Élete legkínosabb momentumát élhette volna át egy migráns, ha meghallja, hogy egy magyar diáktüntetőhöz hasonlítottak, de szerencséjére nem tudott róla.

A pénteki diáktüntetésen egészen jól tartotta magát a rendőrség a diákokkal szemben a Karmelita kolostornál, egy ponton azonban hirtelen megjelent egy ember, a rendőrök pedig tisztelegtek neki és átengedték. A diákokat meg is lepte, hogy egyiküknek sikerült bejutnia, de később kiderült, csak félreértésről volt szó.

Az érintett rendőrök azt mondták, a gyerek egyáltalán nem hasonlított egy tanulóra, migránsra viszont sokkal inkább, maszkban volt, iPhone-nal világított és a beszéde is jellegzetes volt.

Állandóan azt kérdezte, hogy hol vannak a tanárok, azt gondoltam, tolmácsot keres!

– mondta egy rendőr, aki hangsúlyozta, hogy szír migránsnak nézte a gyereket, nem olyan vendégmunkásosnak vagy ukránosnak. A diák végül néhány percet botorkált a sötétben, majd inkább kijött.

A belügyminiszter érthetően nem örült az iskolásnak.

Ez egy kínos félreértés, elnézést kérek minden migránstól! Sajnos, felmerül a rendőrség felelőssége, az a budai ház, ahova 92 migránst helyeztünk el sokkal messzebb van, ahogy az a VII. kerületi ingatlan is, ahova 86-ot zsúfoltak be.  Helyismeretet, éleslátást és több gondolkodást várnék a rendőröktől!

– közölte Pintér Sándor.

A hatóság baklövése azért is fájó, mert nemrég elkövettek egy hasonló hibát. A nógrádi rendőrök a minap kacsacsaládnak néztek egy migránshordát az Ipoly folyónál, és akaratlanul átkísérték őket Szlovákiába, nem tudván, hogy ott most az emberek fognak választani.