Minden évben kritikus pontja az ünnepeknek a szaloncukor megválasztása. Legyen klasszikus? Vagy merész újító? Drága? Vagy olcsó? A HírCsárda segít, persze már későn.

Reebok Marcipánvarázs

Ettől az egyébként sportszermárkától nagyon sokat vártunk, és ezeknek az elvárásoknak közel meg is felelt. Íze a „pont padló” jelzőt érdemelte ki, ugyanis érdes, de nem szellős. Betonkemény illata is ezt a sztálinszerű ízvilágot sugallja. Állaga enyhén pillant és döf. Színe pedig valamivel gázszerűbb, mint amit egy forgócsapágyas szaloncukornál megszoktunk. Minden határon túlmegy! Ha most vásárolunk belőle garantáltan jár hozzá egy plüssvasaló.

Dzsonghu Xmas Fun Candy

A kínai állami édességvállalat dzsongui üzemének bezárása után került ez a tétel Magyarországra – egyelőre csak mintát kaphattunk belőle, mivel az ÁNTSZ álláspontja szerint több haláleset is történt miatta Kínában. A szürkésbarna külső pállott, öregemberlakás-szagú belsőt takar, szájba véve az első gyomorgörcsök és a hányinger leküzdése után utóíze kellemes. Felnőttek kedvence lehet, mert a gyerekekre rossz hatással van az azbeszt a csomagolóanyagban. Kalapáccsal kilapítva egyébként tökéletes söralátétnek is. 

Álmos angyal könnye

 Új szereplő a szaloncukorpiacon a MAL Zrt. A válogatott kongói albatroszcsipa darabkákkal megszórt kesernyés zselével töltött gombóc formájú labdacs szemet gyönyörködtet, de sajnos csak azt. Egy elhibázott próbálkozásról van szó, bár mindenkinek ízlett. De valami hiányzott belőle, és itt nem a nyers disznóbőr csomagolásról, vagy éppen a korgó gyomorhangot megidéző töltelékről van szó. Eklektikus, de túlzásba esett. A kevesebb több elve, itt is jobb lett volna. Vám- és pénzügyőrök kedvence lehetne, ha árusítanák boltokban is.   

Avirex szaloncukor – faggyús kreatin-grillázs válogatás

A batikolt gyúrúnadráganyagba csomagolt exkluzív bonbon igazi kulináris álomutazás a kispesti gyúrótermek világába. A csomagolása – 12 kilós erősített acéldoboz – finom kivitelezésű, így csak bőrkeményedéses benga-tapló kezekkel lehet kinyitni. A cukorka elsőre kissé sprőd acéltárcsa ízű, de 70 perc szopogatás után előmerészkednek a faggyús, fanyar hónaljízmolekulák is. Sokkolóval, viperával, és gázsprével együtt falatozgatva kicsit bolondos, ezért ilyenkor adjunk rá egy fekvenyomó pólót. Az Avirex szaloncukrot a 25-ei reggeli és esti gyúrás között fogyasszuk, különben életveszélyes.  

Petit Noir Deluxe Mousse, macskáknak

Természetesen kedvenceink sem maradhatnak karácsonyi desszert nélkül, ami egyébként emberi fogyasztásra is teljesen alkalmas. A mangalicazsírban konfitált delfinvagdalt szinte szétolvad a szájban, a közepén egy kis adag beluga kaviár teszi fel a koronát az ízorgiára, ezzel áll éles kontrasztban a picit keményebb 99%-os csokoládé bevonat. A csomagolás és a díszítés is impozáns, a szaloncukor aranyfüst motívumait lágyan takarja a selyemből készült csomagolás, ami valódi füstölt egérfarokkal van átkötve, ami szintén fogyasztható.

14 KOMMENT