Egy új kor tudós elméi

Tudósok helyett inkább az emberek hangját ültetné az Magyar Tudományos Akadémia elnökségébe a kormány. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint itt lenne az ideje, hogy valaki megmagyarázza az embereknek a gravitációt, a tőzsdét, és mindezt Youtube-videókban tegye.

„Pálinkás József két éve az MTA elnöke, és mégsem tudjuk, hogy a fény most akkor részecske vagy hullám vagy hogy van ez az egész. De találtunk jobb jelöltet az Akadémia élére” – jelentette be Navracsics. A kormány új jelöltje rögtön három ember, akik a  hivatalos sajtóközlemény szerint „a világhálón tartózkodó emberek hangját képviselik”.  

A kormány kiszemeltjei, Heti, Rigó és Géza a Puruttyán megjelent videójukkal keltették fel a kormány figyelmét. „Végre igazi, hiteles arcok kerülhetnek Magyarország tudományos életének élére” – lelkendezett Pálinkás József, aki saját elmondása szerint sem érti igazán, hogy mi is ez az egész gravitáció dolog. A hármas egyik tagja, Rigó csak annyit reagált a kormány terveire, hogy „akár úgy berúgok, ahogy akarok, baszd meg!” – majd fáradtan leült egy fotelbe.

Schmitt Pál az ügyben csak annyit nyilatkozott, hogy bár ő nem érti pontosan, mi is történik, úgy érezte, köztársasági elnökként hozzá kell szólnia a dologhoz, mert biztos fontos.

6 KOMMENT

  1. A fent említett Rigóról énekelte szegény Horváthpista barátom ,azt az ismert részeges nótát.
    Hej, tényleg úgy be tudtunk rúgni, mint a lovak. Elittunk mindent, nem csak a zab árát, de a
    rendőrség havi költsévetését is.
    Igen, a Pálinkás is velünk ivott.

  2. Nomen est omen, hát mit is csinált volna a pálinkás mint pálinkázott. sanya rajtad helyből látszik, hogy mi szeszt engedtél le a torkodon, már a ló se bírta meg a horváthpista se, csak te.
    Na most ez egy igen frappáns ötlet a lézerszemű navracsicstól, hogy a YouTubon megmagyarázza egy akárki, hogy mi az összefüggés az emberi hang, továbbmegyek a kiadott hang összefüggése, a gravitáció, és a tőzsde valamint a forint árfolyama között, erre a kiképzésre három ember szorul rá ebben az országban kósalajcsi, szijj ártópetya és aki szintén nem értette: orbánviki, hogy mitől zuhan a forint és a tőzsde ha ez a két ember valami hangot kiad magából.

  3. A riport utan egyebkent palibacsi, mindannyiunk nagy mamlasza elvonult egy csendes sarokba, es ket vaniliaskarika mogul oltogette a nyelvet az mta regnalo tagjaira, aztan bolom-bolomozott egy kicsit a szajan az ujjaival, utana a testorseg tagjai elvezettek, mikozben a ronggya olvasott, am meg teljesen fel nem fedezett 1984.05.23-as Hahotabol olvastak fel neki (6. oldal elso bekezdes).

  4. Tenyleg nem lehetne egy alapitvanyt fundalni “Pali Bacsi, a Nemzet Mamlasza himzokor” neven, es az lenne a cel, hogy 3 sornyi Hahota az unnepnapokon, valamit 5 vanilias karika hetente eljusson hozza? Ezzel talan nem terhelnenk tul azt a csopp kis agyat, ami dicso 4. beosztott csapattagsaga ota annyiban fejti ki mukodeset, hogy elorerohan es hadonasz, aztan karikazik a szeme….