Az eredmények publikálása már zajlik

Brit tudósok bebizonyították, hogy visszavonhatatlanul és végérvényesen hülye, aki ezt elolvassa. Az Óvodások Szakszervezete tiltakozik.

Arthur McWitherford, a kutatást végző csoport vezetője szerint aki kutatásuk eredményét, és bármilyen ahhoz kapcsolódó cikket elolvas, csökkent értelmű. „Az adatok magukért beszélnek, nem lehet normális, aki szemével befogadja az ezen kutatásban foglaltakat” – erősítette meg szinonímákkal az egymondatos bejelentést a tudós.

A britek eredményei szerint az ezt elolvasók közül minimum 79% hülye, míg 10%-nál fennáll az esély, hogy nem okos. A maradék 10% általában – véli McWitherford – megpróbálja letagadni, hogy hallott volna ilyesmiről, de gyorsan lebukik, míg a mérések mindössze 1%-a maga Wieszt János. Az MSZP ex-politikusa saját bevallása szerint egyáltalán nem tud olvasni, sosem találkozott könyvekkel, sőt, még olyan emberekkel sem, akiknél lett volna könyv, a kérdőívet is úgy olvasták fel neki, amit ő nagymértékben elítélt.

A nemzetközi tudományos élet felháborodással fogadta McWitherfordék munkásságát. „Még nem olvastam el, de nálam butább tudósok mesélték, hogy mi van benne, és egyáltalán nem értek vele egyet” – nyilatkozta Alejandro de Palmeirez, a Madridi Egyetem Kognitív Szövegértési- és Intelligenciakutató tanszékének vezetője. Elmondása szerint az eset nagyban hasonlít a tavalyi, nagy botrányt kavart „csak a buzik szeretik a málnás fagyit”-kutatásra, amelyet azóta meleg francia tudósok sikeresen megcáfoltak.

A kutatás eredménye a sajtótájékoztató mellett elérhető Európa-szerte, az óvodák és az általános iskolák vécéinek falán – az Óvodások Nemzetközi Szakszervezete szerint az egész ügy roppant kínos, éretlen, és nem is értik, miért nem inkább a játszótéren vezetik le a fölös energiát a tudósok.

2 KOMMENT

  1. Én nem olvastam el, megkértem valakit hogy olvassa fel nekem, hátha bele van írva hogy hülye aki elolvassa. És úgy is lett, úgyhogy szegény öcsém azóta a sarokban sír, és azt mondogatja hogy “nem vagyok hülye, nem vagyok hülye”…