JATEKPENZ.jpgMakón három férfit tartóztatott le a rendőrség, mert fémpénzt hamisítottak. Egy boltos figyelt fel a vízjeles 100 forintosokra.

A pénzhamisítók vízjeles, fémszálas papírra nyomtattak 100 forintos érméket, majd azokat ollóval vágták körbe. A többezer forgalomba hozott pénz egyikére egy szegedi boltos figyelt fel: szokatlannak találta a pénzérme könnyű súlyát és cakkos szélét, és azt sem értette, miért van rajta sorszám, vízjel és az MNB-elnök aláírása.

Később számos bejelentés érkezett, hogy a hamisított érméket nem fogadják el a parkoló- és üdítőautomaták, játékgépek. A rendőrség egy rajtaütés során fogta el egy Makói magánlakásban a három gyanúsítottat, akik azzal védekeztek, hogy szilveszterre gyártanak konfettit.

10 KOMMENT

  1. Én úgy tudom, a TEK keményen lecsapott ezekre a nemzetellenes alávaló gazemberekre. A hamisítókat 24 órás kihallgatásnak vetették alá, a hamis pénzeket lefoglalták, a hamisítás helyszínét pedig lángszóróval felperzselték.
    Az még majd parlamenti vita tárgyát képezi, hogy ilyen esetben visszahozzák-e a kézlevágás lehetőségét, amely igazságos Mátyás királyunk idejében bizony még nem volt ritka.

  2. A pénzhamisítóknál tartott házkutatás alkalmával tíz zsák
    valódi 10 eurós érmét is találtak.
    A szakértők számára érthetetlen, miért kellett az érméket
    összekalapálni söröskupak formára.
    A pénz azonban így is érvényes, bár a vízjel kissé elmosódott rajtuk,
    és a fémszál is inkább csak halszálkára hasonlít.

    A házkutatás során, még több millió értékben, vajból nyomott
    kétszázast is találtak, mélyhűtő ládákban tárolva.
    Ezt a pénzt a hamisítók kenőpénzként akarták felhasználni,
    ami a szakértők szerint enyhítő körülménynek számít.

    A sezlon alatt talált kétszázötven NOCIA feliratú páncél doboz
    felhasználási célja eddig nem derült ki.
    A szakértőket a szomszéd Mari néni világosította fel:
    – Elbaszták a feliratot! – mondta az aszzony.

  3. A szemtanuk, és a szomszédok szerint,
    hamiosítokra való lecsapásban egy “GÉSRÖDER”
    fedőnevű, valószínűleg titkos antiterrorista csoprtot is láttak felvonulni.

  4. A rendőrség már elutazott az Egyesült Államokba, hogy lecsapjon a QE3 fedőnevű összeesküvés keretében fedezetlen papírpénzt kibocsátó ismert bűnbandára. Az értéktelen 10, 20, 50 és 100 dollárosok a világ pénzügyi stabilitását fenyegetik, s így a magyar rendőrség akciója példátlan jelentőségű.

  5. @subba cultcha 666: Görögország felajánlotta segítségét a kapacitáshiánnyal küzdő amerikai bankjegynyomdának. Az ajánlat szerint a havi 40 milliárd fedezetlen dollár nagy részét ezentúl Görögország nyomtatná és költené is el, tehermentesítve ezzel az Egyesült Államok pénznyomdáját és bankjait. A javaslat nagy sikert aratott a Keynos-modell görög és amerikai hívei körében.