A HírCsárda szakemberei is körbejárták a nagyobb boltokat, hogy a Húsvét előtti bevásárlásban segítsék olvasóinkat.

Az ÁNTSZ-hez hasonlóan, állandó szakértőink (Kőrösi András, egy teljesen magyar tulajdonban lévő élelmiszerlánc-hálózat regionális beszerzési igazgatója, illetve Belénessy-Későnffőy Bertold, a Szent László Független Politikai Iskola igazgatója) is ellenőrizték a boltokat, és sajnos találták néhány furcsaságot, amelyek az állami szolgálat embereinek figyelmét elkerülték.

Kőrösi András az egyik versenytárs üzletében, a hentes pult nézegetése közben lett figyelmes a neki pisszegő füstölt mangalica sonkára.

Pszszsz, pszszsz! Vegyél már meg légyszi! Idén már ötször olvasztottak ki, úgy érzem magam, mint Han Solo Jabbánál a robotkínzóban. A szó szoros értelmében itt rohadok három éve. De ha nem viszel el, legalább hozzál már onnan a polcról egy borotvahabot, meg egy zsilettet, mert őszül a szőr a bürkémen, így a kutyának sem kellek… kösz haver, rendes vagy.

Belénessy Bertold egy hipermarketben járva fedezett fel egy kacsintó kaszinótojást. Beszámolója szerint a tojás, amíg le nem pöckölték a szájáról az aszpikkötést SOS üzenetet morzézott a szemével. Erre figyelt föl szakértőnk.

Szegény kis tojás elmesélte, hogy kambodzsai kiskacsa akart lenni, de elkapott valami szalmonellózis nevű gyerekbetegséget, ezért előbb a vérpuding majd végül a kaszinó-csoportba került, ahonnan egyenes út vezetett a hidegtálas pultba.

Szakértőink összeállították a Húsvét előtt a boltok polcain található legveszélyesebb termékek listáját. Ezek vásárlását kerüljék olvasóink

– hínárízű snidling az Alföld belvizes területeiről

– ugató krumplisaláta a németországi Rottweil-ből

– böjtölő füstölt tarja, vízből és füstaromából

– páváskodó franciasaláta, amire ha ráordítunk, vagy udvarolunk neki, legyezőszerűen kitárja répás palástját

– reszelt tormás bio-macskaalom, amit ropogós reggeli finomságként árulnak Morgen-Cicc néven 

7 KOMMENT

  1. Valaki hekkeli a Hírcsárdát!? Ez a post egyáltalán nem vicces!

    Hogy lássátok, mi a különbség, idézem a világ leggyikosabb viccét:

    “Wenn ist das nunstuck Git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gespurt!”

    Ha ha ha.