A köztársasági elnöki címmel együtt nemcsak a Sándor-palota és a hivatali apparátus száll át.

Áder János beiktatása után Schmitt Pál hivatalos keretek között átnyújtotta a disszertációját, megjelölve benne azokat a részeket amelyekhez Áder Jánosnak, mint saját gondolataihoz kell ragaszkodnia.

Schmitt Pál továbbá átnyújtotta a doktori címét is, és azt is az új köztársasági elnök lelkére kötötte, hogy hivatalos dokumentumokban és vendégkönyv-bejegyzésekben milyen helyesírási hibákat tanácsos elkövetni ahhoz, hogy az emberről beszéljenek.

A korábbi elnök ezután végigvezette Ádert a Sándor palotában azon az útvonalon, amelyen legendás sétálós újévi beszédét mondta.

Áder János zárt ajtók mögött ígérte meg Schmitt Pálnak, hogy igyekszik az ő szellemiségéhez hűen tevékenykedni, bár nem biztos, hogy sikerül.

25 KOMMENT

  1. Köszönjük meg Spitt Málnak, hogy annyit röhöghettünk rajta. Hogy idős kora ellenére ennyi mókával ajándékozta meg az országot, egy ilyen pályafutást a csúcson kell abbahagyni, neki sikerült ez is.

    A gerincét egy britt tudóscsapat azóta is keresi, de hát ők minden marhaságot elkomolykodnak.

    Ádler Jancsival sajnos kihal a vicc az országból. Ellenben mindenki angolul akar majd tanulni.

  2. Azért az öreg D’ artagnan a végére még csak bevitt egy poént. Képes volt elmenni a beiktatási ceremóniára, majd ártatlan kölyökkutya képével megkérdezni, h az igaz, h ő átadta az Alexander Palace-t, de most akkor ő hova költözzön?

    Hát Pali! Próbálj meg választani egyet a már eddig összelopkodott budai villáid közül, és mondjuk oda. Tán nem gondolod komolyan, hogy kapsz még1et, ugye???

  3. Breaking news!
    Péntek délután 16 óra 32 perckor váratla gyorsasággal kiürítették a Sándor palotát, miután váratlanul megjelent felette egy azonosíthatatlan – minden bizonnyal ellenséges szándékú liberálbolsevik – szakdolgozat. A légierő gépeit azonnal a térségbe rendelték, bár némi késedelmet jelent hogy a pilótáknak előbb saját költségen vonattal bukarestbe – majd vissza – kell utazniuk hogy megtöltsék marmonkannáikat kerozinnal.
    Egyes rosszmájú híresztelések szerint valójában nem is egy kivilágítatlan szakdolgozat, hanem valójában Damocles kardja lebeg az épület felett.
    A fővárosban a TEK és az ORFK elrendelte a narancsfokú riasztást, az épületet lezárták és szorosan körbevették, a közelben parkoló autókra kerékbilincseket raktak.
    A helyszínen rögtönzött sajtótájékoztatót tartó TEK szóvivő határozottan cáfolta a rémhíreket :
    “Egyelőre korai lenne még bármiféle konkrétumot a sajtó nyilvánosságára hozni mivel a tényálladék még ott fenn forgásilag van, de annyit előre lehet mondani hogy az egyszer biztos hogy nem engedjük muzeális szúró-vágó eszközök jelenlétét az élpület közelében. Száztíz százalékban állíthatom, aggódalomra semmi ok, a TEK, a NAV és a VAZZ különlegesen képzett szakemberei kézben tartják a helyzetet és a Szalay Annamária leánykollégium bentlakóit.” – nyilatkozta Kovács Jenő százados, majd véletlen leverte a mikrofonállványt.

  4. Schmitt Pál lett az új elnök doktori fokozatú főtanácsadója. Az első munkanapon emlékeztetőt adott ár főnökének, amiben arra emlékeztette, hogy el ne felejtsen valamit. Az új elnök, más néven Áder megköszönte azt, hozzátéve: majd elfelejtettem. Másnap, az ünnepélyes átadáson a régi elnök a pecséttel hitelesített plagizált diplomáját a nemzet golyóstollát, valamint a törvényalkotás motorját, fékek és ellensúlyok nélkül, ünnepélyesen átadta, az új elnök átverte. Az átadási ünnepségen félrevert harangok légvédelmi szirének szólaltak meg, majd kezdetét vette. Ez alkalomból megjelentek: az emberek embere,a miniszterelnök és csúcs- miniszterei, az állomtitkárok,valamint a parlamenti kétharmad, az egész alakos frakcióvezető a maga három harmadával másodmagával, frakkban, cilinderrel, különös tekintettel. A ceremónia befejezéséül elénekelték az “Egy gondolat bánt engemet”,”Talpra Magyar”-t, valamint a “Hiszekegy”-et.

  5. xycd – kik a komcsik?
    Stumpf István – jelenleg alkotmánybíró, volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront volt alelnöke,
    Járai Zsigmond – jelenleg a Költségvetési Tanács elnöke, volt MSZMP-tag, volt kormánytag, III/II-es együttműködő,
    Matolcsy György – az Orbán-kormány nemzetgazdasági minisztere, volt MSZMP-tag, III/II-es együttműködő,
    Martonyi János – jelenleg külügyminiszter, volt MSZMP-tag, kormánytag, III/II-es együttműködő,
    Pintér Sándor – jelenleg belügyminiszter, volt MSZMP-titkár,
    Boross Péter – jelenleg a Fideszt segíti, volt MSZMP-tag,
    Pozsgay Imre – részt vett az új alaptörvény megalkotásában, volt MSZMP KB-tag,
    Csintalan Sándor – jelenleg a Fidesz házi csatornájánál, a Hír TV-nél dolgozik, volt MSZMP- és MSZP- tag,
    Schmitt Pál – volt köztársasági elnök, 1989 előtt pedig miniszterhelyettes
    Kerényi Imre – miniszterelnöki megbízott, volt MSZMP alapszervezeti titkár,
    Szita Károly – jelenleg fideszes kaposvári polgármester, volt III/III-as együttműködő,
    Mikola István – az első Orbán-kormány egészségügyi minisztere, 2006-ban a miniszterelnök-helyettesi poszt jelöltje, a Hazafias Népfront alelnöke volt,
    Fónagy János – jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, volt MSZMP-tag,
    Varga Mihály – jelenleg fideszes országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, volt KISZ-titkár,
    Deutsch Tamás – jelenleg EP-képviselő, volt KISZ-titkár,
    Orbán Viktor – miniszterelnök, volt KISZ-titkár
    Kövér László – fideszes országgyűlési képviselő, a narancsos kormány házelnöke, volt KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársaként is dolgozott.