A legnagyobb produkciók fapados feldolgozásaira szakosodott filmstúdió a magyar rockoperára is rávetette magát. Természetesen cápák is lesznek benne!

megaistvan.jpg

A Transmorphers, a Mega Shark Versus Giant Octopus és az Atlantic Rim készítői az István, a királyban is láttak fantáziát, a rockopera megfilmesítése már gőzerővel zajlik. Az Asylum produkciója egyszerre merít az eredeti mű, valamint Alföldi Róbert és Gáspár Győző legfrissebb feldolgozásaiból, ráadásul összegyúrja azt saját filmes univerzumával is, így mindenképpen izgalmas és látványos filmre számíthatunk.

Az Ispán, a király című zenés filmben a mutáns kétfejű homokpiranhák által szétmarcangolt Géza fejedelem halála után fia, a nindzsaiskolás István próbálja magához ragadni a hatalmat, vele szemben áll a reflexíjjá alakulni képes Koppány. A filmben szerepet kap majd számtalan, a Némó nyomában castingjairól kirúgott óriáspolip is, míg a főtáltos szerepét az Egyesült Államok leghíresebb Optimus Prime imitátora játszhatja. Egy rövid cameo erejéig feltűnik majd Lorenzo Lamas is, aki egy cápatornádót alakít, és lerombolja Esztergomot.

A filmből több változat is készül, mivel a zenéjéből több remixet is csináltak, amiket egyszerűen kicserélnek majd a kép alatt, így Pécsen például Kispál, a király címmel mutatják majd be, míg a norvég black metal rajongók az Ihsahn, a királyra fizethetnek majd be a tromsø-i mozikban.

20 KOMMENT

  1. Még jobb hír, és a magyar kultúrális élet eddigi legnagyobb eseménye talán, hogy készül
    az Állami Bábszínházban az István, a Besenyő című nemzeti sziklaopera és lapidárium.
    – Én, Besenyő EMK István, nagy örömmel fogadtam el Sir Anjy Brody felkérését, mert
    profilomba vág a karakter, de majd kipiszkálom. – nyilatkozta Besenyő Első Magyar
    Király(!!) Pista bácsi.
    Sir Anjy magyar származású, a kommunista időkben erőszakkal Lepshez csatolt Ény-ben
    született. Lon-don-don című daláért az angol királynő lovaginává ütötte, azért joggal szőrös.
    A női főszerepet, Maargit, a (noormális?) királynét, Besenyőné Félteleki Margit alakítja,
    hacsak Tarlós lord-major addig el nem szigeteli, és maga alá nem rendeli, mint a bárdokat.
    Koppány, a kulcs nélküli tokmány szerepét Pandacsöki Boborján kommunikációs főmérnők
    vállalta magára.
    – Add ide a pincekulcsot Maargit – idéz szövegéből Boborján.
    – Na-na, na-na, na-na, na-na. -folytatja a zseniális refrénnel.

  2. VELÜNK ÉLŐ TÖRTÉNELEM

    A történetírók munkája nehéz. A századok sokszor téveszmék porát rétegelik rá a valódi eseményekre. De én, dr. Mahlacsinyszky Taholcz lefúvom a port és megcsillantom a valót! Hát lássuk:

    „Az a szombat az öröm napjának volt tervezve. Gézaffy István lovaggá szándékozta ütni közeli rokonát, a hős Krmxtünyszkey Koppányt, aki erős kézzel verte agyon a királyi palota kertjében ólálkodó paparazzókat, regősöket, gyulákat és álősmagyarokat. A péntek esti előbuli is víg hangulatban folyt. Gézaffy István egyik poharat a másik után küldte a gallérja mögé a kisebbségi parlament ombudsmannjával, a besenyő Pista bácsival egyetemben. A király éjféltájt már alig állt a lábán, egy fertályórával később meg már alig sem…
    … és eljőve a szombat…
    … és a hős Krmxtünyszkey Koppány főhajtva térdel Gézaffy István előtt. A kómásan kótyagos király kadarkamámoros tekintettel ragadja meg nehéz, kovácsoltvas kardját, majd egyensúlyát vesztve hadonászni kezd vele… az előbb ámult, utóbb rémült hős Krmxtünyszkey Koppányt hirtelen négy egyenlő szeletre vágja, majd a vérszagtól tovább részegedve levágja és körbe-körbe hordozgatja saját szent jobbját…
    Az önkívületi állapotban is mámoros ajakkal ősvogul kocsmadalokat éneklő félkarú óriást a palota testőrei a közeli sámánterápiára szállítják, ahol megnyugszik és önmagát Varga Miklósnak képzelve él korai haláláig. Helyette a trónt az ő nevén egypetéjű ikertestvére, Gézaffy Orizatriznyák foglalja el, aki bölcs uralkodásának eredményeként egy ezredévvel később még a nemzet legnagyobb pénzegységére, a tízezer forintosra is felkerül (bár azt még el kell mondanunk, hogy az arc sajnos nem is az övé, hanem egy szerencsétlen festményelkeveredés és otromba tréfa nyomán a királynak beöltöző udvari bolondjáé, Crömmerstein Hubáé…).”

    Ajánlott irodalom:
    Csukás István: Mirrmurr és Orizatriznyák
    Krmxtünyszkey Béla: A szeletelt ükfater
    Gézaffy Golyhó: A betintázott ős árnyékában
    Postaffy Holló: Füstjelszámkönyv A-tól B-ig
    Kissch-Kussy Klotild: Királyi Katasztrófák Kézikönyve
    dr. Mahlacsinyszky Taholcz: dr. Mahlacsinyszky Taholcz élete és más
    🙂

  3. Amint kiszivárgott, Gizella szerepében Selmeczi Gabriella fogja vaníliás karika kínálásával jelezni a békés szándékot, megnyugtató szelídséggel mosolyogva az Alien frencsájzból ismerős matrjoska-állkapoccsal.

    Tarlós István cáfolta, hogy a “Bosszantó beképzelt fickó/Abcúg István, nem kell már” sorok kapcsán öncenzúrára kérte volna az Asylum illetékeseit, és a filmvállalat is negatívan nyilatkozott e kérdésben.
    – A dramaturgia így kívánta – adtak választ a sajtótájékoztató egyéb kérdésekre szánt idejében a producerek a készülő film költségvetésében jelentős arányt képviselő “szemüvegkeret-javítás” rovatára vonatkozó érdeklődésre.