Jó hangulatú tárgyalás volt

A lappföldi Mikulás hétvégén Budapestre érkezett. Mint megtudtuk, a Dalai Láma és a pápa is a főváros vendége volt. Világbéke és szaloncukor.

A lappföldi Mikulás helyett a deputy joulopukki vette át az ügyintézést Lappföldön, mert a főnök Budapestre érkezett, hivatalosan azért, hogy gyerekek fejét simogassa. Ez a fedőtevékenység azonban már az első néhány kisgyereknél átlátszónak bizonyult, mert azok rögtön sírva fakadtak, ahogy a nagyszakállú télapó angolul szólt hozzájuk.

A látogatás valódi oka az volt, hogy találkozzon a Dalai Lámával. Őszentsége a Budakeszi Vadasparkba reinkarnálódott rénszarvasnak, ahova a Mikulás szombaton egy teljes árú felnőttjegyet váltott, és vasárnapig maradt, így nem volt nehéz teljes titokban összehozni a találkát. A találkozóra várták XVI. Benedek pápát is, aki saját magának volt öltözve, és mivel úgyse hitték el, hogy a pápa Budapesten van, teljes biztonságban mozoghatott.

A találkozó fő témája a világbéke mellett az volt, hogy felosszák egymás közt az akcentusokat, mert a pápa az Urbi et Orbi áldáskor szinte minden nyelv furcsa akcentusát kisajátította magának, így a Mikulás nem nagyon tud helyi nyelveken eredeti módon boldog karácsonyt kívánni.

Szintén téma volt az ajándékhozatal módjának megcserélése: a húsvéti ajándékokat eztán a pápa hozta volna puttonyban, a Mikulás-ajándékokat pedig automatizált módon a rénszarvasok tojták volna – sajnos ez a pápa részéről a pápamobil limitált befogadóképessége miatt egyelőre nem valósítható meg, így a rénszarvas-tojta csokira egy évet várnunk kell.