A világszenzációnak számító mérnöki bravúr létrehozásában az összes kormánytag részt vett. Lesz turbó változat is.

rezsicar.jpg

Azért szükséges tovább faragni a rezsiből, mert a járművet az hajtja, ez az üzemanyaga” – nyilatkozta Szijjártó Péter, a fejlesztésért felelős államtitkár. A jármű megfelel az EURO-5-ös környezetvédelmi szabványnak, fogyasztása 3 egység rezsi 100 kilométeren, károsanyag-kibocsátása pedig kevesebb mint 1,2 CÖF kilométerenként.

A jelenlegi nevén Rezsi Cruiser várhatóan áprilisban kerül majd a Nemzeti Autóboltokba. Később kapható lesz kombi a családos, és turbó változat a sportosabb, fiatalos rezsiharcosoknak.

A hír hallatán Széles Gábor elégedetten csettintett.

19 KOMMENT

  1. Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Gratulálok a Miniszterelnök Úrnak a zseniális találmányhoz! Nekem Lada típusú személygépkocsim van, amit még a régi szép időkben gyártottak, és bár nagyon elégedett vagyok vele (akkoriban még a minőség számított, nem a pofit!), szívesen vásárolnék a Miniszterelnök Úr Nemzeti Autóboltjában rezsihajtású gépjárművet, ha nyugdíjasok számára is elérhető áron adják, és ha kedvező feltételekkel be tudnák nekem számítani a Ladát. Adjon Isten a Miniszterelnök Úrnak erőt, egészséget, április elsején sok szavazót!

    #grat #régiszépidők #erőtegészséget #április1

  2. Azóta némileg változott a konstrukció, egy modern, 1960-as fejlesztésű 8000 köbcentis ZIL-motor lesz az autókban. Erről azon az estén állapodott meg telefonon Putyinnal Orbán Viktor, amikor nem találta otthon az asszonyt és jól beborozott.

  3. A konstrukcio nagyon megvàltozott a seb’vàltoban pl, csak hàtrameneti fokozatok lesznek . A fékeket még tesztelik , megfeleknek é a hazai eloeiràsoknak . Ha nem , akkor fék és ész nélkuel , nem fejjel , hanem farral mész a falnak !

  4. @bandi ba: ne vicceljunk kerem, fek nem kell, egy szabadsagharcos nem fekez, az a gyengeseg jele!!!

    egyebkent lesz par extra is a kocsiban:

    beepitett Orban szobor, a radion csak a Kossuth jon be ( nehogy a sok hir hallatan megzavarodjanak az allampolgarok ) es a cd jatszo csak Kover Laszlo Osszes Beszede-t tudja lejatszani.

  5. @gin74tonic: “a radion csak a Kossuth jon be ( nehogy a sok hir hallatan megzavarodjanak az allampolgarok ) es a cd jatszo csak Kover Laszlo Osszes Beszede-t tudja lejatszani.”

    Gyakorlatilag szóról-szóra ez jutott eszembe. A lehegesztett CD-tárba én még néhány öszödi beszédet is raknék.

    A fedélzeti navigáció pedig Selmeczi Gabika hangján vinne a vetésbe.

  6. Kerdeznem, hogy SUV lesz-e, mert a magyar utak rezsimeghajtas ide vagy oda elegge gyenge labakon allnak. Es szeretnek egy erosebb felepitesu jarmuvet, ami jol fogyaszt.

  7. Angol tudósok rájöttek a rezsi hajtású gép alapvető törvényszerűségeire.
    Körfolyamatról van szó.
    A hajtás, a magas szintről egy alacsonyabbra eső rezsi leadott energiáját hasznosítja.
    Ezt nevezik kampánynak. (4. évad)
    Ahhoz azonban, hogy állandóan fenntartható energiaforrás legyen, szükséges a rezsi emelése.
    Ez nevezik kampánymentes, mások miatti, töltő ciklusnak. (1.-3. évad)
    Példa erre a gáz ára: 2010-től 13-ig kb. 50%-al emelkedett, aztán 13-ban 2x 10%-al csökkent.
    Nemám 2010-től van itt jóságos rezsiháború, lóerőt, 2013-tól, amikor kell.
    napikerdes.postr.hu/mennyivel-emelte-a-gaz-arat-2010-ota-a-fidesz-kormany
    Ugye milyen zseniális?

  8. Rezsi nem vész el, nem keletkezik, csak átalakul.
    Ez a rezsi megmaradás törvénye.
    A rezsi adóvá, járulékká vagy államadóssággá tud alakulni, ha szórakozunk vele, amiből sarc formájában ismét csak rezsi lesz, vér, verejték, és izzadtság közepette.