Az M9-as autópálya, Sátoraljaújhelyt elkerülő szakaszának építésekor akadtak a páratlan leletre.

asatas.jpg

A TEK archeo-lingvisztikai osztaga már lezárta a környéket és megtörténtek a szükséges őrizetbe vételek. A költői képek vizsgálata még tart, tegnap a szénizotópos vizsgálatnak vetették őket alá. Holnap várhatóan a helyi lakosokból összeállított tesztközönségnek olvassák fel őket, hogy kiderítsék, tartalmaznak-e még hatóanyagot. Annyi bizonyos, hogy a metaforákat egy sztúpa korabeli arisztokrata család használta, vélhetően harci célra.

Hasonló leletre legutóbb a sümegi pandakeltető alapkőletételekor akadtak, de azt még sikerült időben elhallgatni a média elől.

3 KOMMENT

  1. Budapest MCMXVI. kerületében megnyílt az Ujjlysagg iró étterem, amely mejüjén a tejes ételek mellett edit, paste, insert menüpontokat is kínál. Az Edit Piláf például a világon egyedülálló Nó Gregorján nevű fűszerrel készül amelynek ízvilágát csak elénekelni lehet. A Paste Deliciose önmagában 10 gumis Michelin minősítést érdemel. Az Inse Rt. részvénytársaság-tál olyan ínycsilandozó, hogy eddig még egy vendég sem bírta ki egy percnél tovább kacarászás nélkül. Fennállásának nulladik évfordulóján sok sikert kívánunk az Ujjlysagg iró étteremnek! Fülük érjen bokáig!