Augusztus 15-től elérhető a Külügyminisztérium kiadványa, amelyben a magyar EU-elnökség eddig kevés figyelmet kapott eredményeit összegzik.

„Komoly eredményeket értünk el a növekedés és a foglalkoztatás terén” – kezdődik a dokumentum, kifejtve, hogy a januártól júliusig tartó időszakban mindenki fél évvel idősebb lett, Európa gyerekemberei pedig (az emberkék, ahogy a dokumentum nevezi őket) átlag 2 centit nőttek. Foglalkoztatás terén a Külügyminisztérium kifejezetten fontosnak tartotta elérni, hogy Európában mindenki a saját maga bajával foglalkozzon, az összegzés szerint ez csak részben sikerült, hiszen „a németek még mindig beleütik az orrukat Magyarország belügyeibe”

Pokorni Zoltán irányítása alá tartozó kohéziós politika is sikereket könyvelhetett el: több tucat más erőművel egyetemben ugyanis újraindulhat a termelés a diósgyőri fémöntödében. A KDNP által felügyelt családpolitikai változások is kevés figyelmet kaptak eddig: szeptembertől például egy tagállamban sem lesz büntethető az anális szex, amennyiben gyereknemzés céljából történik.

Az elnökség fő eredményeként a dokumentum a magyar elnökségi mörcsendájz elkészültét nevezi meg, igaz, a pulis tolltartó, nemzeti színű bögre és a mosolygó Orbán Viktor-baseballsapka csak augusztus végén kerül a polcokra. A további eredmények hiányát a kiadvány azzal magyarázta, hogy fél évbe telt, mire az elmúlt másfél év hibáit, a spanyol és a belga elnökség „pazarló és pusztító politikáját” sikerült kiigazítani.

5 KOMMENT

  1. Ezúton cáfolom azon szándékos félremagyarázásokat, miszerint a KDNP családpolitikai kezdeményezése a pedofil egyházi személyek számára teremtett volna ki- (azaz be-)búvót a felelősségre vonás alól. Izé, fölül. Elől. Azaz hátul.