Az agyaghadsereget valószínűleg azért készítették, hogy megtámadják vele II. Drahma indiai király homokvárát.

Brit tudósok érdekes felfedezéseket tettek az agyaghadsereggel kapcsolatban. Az egyik ilyen felfedezés, hogy valószínűleg magyar fazekasok készítették az i. e. 3. században a hadsereget, mert a katonák lábánál cigicsikkeket és visszaváltatlan sörösüvegeket találtak.

Néhány katona vállán és sisakján agyaggalambszar van, ami arra enged következtetni, hogy az első kínai császár már gyakorolta az agyaggalamb-lövészetet, vagy éppen a katonáitól várta el, hogy agyagtüzet nyissanak.

A katonák között a gyalogság és a lovagság mellett találtak brigadérosokat és vízhordókat is, csak ez utóbbiak addig jártak a kútra, amíg el nem törtek.

Az eddigi feltételezések szerint a császár túlvilági védelmére építették a hadsereget, pedig arról valójában a Három Tigris Kft. gondoskodik. Az agyaghadsereg vagy azért készült, hogy az akkori indiai király, II. Drahma 6000 kőműves által épített homokvárát foglalja el, vagy Seiki Yokio japán császár gigantikus papírhajóit rombolják le. (Ez utóbbiban az agyaghadsereg alulmaradt volna, ha a kő-papír-olló szabályai szerint harcolnak.)

3 KOMMENT