Történelem, magyar és matematika ötöst is nyert az Emberi Erőforrás Minisztériuma lottóján egy gyöngyösi tanuló.

Szeretnénk megértetni a tanulókkal hogy a tehetségen kívül a karrierben nagy szerepet játszik a szerencse, a pénz és a kapcsolatok is” – fejtette ki Balog Zoltán. A miniszteri gondolatnak megfelelően Kovács Kincső Villő egy sorsoláson szerezhetett jó jegyeket, míg egy XI. kerületi gimnáziumban lehetőség volt megvásárolni az érettségi bizottság tagjait, valahol pedig csak kormánypárti tanulók kaphattak hármasnál jobb osztályzatot.

Ebbe a koncepcióba illeszkedik a Nemzeti Alaptanterv is, amely az életre nevelés jegyében már általános iskolában felkészítené a tanulókat a mai magyar valóságra, így például technikaórán minden diák összeadná a pénzét és egy tendernyertes nebuló készítené el az összes periszkópot, énekórán meg lehetne tanulni a meccseken a legfontosabb rigmusokat, míg környezetismeret órán 47 000 forintból kellene megélnie a tanulóknak.

12 KOMMENT

  1. Mi értelme volt ennek a cikknek is alig nevezhető baromságra?

    Legközelebb legyen az a headline, hogy
    “Nem írtunk semmiről, csak kell a látogatottság, kattints már ránk légyszíves, hogy megmaradjon az állásunk és ne röptessen a szerkesztő mert bénák vagyuk”.

  2. “felkészítené a tanulókat a mai magyar valóságra, így például technikaórán minden diák összeadná a pénzét és egy tendernyertes nebuló készítené el az összes periszkópot”
    Hát ez tényleg a legfontosabb gazdasági tudás mai napság, a tendernyerés szubjektív mérőszámait remélem sikerült a periszkópoknál is visszamenőlegesen változtatgatni.

  3. Végre az életnek tanulnak a gyerekek és nem a lexikális tudásra helyezik a hangsúlyt . Remélem, hogy az új NAT-ban benne lesz az idegen nyelv ismerete is és az ifjak már fújni fogják a csempézés szakkifejezéseit hollandul és legalább fél tucat spanyol szót naracsszürethez továbbá legalább ugyanannyit németül krumpli és káposztaszedéshez. A lánghegesztés már a szakmai iskolákhoz tartozik, natürlich, ez már magasabb szint.

  4. heló,
    tudok diplomát 3 kilóér, ha érdekel, éreccségizz le, aztán írjál rám.
    de 2 diploma csak ötszáz… tutira elhelyezkedsz vele.
    valamelyikkel. rtl klubba beprotezsállak celebhírekbe.
    na csumi

  5. Ez a periszkóp alapélmény lehetett a blog szerzőinek. 😀
    Lennének arra is ötleteim, hogy a jövő évtől bevezetendő hittan-erkölcstanon mi lesz a tananyag. Borzasztó.