Lázár János tegnap bejelentette: nemcsak a lakáshitelt, de a kocsmai cehhet is vissza lehet fizetni 180 Ft/korsó rögzített árfolyamon.

A bankok és a presszók képviselői tegnap este egyeztető megbeszélésre gyűltek össze, hogy megtárgyalják, hogyan lépjenek fel Lázár János bejelentésével szemben. "Akadnak olyan régi hitelesek, akik még 25 forintos áron vették meg az első korsó sörüket, így a mostanra összegyűlt egymillió-hatszázötvenezer forintos tartozásuk reálértéken négymillió- kettőszázhetvenezer forintot ér" – mondta el lapunknak Slukkos Gizella csapos.

A forint gyengülése és a fölötte érzett lehangoltság ráadásul további fogyasztásba és hitelekbe kergeti az adósokat, a legtöbb presszó pedig sem futamidőről, sem ütemezésről, sem THM-ről nem állapodott meg a törzsvendégekkel előre, mikor az első rundók kifizetetlenül maradtak. A presszósokat országos szinten a bankokénál nagyobb veszteség érné a fix árfolyamú visszafizetéssel, de még így is örülnének, hogy megszabadulhatnak egy-egy régi törzsvendégtől.

29 KOMMENT

  1. A Hírcsárda meghazudtolva közismert alaposságát nem kérdezte meg a legilletékesebbet a témában, miszerint Pista Bát, így az egésznek az információtartalma a nullához közelít.

  2. Gazdasági miniszterünk bebizonyítja, hogy a belső fogyasztás növekedése előfeltétele a megtakarítások növekedésének, és ezáltal az államadósság csökkentésének.

    A rögzített árfolyamon való kocsmai hiteltörlesztés által a kormány a lakossági (üveg-)betéteket fogja ezen célokra felhasználni. Ennek érdekében a Nem. Ügy. kormánya megalakítja az ÁVÜ Bt.-t (Álami Viszaváltó Üveg Betéti Társaság).

    Az árfolyamrögzítésre azért volt szükség, mert a sör árának ingadozása miatt a lakosság nem volt képes kijönni a jövedelméből, még az egy főre jutó magas üvegbetét-beváltás mellett sem.

  3. Ejnye-bejnye! Már megint nem átgondolt a Lázár-féle bejelentés! Csak a korsónyi sör árát limitálták…és mi lesz a fagyállóval felturbózott kannás almaborokkal, vagy a csapvízzel felerősített pálinkával, hogy a többi nemes italról ne is beszéljek?!? Javaslom, írjanak ki egy tendert, ahol a nép-nemzeti bírálóbizottság eldönti, hogy mi legyen a többi ital-féleséggel.Etalon legyen-e a korsó sör, vagy minden(más) italnál egyedi mértékegységet határoznak meg ? Mindezek eldöntése után lehetne csak meghatározni a hiteltörlesztések alapjául szolgáló egyedi egységárakat meghatározni…

  4. ez akkor most azt böfögte,hogy az összes komcsiba,az ott IS fellelhető hitelemet ,ott is fixxum fátum 180-ba ér az ott jegyzett több száz svájci “bicskám”,erre iszom!rendes embrió lehetett vóóóna ez a tetves barom,ha akkor,még időbe felszívódik.

  5. Ne felejtsétek el, hogy a 180 Ft-os fix sörárfolyammal szemben a Kétfarkú Kutya Párt ingyen sört ígért!!!

    Hajjaj, mit tehettek volna a svájci frankkal, ha megnyerik a választást… Tényleg hol vannak? Nekünk Mogács kell! :Đ

  6. Fél évvel ezelőtt Lázár bejelentése lazán megjelenhetett volna a Hírcsárdán minden további változtatás nélkül, erre ma ez a valóság. Ezek után már nem tudok nevetni semmilyen hírcsárdás híren, mert félek valóság lesz belőle…

  7. 2012:
    orbán viktor bejelentette, hogy bevezetik az EFA-t (Eszméletlen Forgalmi Adót). A lényege, hogy egyes termékeket (vagyis az áruk 99%-át) 200%-os adó fog terhelni.
    Ez jelentős könnyítés lesz a vásárlókra nézve. Ugyanis csak kifizetni kell a terméket, annak elszállítása már nem a vevő dolga. Ugyanis a bevétel rögtön a költségvetésbe kerül az áru pedig az előre kijelölt állami árubeszedő raktárakba…

  8. ez a szar mikor tanfolyamon járt arra,akkor párszor látta a R.Hóódóót,most meg ő akarja alakítani a magyar Robint……..te degenerált,téged a cigánysoron vhikkhtorocskának írt be a vajda!habár 2/3-al ……..IS kinyalhatod!