A parlament honlapja számára készítettek új fényképeket a nemzetgazdasági miniszterről. Fotósnak Nánási Pált kérték fel, aki egy rendhagyó koncepcióval állt elő.

 

"Szerettük volna kicsit fiatalosabban megmutatni a Gyurkát, és személyiségének vicces, játékos élének kivillantása igazi telitalálatnak bizonyult" – lelkendezett lapunknak Nánási.

13 KOMMENT

  1. Füredi Béla

    A „fasza, nagyon fasza…” mém kialakulása, és hatása az egyetemes kultúrára
    (szakdolgozat)

    Mottó:
    „Fasza, nagyon fasza…”

    Halál megdöglessz kinyírunk nick (a továbbiakban hmk) 2010. decemberében vélte úgy először, hogy neki is van helye a blog.hu szerverén, ezért 2010. december hónap 9. napján nyitotta meg a „Nap hülyéje” című blogot – napihulye.blog.hu. A vállalkozás, hasonló több tízezer társához, nem hozta meg a várt eredményt, vagyis a goldenblog szavazáson elcsípett 25. helyet, mindössze 7 érdemi „cikk” született, és teljesen reménytelenül hullottak a semmibe olyan címek, mint „Szanyi Tibor hülye”, Gaskó István hülye”, vagy éppen a forradalmi „Orbán Viktor hülye”. Hmk hamarosan abba is hagyta a blogot, bár még 2011. júniusában tett egy kísérletet a felhozásra a „Sucking an XL Black Cock – 5 min” munkacímű alkotással.

    Hmk azonban már ekkor érezte, hogy benne lényegesen több van. Nyílván az elkopástól félve, semmiféle aktivitást 2011. első hónapjaiban nem mutat, pusztán Tóta w. egyik posztjához veti oda az „Árpád, én alapvetően kedvelem az írásaidat, de ezzel a Magyar Gyermekkel olyan vagy, mint Goethe a szín elméletével”, hozzászólást, melynek mélysége azóta is komoly gondot okoz több német egyetem Goethe kutatóinak.

    Már itt lehetett érezni, hogy valami forrong, valami buzog, már csak egy szikra kell, hogy megszülessen valami egészen unikálisa extra valami.

    És akkor, 2011. március hónap 12. napján, a hosszú hétvége szombatján a Népszabadság leadta a „Csökken az autóforgalom a drága benzin miatt?” című cikket, és ezzel átszakította a hmk félénk lelkén lévő már amúgy is átázott gátat. Klaviatúrát ragadott, megalkotta a pornolize.blog.hu domaint, és leírta azt a mondatot, amit lehet, hogy majd egyszer minden médiaszakos tankönyvben benne lesz: „Az(sic!) seggbekúrt üzemanyag drágulása miatt érzékelhetően visszaesett a budapesti autóforgalom, ám a gyorsforgalmi utakon még nem érzékelhető a geci látványos változás – írja szombati számában a szarrágó Népszabadság.”

    Ki tudja már mit érzett Homérosz, amikor leírta azt, hogy „Haragot, istennő zengd Péleidész Akhileuszét, vészest, mely sokezer kínt szerzett minden akhájnak”? Milyen lehet egy új kor első hírnökének lenni. Mi, hétköznapi blogolók, ezt soha nem fogjuk már megtudni. Hmk lelkébe sem láthatunk bele, annyi azonban bizonyos, hogy soha nem látott energia buzdult benne, csak azon a napon hét posztot írt, amit csak azért nem hasonlítunk egy átlagos blog teljesítményéhez, mert egy átlagos blog a büdös életben nem él meg hét posztot. Hála istennek volt téma akkoriban elég, így naponta értesülhettünk – pontosabban, csak értesülhettünk volna (lásd később) – mit csinál Moamer „Rongyosra baszlak” Kadhafi, hogy készül a „geciputtony Alkotmány”, illetve hogy „Olasz geofizikusok első becsése szerint a kurva Japánra lecsapó 8,8-as erejű földrengés 25 centiméterrel gecizta el a faszcibáló Föld forgástengelyét”.

    Bár az öncélú trágárság humorforrásként feltüntetése nyilvánvalóan úttörő munka volt, és a fenti idézetekből is kiderül ennek a humornak az elképesztően magas színvonala, a közönyös világ nem ismerte fel a korszakos zsenijét. Bár hmk tartotta magát a napi több poszthoz, hangos sikert nem sikerült elérni, sőt, ha a sikert továbbra is hanghatással próbáljuk érzékeltetni akkor leginkább a „kibaszott csönd” kifejezéssel tudjuk a helyzetet adekvátan rögzíteni.

    Folytatjuk…

  2. @Füredi 3.0: megkönnyeztem eme írást, mert feltolultak bennem az emlékek, midőn boldog és gondtalan ifjúkoromban – mivel egyáltalán nem volt semmilyen ötletem – egyetlen másnapos hajnalon szültem meg “Az URH együttes dalszövegeinek hatása a generációs konfliktusokra” című nemtudommit, melyet konzulens tanárom sűrű fejcsóválás közepette vágott bele a szemetesbe, de azt mondta, hogy szívesen kiszedi, ha legalább tizenöt értelmes mondatban megindoklom a témaválasztást.

  3. EURO-MAN feltornázta az eurót 300 forintra.
    Gondolom, egy hónappal ezelőtt vásárolt 500 millióért eurót, most eladta, és máris ott lapul a zsebbe plusz 50 millió jó magyar forintocska.
    Ügyes, nagyon ügyes!