Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán közös sajtótájékoztatón jelentette be a felsőoktatás új koncepcióját. „A vörös húsdaráló helyett inkább egy fehér masszát szeretnénk, ezért a névváltozás.” – mondta el őszintén Pokorni, amit később megbánt.

Hosszú órákat töltöttem el ezzel a koncepcióval, összesen akár 6-7-et is, de úgy érzem, megérte.” – emelte ki saját szerepét Hoffmann Rózsa. Az új koncepció szerint a jövőben a felvételi vizsgán is lehetne buktatni, így akinek nem sikerül, annak újra kell kezdenie a gimnáziumot, 10 pont alatt pedig a felső tagozatot is.

Tovább csökkenne a felsőoktatási intézmények keretlétszáma is, néhány szakot pedig csak akkor lehetne felvenni, ha egy hasonló diplomával rendelkező szakember meghal vagy nyugdíjba vonul. A bölcsészeknek a felvételi előtti alkalmassági vizsgán bizonyítaniuk kell, hogy képesek a létminimum alatt is élni, míg a pedagógusoknak a felvételi lap mellé egy saját életpálya modellt is csatolniuk kell, amit ha nem tartanak be, akár 3 év börtönre is ítélhetik őket.

Limitálnák az utó- és pótvizsgák számát is, így aki egy tárgyból kettőnél többször kényszerül ismétlésre, azt az egyetem a honlapján fényképpel nyilvánosságra hozhatná, továbbá a diákhitelét is azonnali hatállyal japán jen alapúvá alakítanák. A felsőoktatási intézmények számát is drasztikusan csökkentenék, így megszűnnének azok az intézmények, amelyeknek névadóját nem ismeri 10-ből legalább 2 ember.

A Kodolányi János Főiskola már most tiltakozását fejezte ki, és kezdeményezte Petőfi Sándorrá való átnevezését. A kreditrendszer is megszűnne jelenlegi formájában, helyette tantallér, tanpicula vagy tanpengő rendszert vezetnének be, amely jobban tükrözi a nemzeti hagyományokat.

14 KOMMENT

  1. Ha mondjuk a Szent István Egyetem vezetősége megijedne, hogy nem tudják teljesíteni a 10-ből 2-es szabályt (és erre minden okuk megvan), elébe mehetnének az eseményeknek és az éj leple alatta átnevezhetnék pl. VV Szandika Egyetemre az intézményt, így simán vennék az akadályt.

  2. Úgy mondják a hülyeség határtalan…el kell hinnünk, hogy valóban nincs határa. Nem veszi észre, hogy mindenki kineveti?
    Egy kérdésem lenne hozzá, ha néhány szakot csak akkor lehetne felvenni, ha egy hasonló diplomával rendelkező szakember meghal vagy nyugdíjba vonul, akkor elsődleges bejelentéssel halhat ki az illető, vagy mehet nyugdíjba?
    Kíváncsi lennék, az Ön diplomáját, hogyan, milyen úton, és mennyiért szerezte meg:)

  3. @FSES: Téged össze kéne kötni Hoffmann Rószával és a Dunába dobni b+. Ennyire nem lehettek bénák. Akkor amikor ő benézte is álhírportál volt, és még most is az. Bazki, ezt külön el kell magyarázni, nem hiszem el :DDDD

    A cikk egyébként nagyon jó, de ne adjatok ötletet nekik, mert pár idióta még komolyan veszi ott fenn 🙂