A kormány legfrissebb tájékoztatása szerint mégsem kéri Magyarország a Nemzetközi Valutaalap segítségét. Matolcsy miniszter sajnálatosan félreértette Orbán Viktor egyik üzenetét.

A miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter éppen egy reggeli megbeszélésen vett részt, amin többek között jelen volt Selmeczi Gabriella is. Fideszes forrásaink szerint rá célzott akkor Orbán Viktor, amikor felírta egy szalvéta hátuljára a “MILF” szót, ami a dekoratív idősebb hölgyek megnevezésére szolgáló kedvelt szlengszó kormánykörökben. Matolcsy valószínűleg csak egy gyors pillantást vetett a papírra, és félreolvasta azt, ezért gondolta, hogy az IMF-hez kell fordulnia a gazdaság rendbetétele ügyében. A félreértés szerencsére hamar tisztázódott, Orbán viccesen úgy kommentálta az ügyet, hogy legközelebb inkább a “szúrnám” kifejezést fogja használni, kivéve, ha Hende Csabának akar üzenni, mert még a végén lerohanjuk Suriname-ot.

Sajnos azonban nem ez az első eset mostanában arra, hogy egy-egy félreértés alakítson nagyon fontos döntéseket. Az egyszerűsített vállalkozási adó, az EVA nemrég majdnem Semjén Zsolt lobbizásának esett áldozatul, akinek csak később szóltak, hogy az “evások” alatt nem az evangélikusokat kell érteni (a KDNP vezére egyébként egy keresztény ifjúsági táborban elszenvedett futballsérülés miatt nem szívleli a lutheránusokat). De jól példázza ezt a problémát az az eset is, hogy a Magyar Televízió Az Este című közéleti műsorába tervezett Dominique Strauss-Kahn interjúból hogyan lett végül egy elírás miatt a D. Tóth Kriszta nevével fémjelzett showműsor.

62 KOMMENT

  1. IMF-ügy: megszereztük a kormány kommunikációs tervét

    2011.11.18., 15:59 2011.11.18., 17:24 23795 25

    Kormányzati informátorunk hozzájutott az új IMF-megállapodás megmagyarázásának titkos kommunikációs stratégiájához. Vagy valami hasonlóhoz.

    Kommunikációs stratégia az új IMF-megállapodás elmagyarázására

    Készítette: Kormányzati Kommunikációs Központ
    Kapja: Dr. Orbán Viktor miniszterelnök, Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Varga Mihály miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János frakcióvezető, Harrach Péter frakcióvezető, Szijjártó Péter miniszterelnöki biztos, Giró-Szász András kormányszóvivő, Dr. Havasi Bertalan helyettes államtitkár, Dr. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője, Habony Árpád

    Minősítés: szigorúan bizalmas
    hirdetés

    I. Általános stratégiai elvek

    Háttér: A magyar kormány megállapodást kezdeményez az IMF-fel. Ez a lépés látszólag ellentétes az eddigi kormányzati kommunikációval. Az ellenzéki pártok és a nem alánk tartozó sajtó megpróbálja majd kihasználni a helyzetet. Támadások várhatóak a következő hetekben a tárgyalások miatt, illetve később, amikor a megszorító csomagot bevezetjük. Mindebből jelentős hitelvesztés származhat. Fel kell készülni arra, hogy mindenhol Miniszterelnök úr korábbi mondatait idézik, például azt, hogy ha az IMF jön, én megyek. Mivel az IMF valójában el sem ment, Miniszterelnök úrnak sincs ilyen szándéka.

    Kommunikációs célok:
    1. Az IMF-megállapodás átpozícionálása kormányzati győzelemmé.
    2. Miniszterelnök úr imidzsének erősítése (megfontolt, hazaszerető, szavahihető, ő egy olyan államférfi, aki fontosabbnak tartja az ország biztonságát, mint a saját hiúságát).

    Fő üzenet: Biztonságos kikötőbe visszük Magyarország hajóját, minden idők legsúlyosabb gazdasági viharában.

    Alapnarratíva, amibe a megállapodást csomagolni kell: A szocialisták a magyar történelem legterhesebb örökségét hagyták ránk. A bankárok és a baloldal megszorításokat követeltek. Bajnaiék hamis adatokkal megtévesztették az IMF-et, akik ezért szintén megszorításokat vártak volna el. Erre mi nem voltunk hajlandók, gazdasági szabadságharcot indítottunk: elvettük és a magyaroknak adtuk a nemzetközi cégek extraprofitját. Ez a szabadságharc olyan sikeres volt, hogy számos ország másolni kezdte az ötleteinket. Közben a külső és a belső ellenség titkos paktumot kötött. A nemzetközi pénzvilág és a szocialista párt érzi a közelgő vereséget, ezért utolsó rohamra indultak hazánk ellen. Szerencsére, az elmúlt évben bebizonyítottuk az IMF képviselőinek, akik valójában el sem mentek, hogy Magyarország gazdasági helyzete – kormányzásunknak köszönhetően – újra stabil, ezért már ők sem akarnak ránk kényszeríteni megszorításokat. Csak azt szeretnék, ha kölcsönösen biztonságot nyújtanánk egymásnak az európai történelem legnagyobb válságában. Mindig is furmányos nép voltunk, a saját fegyverével verjük meg a nemzetközi bankárvilágot: megállapodunk az IMF-fel. Ez nem jelenti a szabadságharc feladását, sőt, az IMF-fel erős szövetségest kaptunk a megszorítások elleni háborúban.

    Kifejezések, amelyeket minél többször kell használni: biztonság, ésszerűség, felelősség, alkalmazkodás, megmentjük, új korszak, másfél éves sikeres gazdasági alapozás, kormányzásunk az utolsó esély, az emberek töretlen bizalma, nézzék: erősödik a forint.
    Kifejezések, amelyeket tilos használni: bukás, kudarc, megszorítás, vizitdíj, tandíj, ingatlanadó, nem ortodox, az IMF nincs tisztában a magyar helyzettel.
    Különösen tilos használni: „Strauss-Kahn bácsi és az ő szervezete, az a bizonyos IMF, a szobalány előtt már megszopatta a fél világot. Pénzért szopott a világ, és azok a réges-régi emberek azt hitték, ez így van rendjén. Ezért lett nekik végük.”

    II. Részletes feladatok

    1. Frontális kommunikáció
    Szíjjártó Peti és Gíró-Szász Andris a következő napokban annyiszor szólal meg, ahányszor lehet. Semmi mást nem tesznek, mint a fő üzenetet és az alapnarratíva mondatait ismételgetik. Fontos, hogy ezt most a megszokottnál is magasabb színvonalon tegyék: rezzenéstelen arc, teljes meggyőződés. Az ellenzék felelősségét húzzák alá.

    2. Közgazdász megszólalók
    Barcza Gyuri, Heim Peti, Járai Zsiga hangsúlyozzák a lépés felelősségteljes voltát és gazdasági előnyeit. Az előzményekről, hibákról ne beszéljenek, csak a jelenről és a biztonságosabb jövőről. Drámai jelzőkkel ecseteljék az európai válság súlyosságát, és dicsérjék meg a kormányt, hogy gyorsan és bátran alkalmazkodott a helyzethez. A gazdasági szabadságharc kifejezést, ha akarják, elhagyhatják.

    3. Politológus megszólalók
    Az ő feladatuk lesz, hogy keretezzék a történetet és Miniszterelnök úr imidzsét védjék. Mráz Sámuel, Fritz Tomi, Lánczi Andris, Kumin Feri magyarázzák el, hogy nem az az államférfi, aki ragaszkodik az álláspontjához, hanem az, aki képes alkalmazkodni a változásokhoz az ország érdekében. Keressenek gyorsan nemzetközi példákat arra, hogy egy miniszterelnök homlokegyenesen mást csinált, mint amit addig hirdetett, mégis nyert a következő választásokon. Ezeket a példákat el kell küldeni Gíró-Szász Andriséknak, ők is használhatják.
    FONTOS! Nézőpont Intézet azonnal publikáljon kutatást arról, hogy az emberek döntő többsége helyesli a megállapodást, és nem tartja hiteltelennek a Miniszterelnök úrat. Az a kérés, hogy a válaszadók kétharmada mondja azt: ebben a helyzetben sem Miniszterelnök úrnak, sem Gazdasági Miniszter úrnak nem szabad távoznia.

    4. Elterelés
    Budai Gyuszi azonnal álljon elő egy új üggyel, és mostantól minden nap tegyen bejelentést. Szabad kezet kap, de nagy hal kell. Gyurcsány és pedofília például. Jó lenne kiszivárogtatni néhány kisfiút ábrázoló felvételt azzal, hogy ez az ő gépéről van. Házkutatás legyen, az igazi az őrizetbe vétel lenne. Ezzel párthuzamosan Varga Misi tegyen bejelentést, hogy újabb csontvázakat talált, derítse ki, hogy Oszkó Péter házát Simor András off-shore cége finanszírozta, amely Hagyó Miklóstól kapta a pénzt, és emiatt nőtt az államadóság. Polt Peti intézkedjen. Az ügyészségi eljárásokról szóló anyagokat kivételesen ne csak a Magyar Nemzet kapja meg, hanem minél több lap, hogy kiszorítsák az IMF-es híreket. (Polt Petinek kell egy gyors kommunikációs felkészítő, hogy amennyiben valaki az elmúlt másfél év gazdasági döntései miatti büntetőjogi felelősségről kérdezi, akkor mit mondjon.)

    5. Az IMF megpuhítása
    Mivel tartani lehet attól, hogy az IMF a megállapodás fejében megszorításokat fog elvárni, javítani kell a tárgyalási pozíciónkat. Kövér Laci és az UD Zrt-s fiúk csináljanak valami terhelőt az IMF új vezérigazgatójára, lehet megint szexbotrány, az Strauss-Kahn-nal szemben már bejött. Eközben nyilvánosan az IMF új vezetőjét csak dicsérni szabad, ezzel is kifejezhetjük, hogy ez az IMF nem az az IMF, amelyikkel annak idején szakítottunk.

    6. Pozitív kampány a sajtóban
    Döntő jelentőségű az átpozícionálás szempontjából, hogy minél több pozitív hír jelenjen meg a következő időszakban. Minden alánk tartozó sajtóban a forint erősödését, a pozitív nemzetközi fogadtatást kell kiemelni. A lakosságnak azt kell éreznie, hogy jó dolog történik, ezért másodlagosak az előzmények. Bayer Zsolti, ha lehet, most egy ideig ne írjon. Habony Árpi szóljon rá Philipre. Mandineresekkel tudatni kell, hogy ők egy kicsit messzebb mehetnek, Matolcsy menesztését óvatosan felvethetik, de Miniszterelnök úr felelősségének felszegetése tilos.
    Feladat: Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Heti Válasz, Hír Tv, MTV, MTI, Magyar Rádió, Lánchíd Rádió, Inforádió, Mandiner főszerkesztőivel egyeztetni, a kommunikációs háttéranyagokat eljuttatni.

    7. Internetes trolljaink
    A közvélemény formálásában most fontos szerepük lesz, az a lényeg, hogy a következő egyszerű mondatokat írják mindenhova: Kurcsány tehet erről is! Libajnaival sokkal rosszabb lenne! Na, baloldali hiénák, most örültök, mint Trianonnak, ugye? Az elmúlt nyolc év után csak ne pofázzatok, bibsik! Az öszödi böszme örömmel vette át az IMF programját, Orbán legalább megpróbált harcolni, és látszik, hogy csak a hazájáért teszi.
    Feladat: a pártközpontban és a háttérintézetekben dolgozók kezdjenek sürgősen fórumozni.

    Miniszterelnök Úr mindenkitől nagy odaadást és fegyelmezettséget vár el. Kérjük mindenkitől, hogy kövesse az útmutatást, és a szokásoknak megfelelően, mindent rendeljen alá a Párt érdekének. Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

    (A fenti szöveg nem eredeti, hasonlósága esetleg később előkerülő valódi dokumentumokkal, csak a véletlen műve.)

    böktmb

  2. azért az nem kis ügyességre vall a selmecitől, hogy a szájberendezése dacára az embernek előbb jut róla eszébe a “kiflicsücsök” meg a “magánnyugdíjpénztár”, mint az hogy “szopatnám”.

    na jó, meg lófeje is van.

  3. – Viktor, aszongyák a zangolok, hogy ha nem hívjuk fel a zájemeffet, szarban leszünk… Szerinted a Péter meg tudja majd magyarázni valahogy? Vagy inkább hagyjuk a zájemeffet a francba?
    – Szevasz, Gyurikám! Várj, előbb nézzük, mit ír a független internetes sajtó… Hol is tartottál?
    – Hogy mit fog mondani a zájemefről a Péter…
    – Hmmm… “fasza, nagyon fasza”…
    – Oké, főnök, akkor megyek, és bemondatom, hogy hívom őket, nehogy letagadják magukat!
    – …Mi ez a faszság itt egy komoly Hírcsárdán? “fasza, nagyon fasza”… Ezt a baromságot!… Hol is tartottál, Gyurikám?… Gyuriii!!!

  4. A zsé a továbbiakban a lovira kerül.
    Eltőzsdézés helyett.
    Biztosan tévedésből rossz lóra is tesznek.
    A kifli csücsök gyár viszont fellendítené a gazdaságot,
    és a “minden nyugger lakjon jól” szlogen is érvényesülne.

  5. A nyuszika sétál a mezőn, egyszer csak felnéz az égre és látja, hogy a sas hátra felé repül. Mit csinálsz sas, miért repülsz hátrafelé-, kérdezi a nyuszika? Ó, hát Te nem tudod nyuszika?….Ez a DEMOKRÁCIA!!!Azt csinálsz, amit akarsz , mondja a sas. Tényleg? Ezt én is kipróbálom,lelkendezik a nyuszika. Persze, próbáld csak ki- , válaszolja a sas! A nyuszika nagy örömmel elkezd hátrafelé tolatni, élvezi a DEMOKRÁCIÁT! Ahogy ott tolat a mezőn meglátja a medve a farral közeledő nyuszikát. Más sem kell neki, rögtön hegyezi magát, a nyuszika meg pont rátolat!..Mikor végre a medve elengedi a nyuszika fájdalommal és könnyekkel küszködve rohan a sashoz és sírva meséli neki, mi történt. ” JAJJ!!! NE HARAGUDJ NYUSZIKA:, VÁLASZOLTA A SAS. ELFELEJTETTEM MONDANI, HOGY A DEMOKRÁCIA CSAK IDEFENT ÉRVÉNYES! HA ODALENT AZT CSINÁLOD, AMIT SZERETNÉL, KÖNNYEN SEGGBE RÚGNAK ÉRTE!!!!

  6. @szappanfőző: Jaja! Ha hátrafelé szeretnél menni, úgy hogy nem nézel körül… De az is lehet, hogy a medve csak félreértette a nyuszi tolakodó farát…

    Egyvalami biztos: Demokrácia ide vagy oda, a mi sasunk hátrafelé repülni már tud!

  7. “Fiatal voltam. KELLETT A PÉNZ!!!! Mér nem értitek már meg, köcsögök????” – válaszolta Matolcsy arra a kérdésre, hogy “Miért is, és hogy is van ez? Mikor igen, mikor nem?”

  8. @netlovetta:
    Akkor gondolom, ezen is vihogjál (kínodban, mint én):
    Hírszerző – Napi nonszensz: jön az elkúrási különadó
    hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/22/Napi_nonszensz_jon_az_elkurasi_kulonado_MM0E88
    (Jelzem, ezt sem a HírCsárda írta meg…)

    Azt, hogy a miniszterelnököt, minisztereket, ogy. képviselőket nem lehet lesittelni, a bizonyítottan és BEVALLOTTAN alkotmányellenes törvénykezésért, azt valahogy, nagy nehezen elfogadtam.
    De azt, hogy a BEVALLOTTAN bírságokhoz, elvesztett perekhez vezető törvénykezés után nem felelnek a MAGÁNVAGYONUKKAL, az már nekem is sok.
    A büdös K. anyjukat!!!!

  9. @Adofizeto:
    Ja igen, és gondolom -geci kommunisták módjára- ezeket a “elkúrási hozzájárulásokat” a fogható vagyonra (ingatlan, bankszámla) fogják kivetni, márcsak azért is, hogy a szarházi irigy prolik örüljenek és véletlenül se vonuljanak utcára…

  10. Tévedsz Rózsa Úr!
    Orbán Viktor valóban azt mondta – Matolcsi felé fordulva -, hogy IMF. De mint tudjuk ez DAKOTA nyelven azt jelenti: GYŐZTÜNK.
    Mivel Matolcsi az utóbbi időben folyamatos és idegesítő teljesítési kényszerben van, és egyébként is Ö csak a HABLATY nyelvet beszéli, ahol az IMF az ÁJEMEF-t jelenti, rögtön rohant hozzájuk.
    Nos ez az igazság. Én ugyan csak a MAGYAR nyelvet beszélem, de a GUGLI-ban utána néztem a dolgoknak. Szüleim szerint is alapvető hibám a gondolkodás, ezért aztán ugyan azzal a mozdulattal kizártam magam a politikusok halmazából.

  11. Követeli a pécsi polgár, oszoljon a pécsi képviselőtestület.

    A baranyai megyeszékhely képviselőtestületének feloszlatásáért és új választás kiírásáért kiált a pécsi Jobbik. A párt keményen ostorozza a helyi kormánypárti képviselők Orbánnak írt segítségkérő levelét, hozzátéve, hogy a Fidesz bebizonyította, hogy képtelen kihúzni a gödörből a gigászi adóssággal küzdő várost, ahol a pénzhiány dacára a baráti tanácsadó cégek százmilliókat kaszálnak.

    A baranyai fideszes képviselők és Páva Zsolt figyelemfelhívó levelet küldtek Orbán Viktornak, melyben az Elcoteq felszámolása miatt kialakult kedvezőtlen munkanélküliségi helyzetet mutatták be – adta hírül a Dunántúli Napló. Pécs polgármestere a napilap kérdésére elmondta: a képviselőcsoport indokoltnak és fontosnak találta, hogy egy rövid levélben felhívják a miniszterelnök figyelmét a kialakult helyzetre, a munkanélküliség ugrásszerű emelkedésére. Az írás Orbántól azt kéri, hogy a jövőben fokozottan figyeljen a régióra és a lehetőségekhez képest helyezze előtérbe a pécsi és Pécs környéki munkavállalók lehetőségeinek javítását. Páva hozzátette: Baranyában évtizedek óta probléma a foglalkoztatás kérdése, a munkalehetőség hiánya, mert nem telepedtek le a megyében nagy foglalkoztató cégek.

    “Megdöbbenve olvashattuk a mai hírek között, hogy fideszes képviselők levelet írtak a miniszterelnöknek Pécs tragikus helyzete miatt. Emlékezhetünk, hogy 2009 óta fideszes polgármester irányítja Pécsett, s másfél éve folyik az IMF-nek behódoló “szabadságharc”. Őszintén szomorúak vagyunk, amiatt ezen hosszú időszak alatt a Fidesztől még csak egy levélre tellett a miniszterelnökhöz, aki egyben saját pártjuk elnöke is.”

    “Jól jellemzi a helyi “lobbi erőt”, hogy 2011 évvégére sem sikerült elérni a Kodály Központ állami támogatását, pedig azt már 2010-re ígérték. Legeladósodottabb város vagyunk, kiterjesztett ingatlanadóval és szinte minden helyi adó a rekord magasban. Folyamatosan pénzhiányra hivatkoznak, miközben saját tanácsadóiknak, cégeiknek százmilliókat juttatnak, gondolhatunk itt a Szebellédi István féle cégekre, vagy pont ő magára, aki havi 1 millió Ft-os jutalmazása mellett, annyit tudott tanácsolni, hogy minden adót emeljenek meg.”

    (Amint arról a Pécsi STOP hétfőn beszámolt, Szebellédi István egyik cége, a CCA Adó- és Pénzügyi Tanácsadó Menedzser Zrt. cége bruttó 60 millió forintért végezte a 2009 végén megrendelt pécsi átvilágítást, ezt megelőzően pedig 7,5 millió forint plusz áfáért bízták meg igazságügyi szakértőként az önkormányzat gazdálkodásának felmérésével. Ebben az időben még egy nettó 7,5 millió forintos szerződést aláírt, ez a Pécs Holding állapotfelmérésére vonatkozott. Szebellédi ezzel párhuzamosan, 2009 szeptembere óta a folyamatosan, utoljára 2011 decemberéig módosított szerződés értelmében Páva Zsolt tanácsadója is havi bruttó egymillió forintért. A tanácsadó másik cége, a C. C. Audit Könyvvizsgáló Kft. 2011-ben bruttó 27,5 millió forintért vállalta Pécs hat hónapon át tartó átvilágítását. A korábban említett CCA Zrt. a 2012-ben kivetendő adókért bruttó két és fél millió forintot mart fel.)

    “Ezt a gátlástalan pénzszivattyút meg kell állítani. A Fidesz bebizonyította, hogy képtelen a várost kihúzni ebből a helyzetből, csak úgy, mint az országot, hiszen most etetnek meg minket az IMF-el. Haladéktalanul fel kell oszlatni a helyi testületet és új választást kell kiírni Pécsett!”

    PÉCSETT PATTANÁSIG FESZÜLT A HELYZET, A FIDESZES BANDA TOVÁBBI ELADÓSODÁSRA KÉSZTETI A VÁROST.

    Ez a sikeres város Páva eltárs?

  12. Mindenki tudja, hogy azért kellett a 926.147 mexorítás és a 831.679 új kamu-adó, hogy a tegnap lejáró IMF hitel után holnaptól újabb IMF hitelt vegyünk fel ! 🙂

    ….nu, ezért már abba kéne hagyni ezt a sok szómágiát az álomadósságról, okairól, meg elkövetőiről !
    mert a finesz ugyan olyan elkövető, mint az elődei !

  13. Amatőr nőgyógyászként és profi pornószakértőként egyébként az a véleményem, hogy Selmeczi Gabriella nem a MILF, hanem a GRANDMA kategóriába sorolandó be. Orbán Viktor tehát megint tévedett.

  14. @a blikkről örökre kitiltott topi mackó barátja: (bocs a tegezésért, de most stílszerűnek látszik) Neked vagy nagyon borzalmas szakmád van, és akkor nem irigyellek, vagy máshonnan nagyon élesen látsz bele Bernays tanítványainak műhelyébe, és akkor le a kalappal. (Ezt a manipulatív hozzáállást annyira elítélem, hogy még “kívánatos” cél érdekében is gyomorforgatónak látom az ilyen módszerek alkalmazását, nem hogy az általad leírt célokért.)

  15. Igen és tévedésből miniszter Matolcsy… Minden tévedés és illúzió…de lehet, hogy később büntetőjogi tényállásalapja lesz az IMF behívása.

    Mert ezért tenni kellett nem is keveset. És ezt mind az úgynevezett rendszerváltó pártok hozták össze… nem vitás.

  16. Hitler csapatai bekerítették Esztergom városát

    Vajon Tél tábornok legyőzi Hitlert?

    Ezeregyszáz esztergomi ennivaló nélkül
    Mintegy ezer diák és száz idős, szociális otthonban élő ember marad mától közétkeztetés nélkül, és lehet, hogy napokon belül a közvilágítás lekapcsolása miatt az egész város elsötétül.

  17. @rеgrеss: Hoppá, megérkezett a Hírcsárdára egy bősz Fidesz-rajongó! Hasonló jókat kívánok az egész családodnak. Nyugodj békében, nyalogasd fényesre Viktorkád fényképét a klotyón. Fúúúj, kis prütyi. Most, hogy elélveztél, mehetsz vissza játszani a sarokba. Anyád már ott vár a síkosítóval, nehogy elszalaszd a bulit!

    A Hírcsárda többi, normális olvasójától elnézést kérek, nem én kezdtem, hanem ez a patkány.

  18. Levél a Nemzeti Szarjankónak!:

    Te Nemzeti Betegség, te Magyarország Tumora!

    Nem merj senkit a nyugdíjasok közül NEMZETI INZULTÁLNI !!! (ez molesztálás)
    Már senki nem hisz Neked se és a bandádnak se….
    Hiába próbálod a nyugdíjasok seggét nyalni. A nyugdíjasok tudják az igazságot…..visszamenőleg 1 százalék járna és nem fél százalék. Azonkívül matematikából olyan hülye vagy mint a bandzsa Matolcsy, mert százalékot összeadni NEM LEHET!!!!!! A 4.2 ” megörző faszságod is hazugság!!!! Tudjuk jól… NE KAMUZZ A NYUGDÍJASOKNAK!!!!!,
    Én elhiszem, hogy be vagy szarva, hogy itt választás sem lesz, hanem sima SZÁMONKÉRÉS!—de ezért nem kell tovább hazudnod!
    Hiteltelen vagy, mint az odaültetett ALÁÍRÓD” is. ( Az MSZMP -s Astoria Szálló ig. helyettes elvtárs ) …..aki már meg “Nemzeti Inzultálta”,…. nyugdíjaokat nyugdíj ügyben..és ezután ELLOPTÁTOK A MAGÁNNYUGDÍJAT…ezért is felelni fogtok….!!!!!

    Tudjuk, hogy ezzel a Nemzeti Inzultációval valamelyik Fidesz seggnyaló nagyot kaszál az adófizetők pénzén….de a nyugdíjasok már csak leköpik a képed és dühöngenek, ha Nemzeti Inzultálód őket a nagy Kamu dumával.
    Vannak még 600 ezren seggnyalóid…oszt jó napot. Igyekezni kell még jobban nyalni a határon túliak seggét, mert még a hazug választási törvénnyel sem lenne meg az elegendő szavazatod!!!!!! Ez a választási törvény nem a Magyar Népé, hanem a Fideszé—-ezt és mindent visszaváltoztat a NÉP ..és leszarja a 2/3 os ” törvény tákolmányokat!!!!! Majd ,meglátod!
    ( persze már most jobb ha tudod, NEM LESZ 2014- BEN VÁLASZTÁS !!!!!…….)
    Sokkal előbb lesz ” pucolás”:)))