Emlékszem amikor gyerekként – mit gyerekként, ragyogó szemű tiniként! – néztük, ahogy Csapó Dudiék elpáholják a mezőnyt a ’76-os montreáli olimpián. Ujjongtunk, tapsoltunk, tátongó lyukakat öklöztünk az égbe, miénk volt a világ.

z solt

Ez a mesebeli emlék robogott vissza abban a pillanatban, amikor eldőlt: megpályázzuk az olimpiát. Életem alkonyán átélhetem még egyszer ugyanezt az érzést? Jöjjön csak! Másrészről örültem, mert végre egy ötlet, egy esemény, ami kisöpri a liberális kanyarót az elfajzott fiatal szívekből, lefújja rólunk a dohos kaftánt, hogy az erőtől duzzadó mellkasunkról lepattanhasson a napfény.

De tévedtem.

Nektek csak az kell, amit rovar módjára le tudtok nyalogatni Soros György ráncos mirigyeiről, az olimpia szellemiségét ti csak alulról látjátok. Vagyis nem látjátok.

A pénz pápájának törvénytelen gyermekei csak aranyban tudnak mindent mérni. Ennyibe kerül ez, annyiba meg amaz.

Ez nem a jeruzsálemi halpiac, ti kufárlelkű bélsárfalók!

Tényleg csak a kurva pénz számít nektek? Ezennel lemondok rólatok, mert az olimpia hozta nemzeti dicsőség fénye úgysem tudná beragyogni elmétek sötét és húgyfoltos barlangját.

Ez kellett nektek? Hát ezt akartátok? Néha már ott tartok, hogy (Viktorom, most ne figyelj) nem is kellene ez az egész. Hogy úgysem érdemlik meg, hogy sorvadtarcú bölcsészeknek minek a test diadalát mutogatni.

1896-ban is Athénban volt az olimpia, azokat miért nem mutogatjátok? És egyáltalán: ha egész nap csak aluljárókban szellőztetitek a büdös pofátokat, honnan, kérdezem, honnan a picsából van pénzetek kiutazni fényképezni az úgynevezett “görög olimpiai létesítményeket”.

De nem is kell válaszolnotok, tudom, honnan.

Gratulálok, a hazaárulás olimpiáján meglett az aranyérmetek, orrhosszal.

Szóval csak legyen annyi a végszó: momentán elmehettek a kétfarkú faszba, de örökre.

8 KOMMENT

  1. Zsolt! Évek óta követem pályádat.
    Néha tetszett.néha nem
    De most úgy gondolom direkt nem akarod
    érteni a szitut.
    Az ellenzők nem az olimpia ellen vannak alapból.
    Az olyan olimpia ellen vagyunk, amit a a tesóid csinálnának. Mutyi korrupcio a

    végtelenségig, amibe az ország bele is
    rokkanhat.
    Üdvözlöm Lőrincet, a mai fidesz világ
    legújabb polihisztorát./ Kós Károly után
    má’ időszerű volt/

    • Ne légy már ennyire hülye; nem látod, hogy a Hírcsárda nem valós cikkeket közöl, hanem görbe tükröket tart aktuálpolitikai helyzetekre?
      És nem te vagy az első – valamelyik orbán-ütlegelő oldalon a sok néni mind benyelte a minap, hogy ezek Bayertől származnak… hajj istenem 🙁

    • Az ellenzők a Haza ellen vannak! Szégyen, hogy ez megtörténhet ma Magyarországon! Ide vezetett az elmúlt nyolc év nagy liberalizmusa! Régen nem volt olyan, hogy ellenzők, ha valakinek nem tetszett, amit a Párt akart, azt vitték Szibériába! Azt kéne most is, akkor rend lenne!

      #haza #elmúltnyolcév #régiszépidők #gulág

  2. Ezt a három nevet, akik miatt nem lesz olimpia, jegyezzük meg mindörökre:
    Orbán Viktor,
    Tarlós István,
    Borkai Zsolt.
    Egy népszavazáson megmutathatta volna a magyar nemzet, hogy a többség igenis kiáll a budapesti olimpia mellett, de ez a három hazaáruló csak ürügyre várt, hogy magyarok millióinak álmát rombolja szét!

  3. “az erőtől duzzadó mellkasunkról lepattanhasson a napfény.” “sorvadtarcú bölcsészeknek minek a test diadalát mutogatni.”

    Na erre a posztra épül most legalább 3 stadion