Bruce Willis korkedvezményes nyugdíjas rendőrt alakít, aki megpróbál a reggeli csúcsban BKV-val eljutni a Lehel téri piacra nyakában egy "Utálom a cigányokat" táblával. Náci BKV ellenőrök, hamis rokkant igazolványok, szerelem a nótakörben.

A napokban kezdik forgatni a Die Hard 5-öt Budapesten, és a történet is a magyar valóságban fog játszódni. Bár az alkotók féltve őrzik a forgatókönyvet, a HírCsárdának sikerült megszereznie.

John McClane az új részben egy leszázalékolt nyugdíjas rendőrt alakít, aki a Tescóban biztonsági őr, és szereti a pacalt. Egyik reggel, szolgálat előtt, elindul a Lehel téri piacra, mert akciós pacal és Abibas-cipők érkeztek. Mivel nem szeretnénk lelőni a film nagy fordulatát, ezért csak annyit árulunk el, hogy innen egy banyatankos üldözési jelenet veszi kezdetét, ahol McClane egy „Utálom a cigányokat” táblával a nyakában kénytelen végigcsoszogni a Józsefvároson. Útközben a 3-as metró kigyullad, de McClane szerencsésen megmenekül, és a menekülés közben a jegyét és bérletét kérő apró bajuszos BKV-ellenőröket (mind nők!) is sikeresen kicselezi.

Természetesen az ötödik folytatásban is lesz segítője Bruce Willisnek, egy transzvesztita vájár, akit még a soroksári nótakörből ismer, és szintén pacal és Abibas-cipő rajongó.

A látványos akciójelenetekkel, SZTK-s kezelésekkel, helyüket át nem adó tiszteletlen fiatalokkal tarkított új Die Hard jövőre kerül a mozikba, és még idén az nCore-ra.

18 KOMMENT

  1. Basszus, czejp, olvashattad, nem akarják lelőni a film nagy fordulatát!
    Mindenesetre a TEK már készül a forgatásra, ugyanis a forgatókönyvet ők is megszerezték (konkrétan miniszteri engedéllyel lehallgatták), és van benne több jelenet is, amiben _fegyverek_ vannak.

  2. @BakterHouse: olvastam én is

    a metropol megírta. a TEK lezárta a környéket és a DájHárd forgatásán lefoglaltak egy rosszul hatástalanított atom- és egy vegyi rakétát.
    és ha már ott voltak megbüntették az orosz rendszámos autókat, amihez nem tudott a producer érvényes forgalmit felmutatni…

  3. John McClane végre idejött rendet csinálni.
    Nem lesz egyszerű feladat a négyszáz gengsztert kinyírni,
    de szurkolok neki piszkosul. Legalább a moziban legyen igazság.
    Azt hiszem, nem vagyok egyedül.
    Az a baj, hogy ezek nálunk úgy tenyésznek újra, mint a csótányok.
    Csak a kitartó, hosszútávú, alapos féregírtásnak van esélye a fertőzés
    megállítására. Merjünk nagyot álmodni.