slot420.jpgA kormány enged a társadalom nyomásának, és államilag beszerzett játékokkal töltik fel a nyerő automaták kivonása után a kocsmákban maradt űrt.

“A Microsofttól nem tudtunk elég Kinectet szerezni, de a Közgép már átállította az egyik gyártósorát csattogós lepkék összeszerelésére. Türelem!” – ismertette a kormány lépéseit ma reggel Giró-Szász András, miután a pénznyelő automaták vendéglátó ipari egységekből történő kivonására közfelháborodással reagált a magyar lakosság, több kocsma törzsközönsége megtagadta az ivást ma reggel.

A helyzet kezelése érdekében a hatóságok a jövő hét elejétől kezdve megkezdik a kocsmák feltöltését társasjátékokkal, hogy ezzel biztosítsák a vendégek szórakozását, a korábbi játékgépek helyén felállított asztalokon malom, sakk, Activity, Gazdálkodj okosan!, Hugó Hami, jövő év elejétől pedig modern játékkonzolok várják majd a játék szerelmeseit.

A társasjátékok megérkezéséig a feszültség csökkentése érdekében a kocsmákban akciósan kapható a három cseresznye. „Öcsém, én sose gépezek, de a körte meg a szilva meg a cseresznye nálam mindig követi egymást” – reagált a kormány terveire állandó szakértőnk, Lakatus Endre István, azaz Pista bá, majd három méterre az újpesti Angyal büfé bejáratától rágyújtott.

41 KOMMENT

  1. “…megkezdik a kocsmák feltöltését társasjátékokkal…”

    A Matolcsyné férjének javasloma Gazdálkoggy okosbant… A Zorbánnak mega Kinevet a végént…

  2. Oktató-nevelő jelleggel lehetnének ún. Turulból jött, félázsiai társas- és szerencsejátékok, pl. a “gazdálkodj okosan, amíg nem államosítjuk!” vagy az “unortodox itt a piros – hol a piros” (nincs szivacsgolyó).

    Játékkonzolok helyett -Netkávézó jelleggel- Ügyfélkapus gépeket állítanék be, ahol a vállalkozó szellemű, intellektuálisabb alkesz prolik meghosszabbított nyitvatartási időben próbálkozhatnának választási regisztrációval.

  3. “…a kocsmákban akciósan kapható a három cseresznye…”

    Látoma képen, hogya három cserkó szögegyenes, csaka bár kanyarog cikkcakkba állandójan…Ráadásul mindenütt ketttőt látok belüle…

  4. A bokasüllyesztői rendőrörsre állampolgári bejelentés érkezett, amely szerint a Hatcsöcsű nevű helyi vendéglátóipari egységben snóbli néven ismert tiltott szerencsejáték folyik. A rendőrség által értesített TEK beépített ügynöke megbizonyosodott a bejelentés valótlanságáról, felismerve a játékban a kő-papír-ollót. A játékosok sérülései nyolc napon belül gyógyulnak.

  5. Az megvan, hogy a játékgépekben futó szoftverek úgy vannak beállítva, hogy hosszú távon kellően nyereséges legyenek? Hiszen ha nem lennének nyereségesek, miért gyártanák és üzemeltetnék a gépeket?

    Vagyis aki játszik vele, annak alapesetben bukta van.

    Namost ez nem más, mint kulturált körülmények között végzett fosztogatás.

    Tényleg ennyire fájdalmas, hogy kiiktatják őket?

  6. @Sumdraxx: “Vagyis aki játszik vele, annak alapesetben bukta van.

    Namost ez nem más, mint kulturált körülmények között végzett fosztogatás.”

    Szerinted mire jó a rulettkerék 0-ás száma a továbbra is legális kaszinókban? És mire jó a Szerencsejáték Zrt. 40%-os kifizetési aránya pl. a lottóra?

  7. Nekem ez jutott eszembe erről:

    Breaking, news meg mindenfake! A kormány be szerestné tiltani a Borderlands 2 játékot ugyanis lakossági bejelentésre észrevették, hogy a Maxxi nevű bárban két illegális félkarú nevű játékgép található ami mindenképp nemzetbiztonságilag veszélyes, mert nem csak pénzt lehet vele nyerni hanem komoly fegyvereket is! A Tek programozói már dolgoznak azon, hogy tudják magukat virtualizálni, hogy fel tudj
    anak lépni a nyilvánvaló törvénysértés ellen. A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy dolgoznak azon, hogy a játékba lévő élet-pajzs, lőszer, és fegyvervásárlási automatákat bekössék a NAV rendszerébe ezáltal megadóztatva a játékba folyó vásárlást. Ha sikerül a kormánynak virtualizálni a munkanélkülieket akkor megpróbálják még a főhős megérkezte előtt összeszedni a pályán szétszórva heverő súlyos dollárezreket és aranyrudakat! :-)))))))

  8. Mi a kocsmában That’s Life-ot játszunk aminek a lényege, hogy az nyer akinek több pozitív pontja van. Érdekessége, hogy a játékba több a mínusz előjelű kártya mint a pozitív de van benne jó néhány úgynevezett ajándékkártya ami a mínusz pontokat pozitívvá változtatja!
    Hát igen “Ilyen az élet vagy ez az élet”

  9. @denevér3333: Esetleg meg lehet próbálni a klasszikus Élet játékot is a krimóban: akinek nincs kivel innia, azt kidobják, akinek 1 v. 2 ivócimborája van, ahhoz még betársulhatnak, és aki 3-nál több haverral támasztja a pultot, az szintén repül. Az ivócimborák számától függetlenül kivágják azt, aki összehugyozza magát.
    Az nyer, aki kitalálja, hogy a záróra bejelentése utáni 3. óra kezdete után ki mondja ki először, hogy “ezt megisszuk, aztán tényleg megyünk”.

  10. Annak idején egy félévi tandijamat dobta ki a gép.
    Nem én játszottam hanem a haverom, de tudtam kitől kölcsönkérni.
    Máshonnan nem volt pénz. Ma meg megy az ugatás a bankokra/hitelekre.

  11. ” És mire jó a Szerencsejáték Zrt. 40%-os kifizetési aránya pl. a lottóra? “

    Értem.
    A különbség talán az, hogy a Zrt azért szokott milliókat, tízmilliókat, sőt százmilliókat kifizetni, a nyerőgépek pedig nem.

    És olyat már láttam, hogy a pasi órákig nyomta a gépbe a pénzt, de olyat még nem, hogy valaki órákig lottózott volna: a nyerőgépezés sokkal többet visz el, és sokkal kevesebbet ad, szerintem a 40% töredékét…

    “Olyan megható vagy ….. “

    Örülök, hogy pozitív érzéseket kelthettem. Egyéb érv esetleg?
    🙂

  12. @Sumdraxx: “A különbség talán az, hogy a Zrt azért szokott milliókat, tízmilliókat, sőt százmilliókat kifizetni, a nyerőgépek pedig nem.”

    Nem vagy túl erős százalékszámításban, ugye?

  13. @Sumdraxx: ugyanez lottora, totora, lóversenyre, tombolára, kaparós sorsjegyre. mond neked valamit az a tény, hogy az emberek ezt szórakozásnak tekintik, és hajlandóak érte fizetni?

    természetesen a nyerőgépek is fizetnek a befizetések arányában, néha bizony milliókat.

  14. @Sumdraxx: Most szólok, hogy a lottón egy erősebb héten több milliárdot veszít a jónép. Rendszeresen látok embereket, akik sok ezret hagynak a lottózóban. Persze ez legális 18 felett, mint a házipálesz.
    A félkarú rabló nyereségaránya sehol nincs az állami szerencsejátékokhoz képest.

  15. Gondoltatok ti már a régen elfelejtett, boldog Kádár rendszerre? Tiltottak ott valamit? S, ha igen, kijátszottuk és jót nagyot röhögtünk a hatalmon lévőkön.
    Próbáld meg most, a cigány országlása alatt, 2012-ben.

  16. A betiltott nyerőgépek újraindításának konszesszióját 2013. január 1-től Lázár János, Rogán Antal és Semjén Zsolt kapja meg. Ezt a törvényt a Magyar Közlöny jövő heti számába olvashatjátok.

  17. És akkor jött Usztics Mátyás, és a Hírcsárda teljes tagsága zokogva visszaadta a síbérletét, körzőt szúrkált a homlokába és a térdkalácsába elkeseredésében, majd megettek egy tányér hideg salakot. Mert a Hírcsárda kevés lett az Úrban:

    “Usztics Mátyás könyvet írt a magor nyelvről és történelemről. Eszerint a táltosok a népmesékbe rejtették el, hogy a Szíriuszról jöttünk.”

    index.hu/kultur/2012/10/11/honnan_tud_a_lo_a_masik_dimenziorol/

  18. @Sumdraxx: Azt a qrva Paszkáltot, vagy kiafrancot köllött vóna agyon verni, amikor kitaláltaja rulettot!
    Tudod, pubi, a játék-gép az olyan mint a tévé, ha nem akarod, akkor nem kényszarit a TEK ólmos kábelkötegelővel, hogyaszongya: dobállyad befele Jóska!
    Továbbá, a zállami szerencsejáték, is pont ugyanaz, mint a játék-gép, csak az sokkal tutibb, ha a postán tukmálják a nőgyógyász(a gyengébbek és a kedvedért: kaparós) sorsjegyet. Bizony, amikor megboldogult nagyapám azt mondta, hogy lottó és a többi: a hüjék adója! Ezt még akkor volt bátor mondani, amikor még nem volt SZJA… Ja, és qrvára nem védem a játék-gép üzemeltetőket, de aki hüje…

  19. @Sumdraxx: Csak annyit még, ha nem baj, hogy akinek annyi veszteni való pénze van, hogy bedobálja ezekbe az izékbe, az nem is annyira sajnálandó. Aki pedig azt reméli, hogy ilyesmivel oldja meg az anyagi gondjait, az szánandó. Ahogy nevében is foglaltatik, játék!-gép, vagyis, nem kereseti forrás, hanem szórakozás, kikapcsolódás, esetleg némi örömforrás…

  20. @Gyurma73: @Blogger Géza: Szerintem tejjes egyetértésben fikázzátoka játéggépesseket, csak asziszitek, hogya másik védi… :o)

    Egyébként nekemis vót kollégám, akija cég pénzét dobáltaja félkarúrablóba, mera házát már eljáccotta… Esztet betegségnek híjják, akik függők, azok csináni fogják tovább máshogy, vagy legalább is nem azér haggyák abba, mer tilos.

    Viszont a tilalom asztat jelenti, hogy a zállam lemonda zellenőrzésről, és átnyomjaja zalvilág feketegazdijajinak… Ésez mán igazán kockázatos, hogy aki jáccik, és nem kaszinóba, az automatice bűnöző. És ha a bűnözés formai határát mán átlépte (azaz áthúztáka feje felett, miközben állt), akkó a többi lépés már könnyebb…