201208_rio.jpgSzinte minden kész áll, csak még az a kérdés, hogy fér el 100 000 látogató a Petőfi-híd budai lábánal.

A nagy sikerrel zárult londoni olimpia után, mint az közismert, 2016-ban a Rio rendezheti az olimpiát. „Ehhez sürgősen vissza kell építeni az idén elbontott szórakozóhelyet a Petőfi-híd budai lábánál, de ha ez kész van, akkor minden sínen van” – mondta el a Rio tulajdonosa, a 2016-os olimpiai házigazdája, egyben a koktél bár és úszócsarnok mixere.

A tervek szerint a WC-k és a dohányzó helye között rendeznék meg az atlétikai számokat, amik kiegészülnének a csikkdobálás, nőkre ciccegés és távolcsulázás számokkal is. A táncparkett ad majd otthont a labdajátékoknak, és itt lesz a hivatalos dopping- és drogelosztó is, amit azonban a szervezők nagyon komolyan vesznek, és nagyon drágán adnak majd el.

A kajakos számokat természetesen a Rio előtti Duna szakaszon rendezik meg, ahol a magyar egységek a BKV menetrendszerinti járatait is igénybe vehetik.

A Rio-i olimpiával kapcsolatban a látogatók fogadásához szükséges infrastruktúra kialakítása okozza a legnagyobb gondot, hiszen az akár több száz ezer ember befogadásához a Petőfi-híd BME felőli oldala valószínűleg nem lesz elegendő, ezért a Zöld Pardon egykori helyére is szemet vetettek a 2016-os olimpia szervezői, amit de Janeiro néven nyitnak meg az olimpia évében.

20 KOMMENT

  1. A magyar sportolók majd Arany-köteteket kapnak. A külföldiek meg Johnny Gold-cédéket.
    A cikk mélyen hallgat arról, hogy az idei olimpián méltatlanul kevés szó esett a névadó Jack Londonról.

  2. Új versenyszámokat találunk ki (unortodox olimpia), például part menti uszályvontatás kötelekkel, vagy lerögzített kerékpárral áramfejlesztés, vagy ki fut gyorsabban az égő házhoz vízzel teli vödrökkel.

  3. – Szerintem egy nullával kevesebb, mert ha Kossuth tér kb. 1 milla, akkor Petőfi híd lába(köze) is min. ennyi (mármint vitya ennyiét kaphatja be)
    – Ha már csikk dobálásában és nagy magyarkodásban “otthon” szeretnénk lenni, akkor? Csíkszereda!!!!!!!!!!!!
    — Minden ismerős és ismeretlen Erdélyitől (ismerem a hejesírást, de ezt a szót jelzőként is csak nagy betűvel tudom leírni) elnézést kérek, hogy a városuk nevével ‘poénkodom”. 9 éve járok oda (életem értelmetlensége által), min. 2x évente. Soha annyi segítőkészséget, szeretetet, és sok magyar városhoz hasonlíthatóan TISZTASÁGOT nem tapasztaltam ,mint ott. És a segítőkészséget Még a románok részéről is! Ezt kellene TŐLÜK megtanulni/átvenni

  4. Nem lesz a hajógyári szigettől holt verseny ? A biztonsági őrök indítanák. A másik meg a fociedző maraton Salzburgig úgy, hogy nem tud róla. Vajon P. Tamás beköpi Gy. Tamást a N.keltéből a F. Gyilkosság miatt ?

  5. @picikisköcsög: Ez a csíkszereda (nagyon kisbetűvel) benyalás, ez valami hírcsárdás vicc, ugye? Haverom, aki nagy fanja volt ennek az erdély (nagyon kis betűvel) nevezetű elmaradottságnak, és annó 90-ben még lövöldözés alatt nekiindult Szolnokról segélyszállítmánnyal, szóval a haverom a csíkszeredai (nagyon kisbetű) boltjában csak románokat fogalkoztat, bármilyen munkára csak románt hív, mert a csíkszeredai (nagyon kisbetű) és egyéb székelyeknél (nagyon kisbetű) trehányabb, gányabb munkát végző, lógós és lopós bagázzsal még nem találkozott.