Bizonytalanságot szült az állomás átkeresztelés, ezért a metrószerelvények nem állnak meg a Puskás Ferenc Stadionnál, a Corvin-negyednél és a Széll Kálmán téren.

A metróvezetők elmondása szerint az ő térképükön még nincsenek ezek rajta, ezért sok szerelvény egyáltalán nem áll meg, mivel köröznek, hogy rátaláljanak a régi állomásokra. Az utasok egy része is bizonytalan, sokan nem jutottak haza az elmúlt hetekben, és találkozók is meghiúsultak, mivel többen a "Széllen, az óra alatt" meghatározást nem tudták értelmezni. 

A II. János Pál pápa téren lakók petícióval fordultak Tarlós Istvánhoz, amiben arra szólították fel, hogy lépjen testi kapcsolatba, az általuk nagyra becsült, boldoggá avatott főpap elöljárójával, mivel a lakcímkártyára is csak 2-es betűtípussal fér ki a címük, és a postán pedig az arcukba nevetnek, amikor bemondják. Ezért őket egyáltalán nem vigasztalja, hogy lesz metrómegállójuk, mivel azt még azelőtt átkeresztelték, hogy az automatikus vonatbefolyásoló rendszer megtanulhatta volna.

A HÉV-ek számozása sem aratott osztatlan sikert, mivel rivalizálás alakult ki a ráckevei és a szentendrei utasok között, hogy vajon jogos-e az, hogy az egyik előkelőbb számot visel, mint a másik, ráadásul sokan csak úgy ismerik fel a sajátjukat, ha az MR1 Kossuth Rádióhoz hasonlóan bemondják, így viszont számozásnak sincs sok értelme. Megkérdeztük a kérdésről Hegyi Barbarát is, aki annyit mondott el „Boráros tér, jú ken cséndzs to Csepeli HÉV szöbörben rélvéj.”, majd hozzá tette „Móricz Zsigmond Szörkász, fájnel sztésön.”

8 KOMMENT

  1. Tudósítónk szerint Magyarország névváltoztatással kíván megszabadulni a szocialistáktól. A külföldi utazásról “haza”térő idegenszívűeket a jövőben a határon megkérdezik, hol születtek. Ha azt mondják: Magyarországon, azt a választ kapják, hogy akkor menjenek oda, mert ez nem az a hely. A kormány szóvivője szerint akinek csak Magyarországra futja, az meg is érdemli.

  2. A Stadionokat nem értem miért kellett átnevezni, a név teljesen megfelelő volt, hiszen több stadion is van ott. A Klinikák állomás is azért Klinikák, mert sok klinika van a közelben. Ott se emelnek ki egyet, akkor a Stadionoknál miért?
    A Corvin negyed nevet is hülyeségnek tartom, a Ferenc körúttal semmi baj sem volt.
    A Moszkva – Széll Kálmán-ra nem is mondok semmit ,sztem inkább költötték volna azt a sok pénzt, ami a sok újragyártott táblára kellett, arra, hogy felújítsák a teret és nézzen is ki valahogy akkor aztán édes mindegy minek hívják.

  3. Ez az egész keresztelgetés olyan mint maga a FIDESZ! Szerintem ők még el is hiszik magukról, hogy zseniálisak.
    Igaz, hogy tíz emberből kilencnek nem tetszik, de nem számít.

  4. @Adani: A Ferenc körút csak az egyik irányból Ferenc körút. Az elmúlt évek megállóátnevezéseinek célja az egyértelműség.

    A Széll a tér eredeti neve. Kivonultak a Vörös Horda katonái, épp ideje volt ezt is helyreállítani. Legalább ennnyit, ha már a fejeket szellemileg nem lehet.

    @huzzadneki shakespeare: Ezt én sem értem, mennyire tojnak a népszerűségre.

  5. @huzzadneki shakespeare:

    Engem nem zavar ha most már így hívják, csak hát a Moszkvát (Széllt) nagyon sok járat érintette, talán csak Örsön van ennyi járat, vagy lehet,h még ott se. Rengeteg táblát kellett kicserélni, meg hangosbemondást átszerkeszteni. Ez pedig rengeteg millióba kerül. Ennyiiből pedig már akár fel is lehetett volna újítani azt a teret és akkor ki is nézne valahogy, és ha egy szép 21. századi követelményeknek megfelelő átszállóközpont lenne ott a többség telibeszarná hogyan hívják. Moszkva az csak egy város neve, a vörös horda meg tényleg kivonult, de nem hiszem,h pont erről a többségnek az orosz megszállás jutna eszébe. Pláne úgy, h még rengeteg településen megmaradt a Vörös hadsereg útja meg Sztálin út meg hasonló utcanév.

    Arról nem is beszélve,h Budapest belvárosában egyenesen a Szabadság téren még mindig ott van a ruszki emlékmű, amin viszont ott is a felirat, h dicsőség a szovjet felszabadítóknak és az valóban a szovjet megszállásra emlékeztet, ez is volt a célja. Szerintem sokkal fontosabb lenne azt eltakarítani mint a Moszkva teret átnevezni. De oké nevezzük át, nincs vele semmi baj, de akkor kéretik azt a betonfaszt is elvinni onnan valahová, sokkal fajsúlyosabb kérdés,h a Szabadság téren ne álljon már egy megszállásra emlékeztető emlékmű ( nem sírhely, ahogy egyesek állítják már csak azért sem lehet az, mert alatta mélygarázs van).

  6. @Albu: a te fejedet kellene elsőként helyreállítani, akit még mindig azzal foglalkozik hogy kik után kell takarítani, elég régen volt már, engem kurvára nem zavart a Moszkva tér elnevezés, amúgy is a diplomáciai kapcsolatok felé kell nyitni nem a múltbéli szarban vájkálni és milliókat költeni átnevezésekre amik teljesen feleslegesek.
    Ja a Fidesz népszerűség igen, érdekes, hogy mindenki háborog, illetve akinek van halvány fogalma a fontos dolgokról és a politikáról, úgy is mondhatnám értelmiség. Sajna az 10-ből 1. A csőcselék megszavazta.
    Szerintem elég az Orbánságból, ideje a névcserének!