Rosszul esett neki a sok gonoszság

Érdekes fordulatot vett a 2006-os rendőri fellépések áldozatainak kártalanítása: az Országgyűlés ugyanis kedden elfogadta azt a módosító javaslatot, amely szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt is megilleti a kárpótlás.

“Annyi igazságtalan kritikát kapott, ráadásul még azt is mondták neki, hogy takarodj, ez biztos rosszul esett neki” – hangsúlyozta Gulyás Gergely, az akkori jogsértéseket vizsgáló albizottság fideszes elnöke az MTI-nek. A politikus szerint komoly stressz lehetett a volt miniszterelnöknek, hogy nem tekinthetett ki a Parlament ablakán, valamint a nevével obszcén táblákat hordoztak a tüntetők szerte a városban.

A parlament így megkövet minden ártatlan állami vezetőt, és bocsánatot kér az ország mindazon politikusaitól, akit 2006-ban – augusztus 20-án, illetve az ősz folyamán – akár az átlagemberek parasztsága, akár a törvénytelen gyújtogatás és randalírozás folytán alapjogi sérelem ért. Információink szerint ugyanakkor a bizottság nem tervezi a 2006-os augusztus 20-i vihar kapcsán kárpótolni Szilvásy György ex-kancelláriaminisztert, egész egyszerűen azért, mert a vizsgálat szerint “tényleg parasztként viselkedett”.

Az ügyről szerettük volna megkérdezni Gyurcsány Ferencet is, ám információink szerint még nem ért vissza Svédországból.

9 KOMMENT

  1. Aham, ez amolyan “A királynőt megölni? Nem kell félnetek, jó lesz.” típusú válasz. Hiszen, ha kiderül, hogy a mindenféle összefonódások és titkos paktumok okán az államfő is ő volt, akkor nyugodtan le lehet tagadni azt a vesszőt a “nem” után.

  2. Nem egy szemeteskuka is jelentkezett karteritesert, mert egyszeruen nem ertettek, hogy a bator demokracia-vedo fiatalemberek miert gyujtjak- es borogatjak fel oket. hasonlokepp folyamodott jo par kirakatuveg, civil auto es mas kozteruleti eszkoz is, amik nem keszultek fel a kultura, a korrektseg es a emberi viselkedes ilyen, mindent elsopro megnyilvanulasara.

    A fejlemenyeket kivancsian varjuk.