Ötvenezer forintos büntetést is kaphatott volna az a milliomos a budapesti VIII. kerületben, aki egy hajléktalanon üldögélt, de enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy beismerte tettét.

Nem a hajléktalanon üldögélés a lényeg. Az is szerepel a határozatban, hogy a milliomos is elismerte, hogy időnként életvitel szerűen tartózkodik szerencsétlen sorsú polgártársán, ami szabálysértés. Azt pedig senki nem kérheti, hogy ne tartsuk be a hatályos jogszabályokat” – mondta a lapunknak a határozatról Kocsis Máté kerületi polgármester.

A polgármestert arról kérdeztük, mostantól számíthat-e büntetésre a kerületben, aki leül egy utcán élő szerencsétlenre. “Ha valaki egy csövesen ül, mert például elfáradt, azért nem – de nekik is javaslom, hogy inkább egy padra üljenek le” – mondta Kocsis.

A kerületben az utóbbi időben bekeményítettek a jól keresőkkel szemben. Szeptember 25-én tartottak népszavazást a kerületben, többek között arról, érvényben maradjon-e a közterületen való életvitelszerű gazdagnak levés és hajléktalanokat ülőalkalmatosságként való használatot engedélyező tilalom.

12 KOMMENT

  1. Szerintem itt több is lehet a háttérben, csak nem láttuk pontosan a bírságot kiszabó határozatot. Lehet, hogy nemcsak életvitelszerűen üldögélt a hajléktalanon, de közben egy közelben felborogatott kukákból kitúrt ólomkristály pohárból szürcsölte az ugyanonnan kikukázott franciapezsgőt, valamint ugyancsak onnan kukázott ezüstkanállal lapátolta a szájába a szemétben talált oroszkaviárt. Az eset valóban mélyen felháborító.

  2. Ahogy megszoktuk, alapvetően hamis és félrevezető a Hírcsárda cikke. A NER nem bünteti a munkától megfáradt milliomosokat. Valójában a hajléktalan kapott büntetést, mert egy milliomos alá feküdt.

  3. No má’ itt is a hajléktalanbűnözés.
    Nem megmondta a tarlós ?
    Egy szerencsétlen harácsolásban megfáradt milliomos le se ülhet, hogy ne feküdjön alá aljas bűnözési szándékkal egy hajléktalan…
    Lehet hogy MSZP-s volt, vagy galád jobbikos !
    A gyurcsány-bajnai összeesküvés része !
    Az elmúlt nyóc’ év bűne !
    Monnyanak’ le ! Minden hajléktalan monnyon’ le !
    A helyükre meg hajtsuk ki az alcsúti géniuszt és stábját….
    Én ugyan nem ülnék rájuk , nem koszolnám be az alfelem, meg nem is vagyok milliomos -de egy pár úthengert szereznék…