A tűzforró radiátorok és a folyamatosan nyitott ablakok miatt az elmúlt héten átlagosan 28 fokot mértek a János Kórház kertjében.

Ami a fűtőtestek hőmérsékletét illeti, a traumatológia egyik vécéjéből 8 meztelen skandinávot láttak kirohanni, amint egymás izzadt testét venyigézve egy hideg medencét kerestek.

A peoszektúrán pedig nyílt egy steak bár „Életben maradtak” néven, ahol a radiátorokon sütik az argentin rögbis bélszínt. „Na jó, nem argentin, meg nem is rögbis, de legalább olcsó és finom” – mondta Áldott Ferenc, műtős.

A kórház kertjében meghonosodott kolibrik négyszer porozzák be évente a narancsfákat, és a kiköpködött magokból kinőtt mandarinligeteket is háromszor lehet szüretelni, ha a maszáj hajléktalanok meg nem dézsmálják. A kazánház környékén élő macskák egy része tigrissé alakult, kivéve azokat, amik gepárdmintás bundában 140-nel kergetik az orvosokat.

Szakértők szerint még egy ilyen trópusi tél, és a Hűvösvölgy klímája átalakul egy évszakossá – napi 250 mm csapadékkal.

6 KOMMENT

  1. Tudom, hogy innen nézve röhejes az, hogy egy nemzet azon az alapon nemzet, hogy hol húzódott egy gyarmati közigazgatási határ, de akkor is rögzítsük, hogy az Életben maradtak rögbisei uruguayiak.