Ez a svájci tanulóévek alatt készült fotó is hamisítvány – mint kiderült

A közelmúltban többször is láthattuk Kim Dzsong Il legkisebb fiát és kijelölt örökösét. Most azonban olyan fotók szivárogtak ki, amelyeken egyértelműen látható, hogy Kim Kim Dzsong Ün egy Süsühöz hasonló bábu.

Sokáig arra gyanakodtak, hogy az örökös csupán Photoshop vagy CGI-trükk, esetleg egy hologram, amelyet apja fiatalkori képeiből generált egy szoftver. Legutóbbi közös megjelenésükön azonban a közel férkőző sajtófotósok egyértelműen láthatták, hogy Kim Dzsong Ün egy olyan bábu, amelyet apja és még két másik bábmester mozgat. A kifejezéstelen tekintet, a lebiggyesztett ajkak és a rezzenéstelen arc az észak-koreai szilikonművészek és bábkészítők munkáját dicséri.

Kwang Dhongai bábtervező, akit azóta már lelőttek, megmérgeztek, fölakasztottak, folyóba dobtak, kihalásztak és újra megmérgeztek, Európába juttatott emlékirataiban így ír a Kim Dzsong Ün-báburól: „Nagyon nehéz feladat volt úgy tervezni és kivitelezni egy élethű, a közönség számára közelről is hiteles bábut, hogy közben harmincnégy kalasnyikov csöve volt az arcomban és kettő a seggemben.

A tervező azonban olyannyira szép munkát végzett, hogy ha nem halt volna többszörös halált, hanem sikerült volna kiszöknie az országból, valószínűleg őt kérték volna fel egy új Gábor Zsazsa elkészítésére is.

Észak-Korea azonban most nagy bajban van: elő kell rukkolniuk egy Kim Dzsong Ünnél még kisebb fiúval, amelynek elkészítéséhez és mozgatásához Kemény Henrik és Frank Oz neve is felmerült.

9 KOMMENT

  1. Henrik bacsi azota mar serpenyovel verte el a haza tajarol az nepi demokratikus motivatorokat, kettot zsakba is kotott es egy regi kutba engedett le. Henrik bacsi ugyanis nagyon nem komalja, ha dirigalnak neki, valahogy nincs ra szuksege.

  2. Szánalmas, azt se tudjátok mi van Észak-Koreában, ez már rég nem az a kommunizmus, amit az agybeteg Sztálin meg Che Guevara csinált. Ha azt mondja USA hogy Magyarország veszélyes, mert kell neki a víz készlet sürgősen, akkor ti mit gondolnátok? És mit gondolnának a külföldiek, akiket ellenettek szítottak? Ez a helyzet Iránnal is… Neki nem lehet védekezésre jogosultságú fegyver, de az “erkölcsös” politikájú Izraelnek igen. Egyébként meg tökmindegy Észak-Koreában mi van, legalább a nemzete vezeti és nem mint itt, más nemzet… El van szigetelve, nehéz dolga van, de legalább ismerik az igazságot. Nem kell egyből mindent elhinni, mindig több nézet van, nem egyről kell alkotni véleményt, hanem nyitottnak kell lenni az összesre, jóra, rosszra és akkor úgyis megtudod az igazságot, hogy mi van itt. És persze hogy a töke ki van Észak-Koreának az USA uszítástól (a hajót se ők lőtték ki) Pearl Harbort se a japánok akarták és a WTC-t se Bin Laden nagypapa. Nem kell nagy ész hozzá, a cikk írójához meg annyit tudok mondani: szerintem ez nem vicces.