Minden munkahelyet megdupláz a kormány az éjszakai műszak bevezetésével.

Nemcsak a piaci szférát, de az állami munkahelyeket is érinti az az intézkedés, amely szerdán kerül a parlament asztalára. A javaslat szerint minden munkahelyre fel kell venni valakit éjszakai műszakba is. Így például a munkanélküli pedagógusok nemcsak esti iskolára, de későesti iskolára is számíthatnak, sőt, az ügyészek, bírák székeiben is fog valaki ülni éjszaka.

Az állami méltóságokkal kapcsolatban egyelőre a legnagyobb kérdés az, hogy ki legyen az éjszakai miniszterelnök. Felmerült Kósa Lajos neve is, aki így nappal zavartalanul intézhetné Debrecen ügyeit, éjszaka pedig valaki helyette lenne főpolgármester, de Kósa azt mondta: rossz alvó, és nem szereti, hogy mostanában olyan korán sötétedik.

Ha a javaslatból törvény lesz,  akkor lehet, hogy Schmitt Pál írja majd alá nappal, de az is lehet, hogy egy éjszakai köztársasági elnök.

15 KOMMENT

  1. Dejó, végre valami konstruktiv javaslat. És mi van a már meglévő éjszakai műszakokkal ? Szerintem azért mégsem ez a megoldás, hanem a harmincórás munkahét bevezetése lenne.Sőt én ezen kivül az országgyűlési képviselőket egy évre szabadságolnám és világkörüli útra küldeném, ez idő alatt a gazdaságunk biztosan rendbejönne. Ahogyan egykor egy kollégám észrevette: ” Komám, nekünk csak azzal van problémánk, amibe belepiszkálunk. “

  2. Kósa Lala idézeteit már ideje volna összegyűjteni, oly szépek!

    Csak ma reggel is a zemtévé reggeli műsorában felemlítette neki a műsorvezető, hogy Tarlós István szerint a Budapestet érintő törvényjavaslat benyújtása előtt “legalább fölhívhatta volna”.

    – Ja, én nem tudtam, hogy Tarlós úr minden apró jogtechnikai kérdésben egyeztetést igényel…

    Szegény-szegény hülye Kósa Lala! Mindent a saját kárán kell megtanulnia! Néhány éve azt találta mondani, hogy ez a Gyurcsány, ez milyen hülye, mikor a zállamadósság meg a költségvetési deficit mértékéről gagyog, mer’ hát egy vidéki mamóka nem attól fog felriadni éjszaka a zágyból, hogy Úristen, a költségvetési deficit… Nos, már akkor gondoltam, hogy ha a mamókának nem is, de talán egy Kósának illene erre felriadni. De hát, nagy formátumú politikus: Egy kis görögözéssel sikerült elérnie, hogy még a mamóka is erre riad álmából.

    Most, immár több, mint húszévnyi vezető politikai szerep után ideje megtanulnia, hogy a politikusnak egyeztetnie kell azokkal, akiket a javaslata érint. Persze, itt nem kizárólag a kerületi sameszekre gondolok…

    Sokba kerül nekünk ennek a Laligyereknek a felnőttoktatása!

  3. Nem. Ügy. kormányunk megfelezi a parlamenti képviselők számát. Műszakonként.

    Szeretném Ti. Nem. Egy. Működő társaimat tájékoztatni, hogy az új Munka Törvénykönyve olyan lesz, mint egy álom! Pontosabban egy lázárom!

  4. Nem értem ezt a vergődést, 2/3-dal simán megszavazhatnák az összes mutató konkrét értékét, pl. GDP növekedés = 5%, foglalkoztatottság =130%, stb-stb. Vagy akár a 2014-es (2012-es, de tulajdonképpen akárhányas) választások eredményét is, pl. Fidesz-KDNP = 98%.

    Kósát tényleg be kéne íratni valami jobb iskolába. Addig is papíron ceruzával számolgasson, kísérletezzen, ne egy országgal.

  5. Hohohohóó….
    A havi jövedelmük az “elvtársaknak”, 59 “pronyó” havi nettó keresete.
    Ha az éjszakai pótlékot (40%) még meg is szavaztatnák maguknak, akkor …
    Wow!
    Báááár….
    Az ördög sohasem alszik…….
    Azért olyan táskásak a szemei.

  6. a jelenlegi 2/3 ot a következő választáson 4/3 követi (határontúliak is)

    ennek a ormánynak semmi nem lehetetlen… a nemzeti ksh meg csodákra képes…

    ha a határokat és a zinternetet lezárják, akkor már mindenkivel elhitethető lesz hogy jól élünk…

    és ez az érzés pótolhatatlan… az: a BOLDOGSÁG…

  7. @ürügyminisztériumi álamszitkár: Szeretnék éjszakai állásra pályázni az Ürügyminisztériumba.
    Képzettségeim: doktori hekker-krekker-rekker diploma, posztgraduális hamutartó-kiürítés, valamint csukott ablakon át való politikus-kidobálás. Felsőfok: molotovkoktélnak látszó olajosrongy-dobálás.
    Idegennyelv: krlsbnataslfgr8zt, melyet – Nem. Egy. Kormányunkon kívül még egy nemmilliárd ember beszél, én, következésképp jó eséllyel indul Genfben, mint tárgyalási alapnyelv.
    Díjaim: Legszarabbkávé-díj Korvinlánccal és ov-címerrel díszítve.
    Alsócsesznád díszpolgára. Olimpiai aranyérem kispadon üldögélő párbajtőrvívásban.
    Hobbim: magyar nyelv és hejessiráráss.
    Fizetési igényem 850 ezer forint + Áfa + mindenegyébköltségelszámoltatlanság.

  8. @netlovetta: Köszönettel vettük jelentkezését ürügyminisztériumi éjszakai dologvégzésre! Különösen ezek a prosztatuális képzések meg ilyesmik igen hasznosak a “Night Shift Ashtray Manager” pozícióban.

    Tájékoztatom Nem. Egy. Működő társamat, hogy jelenleg valóban van felvétel minisztériumunknál, de az mind Sukorón készült. Ugyanakkor éves hatszámjegyű fizetése a mai nemzetközi gazdasági helyzetben irreális, különösen olasz lírában.

    Kérem, nyújtsa be pályázatát minisztériumunkhoz, hivatalos névtelen feljelentés formájában! Ezen dokumentum alapján bizton állíthatom, meg fogjuk keresni, ha a pályázatának alanya és trágya egybevág célkitűzéseinkkel. De akkor is, ha nem.

  9. Ez régi trükk.(vicc)
    Ember kaszál.
    Okos jön, nagyobb kasza köll.
    Ja
    Okos jön megint, kétélü kasza kell, oda-vissza is vágjon.
    Ja.
    Okos újra jön
    Manus kifakad, akasszak lámpát a fas(kukimra),
    a seg()be meg gereblét ugye hogy összeszedjem amit vágok.
    Csak hogy visszaálljon a fizikai munka becsülete.