Már készül az új megmérettetésre

A labdarúgó világbajnokságon nyújtott remek teljesítményével hívta fel magára Orbán Viktor figyelmét a játékvezető, akitől az ítélkezés felgyorsítását várja a kormány. A perek ezentúl két félidőből állnak majd és a fellebbezés helyett hosszabbítást vezetnek be, amennyiben a rendes játékidő végére is döntetlen az ügy.

Megtiszteltetés számomra, hogy a hazámat szolgálhatom.” – mondta visszafogottan a játékvezető. – „Nem áll tőlem távol a kormány büntetőpolitikája sem, hiszen magam is alkalmazom a pályán a három csapás elvét. Elsőre figyelmeztetek, másodjára sárga, harmadjára pedig piros lap jár a durva, szándékos szabálytalanságokért. Remélem, hogy a bíróságok épületét is mielőbb friss, sportos sípszó járja majd be.

A játékvezető nyilatkozatát magunk is döbbenten hallgattuk, főleg amiatt, hogy a tárgyalásokon ezentúl a háromtagú tanácsból két bírót partjelzőnek (asszisztensnek) hívnak, és amennyiben beintik például az emberölést, a játékvezető kiszabja a büntetést. A kormány főleg a szabálysértések területén vár előrelépést, ahol akár 2 perc alatt is lebonyolódhat majd egy eljárás, és tervezik bevezetni a hirtelen halált is az olyan súlyos esetekben, ahol a társadalmat felkavarja a bűncselekmény súlya, ez utóbbi esetben már a tárgyalóteremben felakasztanák az elítéltet, egy, a vádlottak padjára szerelhető mobil akasztófa segítségével.

Fontos természetesen az ártatlanság vélelme is, ezért az akasztófát csak az ítélet kihirdetése után nyitnánk ki.” – mondta egy neve elhallgatását kérő törvényalkotó.

5 KOMMENT

  1. csak elnézem milyen nevekkel lehet manapság nagyot kaszálni, egy név, két változatban a Viktor és a Győző (gyengébbeknek győzike/ lám egy újabb Viktor tűnt fel a gyepen, lehet, hogy csak névváltoztatási kérelem kérdése az érvényesülés? Na még emlékszünk az előző uralkodásban alkalmazott “kollégiumi szobatárs ” alkalmassági mutatóra…. na de a névváltoztatás sem árthat!
    Ne lepődjetek meg, ha béla néniről viktor nénire módosítok, stipistopi lőttem a viktornéni nevet, nehogy valaki elorozza!!

  2. Egy ilyen véleményformáló hírportáltól nem elfogadható, hogy súlyos tévedéseket közölnek. Hirtelenhalál nincsen már régóta, és az igazságszolgáltatásban sem tervezzük a bevezetését. Ellenben a társadalomra különösen veszélyes bűnök elkövetésekor a hosszabbítást lehetővé tesszük, amennyiben az okozott kár és a büntetés mértéke csupán egyenlő.

    Félretájékoztatás = +6 hónap. Csak mondom.

  3. Kassai urat nem fogják alkalmazni, túl sok a helytálló ítélete, elütne a bírói átlagtól.Ha mégis kineveznék névváltozásra köteleznék, Kosicére kellene nevét változtatni,,megelőzendő Szlovákia tiltakozását a FIFÁnál