Egy bank hitelszámlát nyit a hajléktalanoknak, így abból tudják fizetni a büntetésüket. A törlesztést pedig elég ha két éven belül elkezdik.

Miután a főváros vezetése megszavazta, hogy az életmódszerű hajléktalanság 50 000 forint helyszíni bírsággal büntethető, felvetődött a kérdés, hogy miből fizetik ki a bírságot az otthontalanok. Szerencsére hamar jelentkezett egy magyar nagyvárosról (nem a főváros) elnevezett pénzintézet egy javaslattal: minden posztos rendőr mellett lesz egy üzletkötőjük, aki azonnali hitelszerződést köt a hajléktalannal.

A büntetést egy frissen nyitott horvát kuna alapú, rögzített árfolyamú hitelszámláról kifizeti a bank (minden újabb büntetésnél újabb 50 000 forinttal terhelődik a számla), aminek a törlesztését legfeljebb két éven belül megkezdheti az ügyfél, természetesen a szokásos 9%-os éves kamattal.

"Úgy érzem két legyet ütöttünk egy csapásra!" – nyilatkozta egy névjegykártyáját megmutatni nem akaró tagja a fővárosi közgyűlésnak, utalva arra, hogy így a bankok pótolhatják a nem fizető lakáshitelesek okozta veszteséget.

6 KOMMENT

  1. Ha pedig a hajléktalan a bankkal szemben váltik fizetésképtelenné, akkor nyithat egy másik hitelszámlát, amelyikről 10%-os kamattal törlesztheti az első hitelét, újabb két év türelmi idővel. A bank a fizetésképtelen női hajléktalanokat türelmi zónába sorolja át.

  2. hírcsárdás járákák, azt a magas labdát deviszont nem kellett volna kihagynotok hogy aszongya

    a bankok egyetlen feltétele a hajléktalanok felé az ingatlan alapú jelzálog bejegyzése lenne