201211_alma.jpgMinden test nyugalomban marad vagy egyenes vonalú egyenletes mozgást végez mindaddig, míg ezt az állapotot egy másik test vagy mező meg nem változtatja – de nem Magyarországon.

“Magyarország önállóbb és határozottabb annál, hogy elfogadja a világgazdaság és az EU által rá erőltetett trendeket” – mondja ki a 2012. évi … törvény Newton törvényeinek módosításáról munkacímű jogszabálytervezethez fűzött indokolás.

A munkaanyag rávilágít: “Egy angol fickó az 1680-as években nem tudhatta, Magyarországnak milyen igényei lesznek 2012-ben. Itt az ideje, hogy magunk döntsünk hatásról, dinamikáról, szuperpozícióról.”

A törvénytervezet kimondja: Két test kölcsönhatása során mindkét testre akkora nagyságú és irányú erő hat, amekkorát a miniszterelnök javaslatára a közársasági elnök megállapít.

A változásoktól elsősorban a közbiztonság javulását várják: ezután nem kizárt, hogy egy teherautó és egy néni ütközéséből a néni jön ki rosszabbul.

58 KOMMENT

  1. “A változásoktól elsősorban a közbiztonság javulását várják: ezután nem kizárt, hogy egy teherautó és egy néni ütközéséből a néni jön ki rosszabbul.”

    Mármint NEM a néni, vagy ez ilyen duplafenekű poén?

  2. Newton mentségére csak annyit hoznék fel, hogy 1680-ban még nem kísérletezhetett a Centrális Erőtérben, ahol nyilvánvalóan nem érvényesek az összefüggései (horrible dictu: semmilyen összefüggés).

  3. @dr. Balta$ár: Valószínűleg attól fognak félni, hogy lex Urambátyám és lex Gyevibíró mellékhatásai miatt a gravitáció érvényességének törlése alól is kivételek lesznek, nem csak úgy általában az adózás és a kötelezettségek alól.

  4. Ezek mindent törvényt átirnak.
    A gazdaság atomjaira hullik miközben kilő mert ellentétes gravitáció hat rá.
    Orbán/Matolcsy agya, pedig nem egy fekete lyuk amelyik elnyel minden értelmes gondolatot és nem tud onnan kiszabadulni, hanem egy fehér lyuk ahonnan kiáramlik az energia. A világ pedig egy párhuzamos dimenzióba létezik Magyarország van jó helyen. Éljen a nagy bumm meg a fidesz – egy féreglyukba

  5. @Monarch: Ez természetesen nem poén. (Főleg nem duplafenkű – Mit köztudott, Mini. elnökünk halála a duplafenekű, főleg, ha tábornok.) A teherautó és a néni ütközéséből a Hírcsárda által említett esetben azért jön ki jól a teherautó, mert K. Társ. Elnök úr azt megállapította.

  6. De most komolyan miért mondjátok? A választások napján láttam, ahogy egy fiatal demokrata nénike (78) ráírta a szavazólapra: én, özv. Zuschlag Taszilóné, szül. Spatz Delicastesse, felhatalmazást adok a fityesznek és különösen zorbán viktornak, hogy a zelavult, mocskos kommunista fizika punnyadó ballib törvényeit, a nemzet érdekeinek megfelelően átírja. Felhatalmazom továbbá a mindenkori álamfőt , aki már akkor tudta, hogy egy igazi nyelvtan zseni lesz az ipse), hogy a parlament által megszavazott, fityesz előnyt bizosító törvényeket qrja vissza a fancba a rohadt liberális parlamentnek csócsálásra.

    Meg egyébként is!?

    A fene a zösszes komcsi arcába, akik tönkreqrták a zországot és így nem maradt szinte semmi a zorbánnak és csürhéjének! Csak ugathat naphosszat szerte a világban, de itthon még a csavaros f@szú tengeri malacot sem érdekli egyetlen fityeszes paraszt sem!

    ROHADÁS RÁTOK FIYTESZES CSÜRHE!

  7. @dekol84: Tényleg csak a pontosság kedvéért: a nénikét özv. Csámcsogi Abaújné, született Spatz Kisztihand Delikátesznek hívják! Aki nem hiszi, kérdezze meg Föld S. Pétert, vagy Lelkesné Fásult Matildot!

    Az “elavult, mocskos kommunista fizika punnyadó ballib törvényeit” viszont ezennel szívembe rejtem örökkétig tartó megőrzésre… 😀

  8. Nagy az Isten állatkertje, kerényi te barom!

    Fidesz – szocik takarodj!

    Még több pénzt a magyar fociba – pl. az egészségügy és tanárok terhére- te gnóm törp. Magyar örömünnep te tahó!

    Aki nem látja, hogy sunyi, aljas, tetű a kormányunk az vak!

    Regisztrálj és készülj a kormány és valódi rendszerváltásra!

  9. Ez a Nev Toni sem volt egészen százas.
    Egy testnek estére az egyenesvonalú haza haladáshoz szükséges
    legalább egy másik test támogatása, de legalább egy bicigli.
    Anélkül ugyanis erőteljesen kacsázó vonalban haladna.
    A gravitáció sem egyenletes ám, némely szakaszon igen
    erősen meg kell vele küzdeni a tömeggel rendelkező testnek.
    Hazaérve a házi antitest erőteljes behatása közepette viszont
    tartós nyugalomba kerül.
    Szóval Tónikám, jöhetnél tanulni kicsit hozzánk.

  10. A Zuglói Polgármesteri Hivatal Alaptörvény Asztala alól két goaud
    harcos jött elő, és kerestek valami Kereni nevű embert.
    Éppen a képen látható pofát.
    Eljöttek kiszedni belőle a kifejlett goaud magzatot, és beletenni egy új embriót.

  11. Magyar kísérleti fizikusok Archimedes törvényét helyezik új megvilágításba.
    Hosszas, aprólékos, kitartó munkával, azt probálják igazolni,
    hogy minden magukba töltött folyedék, csak átmenetileg növeli meg
    az ember súlyát annyival, amennyi a betöltött lé súlya.

  12. @kittrabi: Minden vízbe mártott test annyit veszít a súlyából, amennyit a Nemzeti Súlyhivatal engedélyez számára. A vízbemártás és a súlyveszteség is engedélyköteles. Az erre vonatkozó részletes törvényi szabályozást a kormány később adja ki.

  13. Nem tudom Orbánnak egyébként mi baja az F = m*a -val, szokta mondani, hogy a tömeg (m) csak az erőből (F) ért. Két éve mást sem csinál, csak Newton törvényét alkalmazza.

  14. @tobias2: Testek vizbe mártása
    Hozzávalók: Test, viz, izlés szerint fűszerek
    Vegyünk egy tetszőleges testet lehetőleg tárgyat és készitsük elő a méretének megfelelő edényt, amibe 1/3 részéig hideg vizet töltünk.
    A testet óvatosan beleeresztjük a vizes edénybe és közben meghatározzuk, hogy mennyit emelkedik a vizszint az edényben. Természetesen az edény a hatályos jogszabályoknak meg kell, hogy feleljen. Az inyencek sóval, borssal is fűszerezhetik, de ha magyarosan akarjuk, akkor szórjunk bele jó sok török paprikát.
    A legvégén szórjuk a tetejére a hivatalos engedélyeket és már tálalhatjuk is vagy akár ki is önthetjük, tetszés szerint.

  15. NEWTON

    Fenn a fán egy alma ring,
    Alatta nagy elme reng.
    Hintázik egy kört Isaac,
    S imbolyog a kerti szék.

    Két fül s nem ám elme hall
    Zajt, midőn az alma hull.
    Tudósunknak feje fáj
    S bőg: Fáknak e faja fúj!!!

    Dühtől úgy elfeketül,
    Mint túl well-done fóka tál,
    Ám ekkor e vén Zorró
    Rájön: Hoppá, vonzerő!

    Fára mászva felkiált,
    S ágról, hol fajd-falka ült,
    Kis g-vel szel levegőőőőőt…
    Puff! s címet kap, lovagit.

    ILLUSZTRÁLVA:
    fradyendre.blogspot.com/2012/04/newton.html
    🙂

  16. Ha egy politikusokból álló halmazt zárt rendszernek tekintünk (de jó lenne!) akkor a rájuk ható erők eredője ideális esetben a “JÓ DÖNTÉSEK” irányába mutat (ahol a “jó” össztársadalmi szinten értelmezett fogalom).
    A nem-ideális, gyakorlati esetekben az eredő erő iránya a “TÖBB PÉNZ NEKÜNK” felé mutat, a “jó” pedig a zárt rendszeren belül kerül definiálásra.