Sokan építkezésnek álcázták medencéiket

Miután az Alkotmánybíróság eltörölte a vagyonadóról szóló törvényt, több budai villában is elkezdték a helyreállítási munkákat. A vagyonadótól félve, ugyanis, a milliárdosok a 30 milliós értékhatár alá rombolták a házukat. Ezt próbálják most pénzt nem kímélve visszacsinálni.

A gazdagok leggyakoribb trükkje az volt, hogy betemették a feszített víztükrű medencéiket, feltörték a helikopterleszállóik betonját, illetve a házaik alsó 1-7. szintjéig feltöltötték az udvart földdel, hogy kisebb lakható négyzetmétert tudjanak bevallani. A budai gazdagok között állítólag furcsa verseny is kialakult a múlt év végén, hogy ki tudja minél több pénzért, minél kisebb értékűvé alakítani a házát.

A versenyt valószínűleg Zs. Oszkár olajvállalkozó nyerte, aki 720 milliós ingatlanát téglákra szedte, és ebből Kesztenyén egy 40 házból álló lakóparkot épített fel, mindezt 250 millió ráfordítással. A vagyonadó ugyanerre mindössze 36 millió forint lett volna. Többen azzal próbálkoztak, hogy az ingatlanjuk területét egy másik kerülethez csatolják, ahol kevesebbet érnek az ingatlanok. A Földhivatal szerint több Rózsadombi luxusvilla így a Havanna lakótelepen vagy az Illatos út szlömös részében található.

1 KOMMENT