L. Simon erről Csodaországban beszélt

Négy átfogó módosító indítványt nyújtott be az úgynevezett “médiaalkotmányhoz” a fideszes L. Simon László. A parlament kulturális bizottságának elnöke egyebek mellett regisztráltatná a zsebnaplókat, valamint a graffitiseket.

L. Simon László szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: több, a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló javaslathoz korábban benyújtott módosító indítványát visszavonta, helyettük négy komplex módosító javaslatot nyújtott be, mert ez utóbbi sokkal menőbben hangzik. A javaslatok – mint megjegyezte – anyukájával és Orbán Viktorral való együttműködés eredményeképpen születtek meg.

A fideszes politikus szándéka szerint az új médiatörvény hatálya alá nem csak a nyomtatott sajtó, a tömegtájékoztatást végző internetes újságok, vagy a lekérhető audiovizuális tartalmakat nyújtó szolgáltatások tartoznának: regisztrálnia kellene a graffitiseknek, valamint a személyes naplót íróknak, mert munkájuk során ők is tömegtájékoztatást végeznek. “A hangosan beszélő embereket egyelőre nem regisztrálnánk, azért mindennek van határa” – cáfolta a sajtóértesüléseket a politikus.

A nyilatkozat visszavonásának jogát érintő részeken szintén pontosítana L. Simon László: álláspontja szerint ha az illető közszereplő nyilvánvaló hülyeséget mond, amivel azonnal, vagy a kellő pillanat bekövetkezte után be lehet sározni, ne legyen visszavonható a nyilatkozat. Helyreigazíthatóvá válik ugyanakkor több új közlés is: ilyen lesz az a lehetőség, amely alapján az utasok a BKV-menetrend kifüggesztett példányain található üres helyekre írhatják a korrekt indulási és érkezési időket.

A tervezettel szembeni tiltakozás jeleként szerkesztőségünk megkereste Schmitt Pált, aki azonban csak annyit nyilatkozott: “Timeo Danaos et dona ferentes”.

7 KOMMENT

  1. “„A hangosan beszélő embereket egyelőre nem regisztrálnánk, azért mindennek van határa” – cáfolta a sajtóértesüléseket a politikus.” – Valaki félreérthetett valamit. Ezt nem mondhatta.

  2. Félreértés történt. Kollégám arra utalt, hogy nem csak a hangosan beszélő emberek regisztrációját tennénk kötelezővé. A halk emberekét is, de még a metakommunikációs eszközökkel operáló néma polgártársainkét is. Emellett a válaszadási jogot a magánkommunikációra is kiterjesztenénk. Ez azt jelenti, hogy ha valaki a másikat sértő véleményt mond, majd befogja a fülét, hangosan kiabálva, hogy “süket vagyok, nem hallom”, akkor a bíróág kötelezné őt, hogy mégis hallgassa végig polgártársa hasonló anyázását. Természetesen a közrendvédelmi csomag részeként ezt a kiskorúakra is kiterjesztenénk. A Fővárosi Bíróságon külön óvódai válaszadási jogi csoport jöhet létre.

  3. Na errol beszelek. Engem, mint egyszeru polgart korabban megtalalnak, mint hogy hir kerekedne az ugybol. Varok a kommentelo engedelyemre (probaidos vagyok), varok a humorugyi miniszteriumra, hogy trefat is irhassak, raadasul most ugye a dunnyogesem is engedelyeztetesre var…

    Annamari kicsiszivem, egyet megigerhetek: ha jossz kontroll bekoltozesre, az tuti, hogy alkoholtartalmu italt nem hozhatsz be, es nem is kaphatsz. Aztan meglatjuk hamar szabadulok-e alolad az engedelyemmel egyutt ;>