolt csokoládéreklámjai és termékmegjelenítései a kiskorúak egészséges testi fejlődésére még a Happy Meal menünél is veszélyesebbek, a Bátor Tintanyúl a Fűrész-saga kapudrogja, a Benzinszívó Szúnyog pedig téves orális habitusokat fixálhat a kiskorúakban.

Az, hogy például a TeleTubbies átmegy-e a 6-os karika tesztjén, egyelőre még kérdéses: a testület ugyanis nem szeretné, hogy a kiskorúak rossz példát ellesve tévét gyömöszöljenek a saját hasfalukba.

4 KOMMENT

  1. A Médiatanács a Grimm testvérek által több generáció ifjúságán elkövetett lélekrombolás és a fiatalság lelki fejlődésének veszélyeztetése miatt kártérítési pert fog indítani Németország ellen. Tekintettel a tett súlyára és a bűntett folytatólagos elkövetésére, valószínűsíthető az ezermilliárd euró nagyságrendű kártérítési igény. A kapott kártérítési összeget a kulturális kormányzat a fiatalság lelkén esett sebek befoltozására fogja fordítani.

    Hasonló per várható Románia ellen is, Benedek Elek lélekmérgező népmeséi miatt.