A Schmitt Pál doktorijának eredetiségét vizsgáló bizottság jelentéséről a hvg.hu megállapította, hogy azt egy bolgár szerző mesekönyvéből másolták ki, csak az eredeti mesében a hosszú farkú rókát kicserélték Schmitt Pálra és rövid farokra.

Amint a hvg.hu több hónapnyi tényfeltáró munkával kiderítette, a nyilvánosságra hozott Schmitt Pál jelentés lényegében egy bolgár mese, amit a bizottság tagjai egyszerűen lefordítottak. A bizottság csak annyit változtatott, hogy az eredeti mesében szereplő hosszú farkú rókát kicserélték a rövid farkú Schmitt Pálra.

Az értékelésben ennek ellenére bújtatottan mégis megtalálhatók a Schmitt doktorijával kapcsolatos aggályok, például, hogy „hol volt, hol nem volt”, meg a mese végén is az „itt a vége, tuss el véle”. Az oknyomozó újságírók szerint azonban a fordításban bennmaradt egy ordító hiba, ami egyértelművé teszi, hogy az értékelés maga is plágium. A 17. oldalon ugyanis ez a párbeszéd maradt bent:

– Tessék kislány, itt van az elveszett doktori disszertációd.
– Köszönöm szépen!
– Ugyan, nincs Schmitt.

89 KOMMENT

  1. ahogy egy kollega megjegyezte, hogyha gyanús, hogy 1 hónap telt el a jelentkezéstől a védésig (tehát annyi idő alatt írta-másolta Pali), a bizottság pedig 1157!!! oldalas jelentést írt ugyanannyi idő alatt, akkor ez utóbbi tuti másolat.

  2. Namost ha okirathamisitással let közt. elnök akkor az társadalom ellne elkövetett csalás.. ami börtön… amiért meg vissza kell adni az olimpiai érmeket. mint szerencsétlen Farkas Péterrel tették, aki csak kertészkedett… Szabadságot Farkas Petinek is!

  3. @kösz, alkalmaztott: Először én is kishijján agyvérzést kaptam, de lenyugodva már úgy gondolom, hogy jó ez így: Schmitt Pál vállalhatatlan személye kegyetlen sokat fog még ártani a Fidesznek! Hajrá Schmitt Pál! Remélem, járni fogja -ahogy eddig- az országot és hirdeti az igét! 🙂

    Még a végén a Fidesz jelölt volna egy normális embert és nőtt volna a népszerűsége. Az aláírógép funkciója a folyamatos és fokozott EP, ET, EB felügyelet és figyelem mellett pedig már szart sem ér.

  4. Amikor azzal viccelődtünk, hogy a bolgár csókát fogják -posztumusz és természetesen visszamenőlegesen- elmeszelni, majdnem eltaláltuk a végkifejletet: a ’92-es bírálóbizottságot meszelték el. :)))

  5. Külön aranyos, ahogy a párt szócsöve az mr2-n (Petőfihez semmi köze) a jelentést úgy kommentálta, hogy “bebizonyosodott, miszerint Schmitt Pál nem plagizált”.
    Még a baráti vizsgálat elkötelezett eredményéhez sincs semmi köze ennek a “hír”-nek. LOL

  6. @Dr. Adofizeto: Pontosan.

    A Fidesz nyerhetett volna egy marketing-pirospontot azzal, hogy eltakarítja ezt a nyomorékot. De nem – ezek annyira cinikusak, hogy magasról szarnak az egészbe. Ám ez teljesen jó, mert ezzel mérhetetlen károkat okoznak saját maguknak 🙂

  7. Az első Orbán-kormány felállása idején még az elsőfokú – Pintérre nézve elmarasztaló – ítélet volt érvényben, a miniszterelnök azonban valószínűleg nagyon bízott Pintér Sándor ártatlanságában, és a másodfokú felmentő ítéletben, hiszen folyamatban lévő ügye ellenére kinevezte belügyminiszternek.

    LINK – Pintért felmentik Zemplényi hazahozatala ügyében

  8. @idősebb vitéz Szarfalvay Teréz: Na ugye, hogy ugye!
    Eleddig időt és pénzt nem sajnálva jártam ki a kormányellenes tüntetésekre, függetlenül attól, melyik normális vagy éppen balfasz társaság szervezte, de most, úgy érzem, a hazámért még több áldozatot kell hoznom, ezentúl Schmitt Pál nyilvános szerepléseire is figyelmet kell fordítanom. 🙂

  9. Ezentúl meg ne halljam a plágium szót Smitt Pállal kapcsolatban.
    A helyes kifejezés: szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordítás.
    Ez a plágiummal ellentétben teljesen legális.

  10. Gaz bolgárok végre megkapták. Minden bolgárkertész gyanús.
    Plagi bá for President!

    Ja ez már megvan.
    Akkor az FTC-t az első osztályba!
    Basszus ez is.

    Akkor ez már a Kánaán!?

  11. A Copy-paste mint vallás is müködik. Pali Bácsi lehetne nagy tekintélyü, tapasztalt vezetöjük, afféle Copy-Paste föpap.

    A Copy-paste hit hivatalosan, Svédországban bejegyzett vallás.
    Ajánlom megfontolandónak, hogy nálunk is vegyék be az új egyházi törvénybe, mint gyakorolható, elismert (és jutalmazott!) felekezetet.
    Ettöl kezdve nincs botrány.
    Angolul:
    Missionary Church of Kopimism
    en.wikipedia.org/wiki/Missionary_Church_of_Kopimism

    A Copy-paste vallás hivatalos logója:
    en.wikipedia.org/wiki/File:Kopimizm.svg

    Hivatalos oldaluk: (valamilyen északi nyelven)
    kopimistsamfundet.se/

  12. Lemondott doktori címéről Schmitt Pál.
    A köztársasági elnök kisdoktori disszertációját a Semmelweis Egyetem tényfeltáró bizottsága vizsgálta. Állásfoglalásuk szerint a doktori eljárás hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának.
    Ennek ellenére az államfő visszaadja kisdoktori címét. Nyilatkozatában kifejtette:
    “Hibáztam, amikor kihasználtam az akkori laza szabályok és az ellenőrizhetetlenség adta lehetőséget. Ma már nem tennék így. A köztársasági elnök a nemzeti egységet megtestesítő közjogi méltóság. Példát szeretnék mutatni, mert nem megengedhető, hogy valakinek a korábbi baklövése, hibája, megfontolatlansága miatt,egy valós szakmai teljesítményt alig igénylő eredmény fényében mások munkája, tudományos fokozata értékvesztést szenvedjen.”

  13. Az egyik bizottsági tag alelnöki posztot kapott a vizsgálat közben a MOB-nál
    Schmitt Pál disszertációjának kivizsgálása közben kapta meg a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki posztját a vizsgálóbizottság egyik tagja, Tóth Miklós – írja a Világgazdaság. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánját a MOB február 26-ai közgyűlésén választották meg az elnökség tagjának, hetekkel a vizsgálóbizottság felállítását követően, s szinte napra pontosan egy hónappal a mai „eredményhirdetés” előtt. A szakember egyben a diák- és főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat elnöke is lett.

  14. @jenőke: “A szakember egyben a diák- és főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat elnöke is lett.”

    Szokásos fordulattal: A test és a lélek összhangja a jövő generációinak záloga.

    Minden pénzt megér olyan embereket magas fizetéssel pozícióhoz juttatni, akik Schmitt Pál életútjához méltó módon irányíthatják a magyar fiatalok képzését. Minél több kis schmittpalikát ennek az országnak!

  15. Hallelúja!
    Ennek így kellett lennie.
    Nem pont amiatt, mert ezentúl köztársasági elnökünk minden egyes megnyilvánulása dupla nevetség tárgya lesz – tripla – hanem mert mindez visszaszáll a Fideszre és Orbán Viktorra.
    Hallelúja!
    Remélhetőleg sokan (nagyon sokan) fordulnak el emiatt a kicsinyes, átlátszó, méltatlan hazugság miatt is tőlük.
    Rajta!
    Korlátlan, feneketlen, szuszogó, üzekedő mohóságuk sokat segít abban, hogy sikerüljön azt a kétharmad vastag faágat lefűrészelni maguk alól.
    Mindent bele!
    Még sok hasonlót!

  16. a kisdoktori és nagydoktori mellé bevezetik a smittdoktori címet.

    a jelölt papírtakarékosságból egy két könyvtári példányt kiköcsönöz és néhány lap átcserélésével beadja. belefirkálni nem szabad.

    A bírálatot a SOTE bizottsága helyett a jobb fizetésért bulgáriába költözött rezidensek végzik, akik a bolgár tengerpartról SMS-ben értesíti a jelöltet a sikeres védésről.

  17. Nevetnék, de az a poszt a valóság. Tényleg kicsi a farka. Mást nem tudok elképzelni, mire kell neki egyszerre a doktori és köztársasági elnöki cím. Mondjuk az is vicces, hogy nem is köztársaság már, és hogy nem is doktori. Szóval a neve és a titulusa átverés. A lényeg – ki a hibás? Az egyetem. Szóval ha én beadok egy kamu adóbevallást, akkor a navnál hivatkozhatok arra hogy nem figyelmeztettek hogy ez csalás, szóval nem tudtam róla???? Milyen elbaszott egy ország ez?

  18. Schmitt Pál nem plagizált, ártatlan, adta hírűl a magyar hírközlés.
    A hír hallatára boldog, önfeledten ünneplő emebertömeg
    árasztotta el Budapest, és a magyar nagyvárosok utcáit.
    A zemberek Schmitt Pált a vállukra véve hurcolásszák körül-körül a városban.
    Szólnak a harangok, dudálnak az autók, csengetnek a villamosok.
    Orbán Viktor örömében kiment a kiskertbe dekázni.
    Százezrével indulnak szimpátiatünteők a környező
    gyarmatokról, és gyarmatosításra kiszemelt országokból.
    A Vatikán tervezi szentté avatni Schmittet, DCXII. Szent Pál-ként.
    A nyugat rémülten figyeli az eseményeket.
    Mindenestre felgyorsították a vasfüggöny helreállításának
    tervezési munkáit.

  19. @Legelő Őse:

    – Viktor, én le akarok mondani!
    – Pali bácsi, ugyammá, te nem is akarsz…
    – De IGEN!
    – (*szeliden*) de nem, hidd el…

    Nem Schmittpalinak kella zállamfőji cím, hanema Zorbánnaka Schmittpali… Nem volt elég idő a zelmúlt hónap egy új, hasonlójan megbízható automata gojóstoll kikasztingolására Felcsúton, na…

  20. “Az egyetem közleménye szerint 1157 oldalas jelentés készült, amelyet elküldtek a nemzetierőforrás-miniszternek.”
    Akik erről 3 oldalnál többet tudnak írni, azok minden egyéb aljasságra is képesek!

  21. @Kandabula: Innentől kezdve cédulkája van róla pöcséttel ,hogy szemből is szabad………Hogyne,hát egy bojócot miért ne? Felveszi a vaníliáskarika szemüveget,meg a piros gombóc orrot,és kész.

  22. Várható volt, hogy ebben a fideszes diktatúrában tiszta marad a csaló, sumákom-laude k.elnök Vicc Pál. A világ azonban már helyre tette, hogy milyen bóvli kormánya és bóvli k. elnöke és seggszájú miniszterelnöke van Magyarországnak.
    Mint a felbérelt fideszes orvosok, teljesítik a törpe parancsát, hogy 200.000 embert vissza kell terelni a ( a nemlétező) munka világába. Sok embert tesznek tönkre, aláznak meg, mert ez a hülye kitalált valamit.

    Magyarország én nem így szeretlek, meddig tűrjük még, Orbán banda takarodj!

  23. Most már biztos, hogy minden kedden és csütörtökön lefordíttatok egy-egy bolgár, mongol, thai, stb. tudományos értekezést és beadom kicsi doktori disszertációként. Meg sem állok, amíg dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr dr tobias2 nem leszek! Minden egyetemen előre köszön majd minden portás, és már messziről fogják kérdezni, hogy „ma miből tetszik doktorálni, doktor úr?” Számos egyetemet rólam neveznek el. Brit tudósok helyett rám fognak hivatkozni mindenhol, és egymás után 60-szor váltakozva elnök és fedezőmén képében fogok reinkarnálódni.

  24. @maskep: 7:30-ra értem oda, és már vége is volt. 🙁
    Viszont az Internet ereje újra beigazolódott számomra, ilyen rapid és spontán akcióra is baromi sokan reagáltak. Ez az egyetlen, amivel a fideszes elvtársak nem fognak tudni mit kezdeni.

  25. @Dr. Táskás Tóni: Sikerült egyértelműen megállapítani Georgijev kétszeres felelőtlenségét: Azt ugyan már korábban is feltártuk, hogy Gerogijev évekkel korábban lemásolta Dr. Schmitt Pál, Köz. el. úr disszertációját, minthogy ő megírta volna. A bizottság ugyanakkor fényt derített arra a mulasztásra is, hogy Georgijev nem semmilyen módon nem jelezte, hogy a saját termékének tartaná a dolgozatot.

    Sikerült még további vétkesekre is rálelni: A papír, amire a dolgozat készült, a golyóstoll, amivel aláírta, valamint az íróasztal-lámpa, amelyik nyilván nem világította meg a mű eredetét, ahogy az elvárható lett volna.

    Egyetlen személyt talált, aki semmilyen módon sem felelős: Dr. Schmitt Pál, Köz. el úr felelőtlensége elvitathatatlan!

  26. @Dour ®: “Fizetett lesz, ne aggódj.
    Te fizeted másnak.”
    Eddig is így volt. 🙂

    “DVD lemezre felfér. Másolatért a Sándor palotába fáradj be. “
    Inkább egy Idegen Tollak által dedikált alkotmány kellene! Beadnám doktori disszertációként! 🙂

  27. A vezér megmondta és lőn. Nem plagizált Skicc Pál. A központi nyomozó főügyészség ezzel szembe plágium megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat a HVG ellen. Mint közleményükben megfogalmazzák, a HVG betűcsoportot a lap a GVH (gazdasági versenyhivatal)-tól másolta, annak tudta és beleegyezése nélkül. Bár a betűket megtévesztésből ill. hejesirási hibából némileg megváltoztatva alkalmazták, ez csak súlyosbítja az amúgy is nehéz helyzetet. Valamint nem szerepeltették ezt a tényt a forrásjegyzékben sem. Az egész alaptalan lejáratókampányukban pedig a teljes magyar ABC-t szintén plágium gyanús módon felhasználták, előre megfontolt, csoportosan elkövetett módon. Így a felhasznált betűkészlet alkalmas az emberek megtévesztésére.
    Az eset súlyossága és társadalomra veszélyessége miatt a teljesen független handótünde által kijelölt bíróság 15-20 évig terjedő nehéz vasban letöltendő kényszermunkára fogja ítélni a lap fő- és mellékszerkesztőit.

  28. Van rá esélyed.
    – Csak másolnod kell.
    A hibákat kijavítod, és már nem is azonos,
    esetleg fordítva.
    Megjelölöd forrásnak a Vörös-kő forrást.
    – A SOTE portásfülkéjében eltöltesz néhány évet.
    Csak hajolgatni kell tudnod.
    Azért van, aki a Lomonoszov Egyetemen ül.
    Spirituszban, dunsztos üvegben.

  29. Bohócországnak bohóc közt. elnöke lehet.
    Bohócországban visszamenőleg lehet dolgokat elvenni, elkövetni.
    Azért remélhetőleg hamarosan megszűnünk Bohócországnak lennünk, és visszamenőleg lesznek elővéve az illetékes bohócok és az évzáró gombnyomogató majmok.
    És tudod mi a szörnyű?
    Van több több diplomás csöves az utcán.
    (A többet nem pali-gáztam.)