Pista bá éppen azt mutatja, hogy lehetséges egyről a kettőre jutni

A hónapok óta egyre csak mélyülő és sötétedő BKV-s ügyek egyre mélyebbre süllyesztik és sötétítik az amúgy sem tökéletes társadalmi morált. Erről kérdeztük Lakatus Endre Istvánt, aki mindig tudja melyik végén kell megfogni a dolgokat. Meg a töményesüveget.

Ön mennyire tartja ezt a jelenséget társadalmilag károsnak?

Teljesen megértem őket. Amikor engem kikúrtak az öntödéből, akkor a Gizike rendesen végkielégített, egy szavam nem lehet panaszra. Persze csak lepippantott, még a púzóját sem engedte szúrni, de sebaj. Csak a vegyesem merre van-e, láttad-e te?

Elkezdték a letartóztatásokat az ügyben.

Gulágra velük! Engem is vittek még annak idején, csak leestem a teherautóról. De azt se bántam volna ha elvisznek. Rájuk fér ha növesztenek egy kis gerincet. Meg ha épp nem lennék ennyire elfoglalt, kimennék a börtön elé egy táblával, hogy a Kúrva anyátokat!, csak hogy érezzék.

Szóval ön szerint ezek nem politikai látszatintézkedések most a választások előtt?

Eh, ezek a retkedék szocik tudják mit kell csinálni. Bízd csak ide kisecsém. Ott van az a tenor háza vagy mi, ott is tudták mikortól kezdődik a buli.

Ön a radikális, erőszakos büntetésekben hisz?

Hööörkh. Te is gémbojon nőttél fel mi? Engem már akkor is félholtra vertek gyerekkoromban ha egy ötöst vittem haza. Mert hogy miért nem kettőt. Ez itt az ísztszájd nem a bruklin.

Milyen végkifejletet vár az ügyben? Lesznek még további letartóztatások?

Persze, hogy lesznek. Csúszik egy kis zsebpénz ide-oda, aztán csattognak majd a karperecek. Az a Leonóra vagy ki, az meg kijön, aztán Playboyba bele, hadd csússzon, érted. Valami terepjárón, vagy trolilépcsőn kéne csinálni a sorozatot, azt le is fénymásolnám, ha az újságos Rezsőnek megjönne.

A botránysorozat után megváltozik a BKV bármilyen módon? Javul a szolgáltatás minősége attól, hogy megtisztítják a vezetőséget?

Büfébe, ábécébe biciklivel járok. Leszarom én a buszokat, csak ne jöjjön közel, mert repül a féltégla. Pföjj, na, lépés van, mert erősen fosat ez a szilva ecsém.